ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

24 Ιούνιος, 2011

Νέα παράταση για τους ημιυπαίθριους

H νέα παράταση θα έχει ισχύ έως το τέλος Οκτωβρίου.

Και νέα παράταση στην προθεσμία για την «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η  παράταση θα έχει ισχύ έως το τέλος Οκτωβρίου. Μέχρι σήμερα έχουν τακτοποιηθεί πάνω από 600.000 ημιυπαίθριοι και τα έσοδα  είναι παραπάνω από τα προβλεπόμενα, όπως ανέφερε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, επαναδιατύπωσε την πρόθεση του ΥΠΕΚΑ για δημιουργία ρύθμισης για τα αυθαίρετα. «Θα βάλουμε κόκκινη γραμμή στην αυθαιρεσία», δήλωσε ο υπουργός.


Άδειες δόμησης

Παράλληλα, το ΥΠΕΚΑ εξήγγειλε την αλλαγή του συστήματος έκδοσης αδειών και ελέγχου κατασκευών. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης, με νομοσχέδιο το ΥΠΕΚΑ επιδιώκει:

-την κατάργηση των πολεοδομιών με τη μορφή και τις αρμοδιότητες που έχουν σήμερα,

-τη σύνταξη των μελετών και την εκτέλεση του οικοδομικού έργου με ευθύνη των μηχανικών,

-τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των αρχών αδειοδότησης σε υπηρεσίες δόμησης των Δήμων και των ελεγκτών δόμησης που λειτουργούν υπό την εποπτεία του ΥΠΕΚΑ,

-τη συντόμευση του χρόνου έγκρισης δόμησης, η οποία θα πραγματοποιείται από την υπηρεσία δόμησης του Δήμου. Στην τελευταία θα υποβάλλεται μόνο το τοπογραφικό, το διάγραμμα κάλυψης και αποδεικτικά καταβολής εισφορών και κρατήσεων,

-δημιουργία ταυτότητας κτηρίου και έκδοσης πιστοποιητικού ελέγχου κατασκευών,

-δημιουργείται νέο Σώμα Ελεγκτών Δόμησης που θα ελέγχει το οικοδομικό έργο.

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital