ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βιντεοσκόπηση διάλεξης Juan Navarro Baldeweg

11 Μάρτιος, 2013

Βιντεοσκόπηση διάλεξης Juan Navarro Baldeweg

Παρακολουθείστε τη βιντεοσκόπηση της διάλεξη του Juan Navarro Baldeweg που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διαλέξεων του ΕΙΑ, "Πόλη Ευρώπη: Ισπανοί αρχιτέκτονες"Cry

by Gratv

Εισαγωγή Αναστάσιος Κωτσιόπουλος

Ομιλία Juan Navarro Baldeweg

Η συζήσηση που ακολούθησε

Οι χρήστες μπορούν πατώντας την ένδειξη H.D. στον player να ενεργοποιήσουν ή απενεργοποιήσουν την υψηλή ποιότητα προβολής. Η εκπομπή αρχειοθετείται και στο GRATV (www.gratv.gr) στην ενότητα Διαλέξεις. GreekArchitects.gr © 2013

Juan NAVARRO BALDEWEG

Santander, 1939

Αρχιτέκτονας, ζωγράφος και γλύπτης, απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Αρχιτεκτονικής της Μαδρίτης (ETSAM) (1965), όπου πήρε το διδακτορικό του (1969). Στην ίδια Σχολή είναι σήμερα καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων. Το 1974 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Center For Advanced Visual Studies του MIT στο Cambridge, Massachusetts με υποτροφία του Ιδρύματος Juan March. Στην δεκαετία του '80 άνοιξε το γραφείο του στη Μαδρίτη ενώ, παράλληλα με την καριέρα του αρχιτέκτονα, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και την τεχνοκριτική.

 

 

 

 

Ήταν προσκεκλημένος καθηγητής στα αμερικάνικα Πανεπιστήμια Philadelphia, Yale, Princeton, στην Graduate School of Design του Harvard και στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Είναι μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Σαν Φερνάντο και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.

Μεταξύ των έργων του διακρίνονται η Βιβλιοθήκη Hertziana στη Ρώμη (2011), το Εθνικό Κέντρο Ερευνών για την Ανθρώπινη εξέλιξη CENIEH, το Μουσείο της Ανθρώπινης Εξέλιξης και το Αμφιθέατρο, Συνεδριακό και Εκθεσιακό Μέγαρο του Fórum Evolución στο Μπούργος (2008, 2010, 2012 αντίστοιχα), το Ινστιτούτο Έρευνας, Αρχαιολογίας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Amersfoort (2009), το Teatro de Canal στη Μαδρίτη (2008), η αναπαλαίωση του μύλου Martos y Balcón de Guadalquivir στην Κόρδοβα (2005), το Μουσείο των Σπηλαίων της Αλταμίρα στη Σαντιγιάνα ντελ Μάρ της Καντάβριας (2000), η επέκταση του Κέντρου Μουσικής Woolworth στο Πρίνστον (1997), το Συνεδριακό και Εκθεσιακό Μέγαρο της Σαλαμάνκα (1992) και το Σπίτι της Βροχής στο Λιέργανες της Καντάβριας (1982).

 

 

Έχει βραβευθεί με το Εθνικό Βραβείο Πλαστικών Τεχνών (Ισπανία, 1990), το Χρυσό Μετάλλιο Heinrich Tessenow (1998), τη διάκριση Honorary Fellow του American Institute of Architects (2001), το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στις Καλές Τέχνες (Ισπανία, 2007), το Χρυσό Μετάλλιο της Ισπανικής Αρχιτεκτονικής (2008), το Βραβείο της 20ής Ισπανικής Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής (2009), το Βραβείο για το συνολικό έργο του της 8ης Ιβηροαμερικανικής Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας (2012).

 

Ημερομηνία βιντεοσκόπησης : 20 Φεβρουαρίου 2013
Παρουσίαση & συζήτηση : Αναστάσιος Κωτσιόπουλος

Με αυτόν τον κύκλο διαλέξεων η Πρεσβεία της Ισπανίας επιθυμεί να γνωρίσει στην Ελλάδα τις προτάσεις μερικών από τους πιο διακεκριμένους εκφραστές της σύγχρονης ισπανικής αρχιτεκτονικής που χαρακτηρίζονται από την ικανότητα να βρίσκουν λειτουργικές λύσεις ενώ παράλληλα διαφυλάσσουν την προσωπικότητά τους στην αναζήτηση της αρμονίας με το ιστορικό, κοινωνικό και πολιτιστικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσουν τα έργα τους.

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital