About us

Συντελεστές

Τάση Παπαϊωάννου

Τάση Παπαϊωάννου (Βιογραφικό)

Ο Τάσης Παπαϊωάννου γεννήθηκε το Μάρτιο του 1953 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, από την οποία αποφοίτησε το 1976. Επέστρεψε στη Σχολή το 1982 ως επιστημονικός συνεργάτης και ασχολήθηκε συστηματικά με τη διδασκαλία του μαθήματος της Κτιριολογίας και των Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων. Σήμερα είναι καθηγητής του Τομέα 1, της περιοχής των Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων, της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ. Έχει δώσει διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνεργάζεται με τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Ησαΐα με τον οποίο διατηρούν αρχιτεκτονικό γραφείο από το 1979. Στο πλαίσιο αυτής της ομάδας, αλλά συνεργαζόμενος και με άλλους αρχιτέκτονες, έχει εκπονήσει πολλές αρχιτεκτονικές μελέτες δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Από αυτά, πολλά παρουσιάζονται στην ελληνική και ξένη βιβλιογραφία. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικούς Πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς με προτάσεις που έχουν αποδώσει μεγάλο αριθμό βραβεύσεων. Οι συμμετοχές του αυτές αποτελούν σημαντικό τμήμα της αρχιτεκτονικής του δουλειάς, αλλά και πεδίο έρευνας και προβληματισμού.

Το 2000 το έργο του "Κτίριο Γραφείων στην Αθήνα" κέρδισε το πρώτο βραβείο του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, στην κατηγορία "Έργα επαγγελματικής και κοινής χρήσης". Το Μάιο του 2003 παρουσίασε με το ζωγράφο Αλέκο Φασιανό στην "Αθηναίδα", την έκθεση "Ζωγραφικός και Αρχιτεκτονικός χώρος" η οποία παρουσιάστηκε επίσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης Casa Bianca το 2005. Το 2009 παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη η κοινή έκθεση με το Α. Φασιανό "Το Χρώμα και το Φως στη Ζωγραφική και την Αρχιτεκτονική".

Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων για θέματα αρχιτεκτονικής σε ελληνικά και ξένα βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες. Έχει συμμετάσχει με έργα του σε εκθέσεις αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει συγγράψει με τον Α. Φασιανό το βιβλίο "Άναρχη πόλη" (εκδ. Κάκτος, 2004) και έχει συμμετάσχει με άλλους αρχιτέκτονες στη συγγραφή του βιβλίου "Αρχιτεκτονική. Ιδέες που συναντιόνται, ιδέες που χάνονται" (εκδ. Παπασωτηρίου, 2004). Το 2005 έγραψε την "Αρχιτεκτονική του καθημερινού" (εκδ. Καστανιώτη) ενώ το 2008 το βιβλίο "Η Αρχιτεκτονική και η Πόλη" (εκδ. Καστανιώτη).

E-mail: tassis.papaioannou@gmail.com

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital