ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αστικό κιβώτιο

03 Μάρτιος, 2012

Αστικό κιβώτιο

Έκθεση συμμετοχών πανελληνίου φοιτητικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το σχεδιασμό κατασκευής από αλουμίνιο.
(έως 24 Μαρτίου 2012)


Η έκθεση θα παρουσιάσει τις συμμετοχές του πανελληνίου φοιτητικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τον σχεδιασμό κατασκευής από αλουμίνιο. Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, το ΑΣΤΙΚΟ ΚΙΒΩΤΙΟ έπρεπε να είναι μία κατασκευή πολλαπλών χρήσεων, όπως η πώληση προϊόντων (εφημερίδες, εισιτήρια παραστάσεων), ή παροχή πληροφοριών, η οποία τοποθετείται σε υπαίθριο χώρο, όπως μία πλατεία ή ένας πεζόδρομος και είναι ευδιάκριτη από απόσταση.

Τα κριτήρια στα οποία βασίστηκε η επιτροπή, σύμφωνα και με την προκήρυξη του διαγωνισμού, αφορούσαν στις δυνατότητες προσαρμογής, πολυλειτουργικότητας, συναρμολόγησης-αποσυναρμολόγησης των προτάσεων, καθώς επίσης και στις συνθήκες εργασίας, στην οικονομία της κατασκευής και στον βιοκλιματικό σχεδιασμό. Κύρια έμφαση δόθηκε στην καλή δομή και χωρική οργάνωση, στην πρωτοτυπία, και στην κατασκευασιμότητα των μελετών.

 


Α' βραβείο, Γιώργος Σαμαρτζόπουλος


Για το έργο που πήρε το Α' βραβείο, η επιτροπή σχολιάζει:
Πολύ καλά τεκμηριωμένη και ευρηματική μελέτη με καλή επίλυση λεπτομερειών. Το διπλό κέλυφος επιτυγχάνει να δημιουργεί πολύ ικανοποιητικούς μεταβλητούς χώρους ανάμεσα στο ευρηματικό περίβλημα και στον εσωτερικό πυρήνα. Το πτυσσόμενο περίβλημα μπορεί να αποκτήσει πολλαπλές χρήσεις και μορφές, καταφέρνοντας να δημιουργεί ένα οργανωτικό στοιχείο του αστικού χώρου. Επίσης, η στρεβλή αλλά ορθολογική μορφή του εσωτερικού περιπτέρου ανοίγει τις πλευρές του σε διαφορετικές προσβάσεις. Η διάτρητη επιφάνειά του μπορεί να δεχθεί παρεμβάσεις που έχουν μια αστική ανθεκτικότητα. Πληρότητα τεχνικής περιγραφής του συνοδευτικού τεύχους.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής.

 


(Αριστερά) Β' βραβείο, Μυρσίνη Αλεξανδρίδη, Αμαλία Κονίδη, Σωτηρία Κριεμάδη, (Δεξιά) Γ' Βραβείο,  Χρυσάνθη Τζοβλά, Χαρίκλεια Χαρατζάρη

(Αριστερά) Εύφημος Μνεία, Χρήστος Κουφίδης, Κωνσταντίνος Πίττας, (Δεξιά) Εύφημος Μνεία, Δήμτρα Βογιατζάκη, Θεόκλητος Τριανταφυλλίδης

 

Τόπος : Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Πειραιώς)
Διάρκεια : 7 Φεβρουαρίου - 24 Μαρτίου 2012

Πληροφορίες : www.heliarch.gr

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital