ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Προβολη-Δρασεις

GreekArchitects Gold Membership.  Λίγες σκέψεις.

20 Αύγουστος, 2011

GreekArchitects Gold Membership. Λίγες σκέψεις.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την αρχιτεκτονική κοινότητα για την υποστήριξη της συνδρομητικής μας υπηρεσίας. Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω "ποιοι δεν πρέπει να γίνουν μέλη".

Του Βασίλη Μιστριώτη


Το GreekArchitects.gr ξεκίνησε πριν λίγο καιρό μια νέα υπηρεσία όπου μέσω μιας μικρής ετήσιας συνδρομής, οι αναγνώστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά νέων δημοσιευμάτων, πολλών άλλων υπηρεσιών μας (όπως το GRATV.gr) αλλά και του νέου μας περιοδικού, του GRA REVIEW.

Η επιλογή να γίνει κάποιος gold member δεν είναι απαραίτητη ούτε υποχρεωτική. Το GreekArchitects.gr συνεχίζει να παρέχει 24 ώρες την ημέρα δωρεάν πρόσβαση σε χιλιάδες κείμενα και υπηρεσίες. Διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αρχεία αρχιτεκτονικών δημοσιευμάτων προς τους αναγνώστες του (free member ή και όχι) και ένα σημαντικό οπτικοακουστικό αρχιτεκτονικό αρχείο μέσω του gratv.

Η στάση όμως των αναγνωστών μας, συναδέλφων και φίλων να υποστηρίξουν την προσπάθεια μας, είναι συγκινητική. Ύστερα  από 10 σχεδόν χρόνια λειτουργίας έχει αναπτυχθεί μια στενή και αμφίδρομη σχέση των αναγνωστών με το περιοδικό, σε σημείο όπου δεν χρειάζεται να αναφέρω γιατί δημιουργήσαμε τη συνδρομητική υπηρεσία. Είναι αυτονόητο. Για εκείνους ίσως που μας ανακάλυψαν το τελευταίο διάστημα, τους ενημερώνουμε ότι το GreekArchitects.gr λειτουργεί από το 2002 σε καθημερινή βάση, δημιουργώντας  δράσεις, πρωτογενή ρεπορτάζ - έρευνα, και όχι copy paste, παρά μόνο όταν χρειάζεται.

Σίγουρα κάποιοι, δεν επιθυμούν να γίνουν και δεν θα γίνουν gold member. Οι λόγοι διαφορετικοί. Σίγουρα όμως όχι οικονομικοί, διότι το ποσό ετήσιας συνδρομής είναι μικρό. Για κάποιους το internet θεωρείται μια δωρεάν υπηρεσία (ή νοοτροπία), έχοντας μάθει να επισκέπτονται ιστοσελίδες και blog που στην ουσία αναπαράγουν φήμες και αντιγράφουν κείμενα (αγνοώντας ότι κάθε κείμενο αποτελεί πνευματικό έργο του εκάστοτε συγγραφέα) από άλλους και σχεδόν πάντα ανυπόγραφα. Αυτοί λοιπόν δεν θα γίνουν μέλη, αλλά ίσως και να μην πρέπει να γίνουν μέλη διότι θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αναγνώστες μας, αρχιτέκτονες ή όχι, αναζητούν δημιουργικές συμμετοχικές δράσεις. Όταν θέλουν να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους,  στέλνουν κείμενα ενυπόγραφα και δημοσιεύονται κανονικά και όχι... από κάτω από κάθε άρθρο.

Οι αναγνώστες του greekarchitects.gr, επιθυμούν έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση και παρά τα προβλήματα του κλάδου - που σχεδόν όλοι είμαστε χωρίς εργασία - είναι ενεργοί συνάδελφοι, φοιτητές ή ακόμα και συνταξιούχοι όπου η αρχιτεκτονική είναι η ζωή τους.

Το περιοδικό μας είναι γνωστό, ότι ποτέ δεν δημοσιεύει κείμενα ανυπόγραφα και φυσικά παράγει καθημερινά έργο μέσα από εκτενή ρεπορτάζ και κυρίως έρευνα. Είναι αυτονόητο ότι δεν αποτελεί μια άυλη δράση, αλλά μια ουσιαστική και έντιμη παρέμβαση πνευματικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας με στόχο την προώθηση της αρχιτεκτονικής. Και μάλιστα, επί ίσοις όροις, και επίμονα απορρίπτοντας τις λογικές του φυλετικού δικαίου. Μια ομάδα δηλαδή ανθρώπων, που επίσης δεν θα γίνουν συνδρομητικά μέλη.

Για να είμαστε και απόλυτα δίκαιοι, σίγουρα υπάρχει και μια ομάδα αναγνωστών όπου το έργο μας δεν σημαίνει κάτι ουσιαστικό για αυτούς. Η πρόσκληση για συμμετοχή τους στο περιοδικό είναι πάντα ανοιχτή, με στόχο φυσικά να γίνουμε καλύτεροι. Μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Με τις σκέψεις αυτές, θα ήθελα να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου - και το εννοώ - για την υποστήριξή σας. Πολλοί φίλοι και στενοί συνεργάτες, γνωρίζουν καλά τον προσωπικό αγώνα που δίνω ώστε να συντηρώ οικονομικά μια δράση με αρκετές χιλιάδες euro μηνιαία έξοδα.

 

Με εκτίμηση,

Βασίλης Γ. Μιστριώτης, αρχιτέκτων μηχανικός
Διευθυντής Σύναξης GreekArchitects.gr

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital