About us

Συντελεστές

Χρήστου Φλώρου

Χρήστου Φλώρου (Βιογραφικό)

Ο Χρήστος Φλώρος είναι αρχιτέκτων (ΕΜΠ 1973) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο (UNL 1975).

Διετέλεσε Εντεταλμένος Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, 2007-11. Πραγματοποίησε έρευνα στο University College και στο UNL του Λονδίνου και διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στην Έδρα Κτιριολογίας και Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων του ΕΜΠ και στην Έδρα Ειδικής Κτιριολογίας του ΑΠΘ.

Δίδαξε σε Διατμηματικά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΜΠ, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, καθώς και σε πλήθος σεμιναρίων μεταπτυχιακής κατάρτισης του ΤΕΕ, ΕΜΠ, ΣΑΔΑΣ, ΣΠΜΕ και ΥΠ.ΠΟ.

Από το 1975 μέχρι σήμερα διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο μελετών. Έχει εκπονήσει μελέτες πλήθους δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων που έχουν υλοποιηθεί (μουσείων, πολιτιστικών κτιρίων, πανεπιστημιακών κτιρίων, νοσοκομείων, εμπορικών κτιρίων, κατοικιών κλπ.).

Έχει λάβει δέκα βραβεία σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς.
Είναι συγγραφεύς τεσσάρων βιβλίων. Έχει δημοσιεύσει και ανακοινώσει 41 εργασίες.

Λίγα λόγια για τη νέα μόνιμη στήλη "Architect's Eye View"
Το μάτι του αρχιτέκτονα βλέπει με τον δικό του τρόπο διάφορα θέματα του δομημένου περιβάλλοντος, τα αξιολογεί και προτείνει βελτιώσεις.

Παλαιότερη μόνιμη στήλη "Ιστορική Αρχιτεκτονική".
Παρουσιάζεται η εξέλιξη της αρχιτεκτονικής δημιουργίας σε διάφορες περιοχές της υφηλίου. Η Ιστορική Αρχιτεκτονική αφηγείται την ιστορία του τόπου της.
Οι παρουσιάσεις βασίζονται σε έρευνα και υλικό που συγκέντρωσε ο Χρήστος Φλώρος για το προς έκδοση βιβλίο του "Η Αρχιτεκτονική Αφηγείται την Ιστορία του Κόσμου".
Τα πρώτα 10 θέματα αφορούν ιστορική αρχιτεκτονική σε περιοχές της Ασιατικής ηπείρου και ακολουθούν 4 για περιοχές της Αμερικανικής ηπείρου και 4 για περιοχές της Αφρικανικής ηπείρου.
Τέλος, παρουσιάζονται 4 θέματα στη Μεσόγειο, που αφορούν τα δύο αντιδιαμετρικά άκρα της (Ιβηρική Χερσόνησο και Λεβάντε) και τα δύο νησιωτικά κράτη της (Μάλτα και Κύπρο).

 

E-mail: cfloro@tee.gr

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital