ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ

Η εξερεύνηση του μνημείου

15 Μάιος, 2017

Η εξερεύνηση του μνημείου

 

 

 

Το Εθνικό Θέατρο της Ρόδου

Τίτλος ερευνητικής εργασίας: Η εξερεύνηση του μνημείου
Υπότιτλος: Το Εθνικό Θέατρο της Ρόδου
Φοιτητής: Άγγελος Ευθύμιος Χατζάτογλου
Επιβλέπων καθηγητής: Γιώργος Παπακωσταντίνου
Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Εθνικό Θέατρο της Ρόδου είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του ιταλικού Ορθολογισμού στα Δωδεκάνησα. Ιδρύθηκε και υλοποιήθηκε από τον ιταλό αρχιτέκτονα Armando Bernabiti (1936-1937). Το θέατρο είναι ένα παράδειγμα ιστορικής μετάβασης από την ιταλική κατοχή μέχρι την ένταξη των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, γεγονός που αντικατοπτρίζει όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κτιρίου κατά τη διάρκεια των ετών.
Η σημερινή πραγματικότητα βρίσκει το θέτρο κλειστό, ένα εσωτερικό και εξωτερικό εργοτάξιο, θυμίζει την σκηνή και  την προετοιμασία για την επόμενη παράσταση που θα φιλοξενήσει. Η παρούσα εργασία έχει ως σκοπό την καταγραφή του οπτικοακουστικού μοντέλου του το θέατρο. Σε αυτή την προσπάθεια, σύγχρονες μορφές οπτικοακουστικών μέσων τα οποία βρέθηκαν σε κτίρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ερευνήθηκαν και μελετήθηκαν.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σειρά ντοκιμαντέρ «Αρχιτεκτονικές», μια παραγωγή του γαλλογερμανικού τηλεοπτικού σταθμού Arte, που δημιουργήθηκε από τον Richard Copans και Stan Neumann.

 

ικονα

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2018. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by GREED PROMO