ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΧΡΩΜΑΤΑ

Collection Eternity

08 Αύγουστος, 2013

Collection Eternity

Nέα Συλλογή Collection Eternity Interpon D2525 ECO
Πούδρες χαμηλής απορρόφησης ηλιακής ακτινοβολίας για την Πράσινη Αρχιτεκτονική. (by AkzoNobel)


Ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο το περιβάλλον και οι μελλοντικές γενιές, οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί αναπτύσσουν και εφαρμόζουν νέες τεχνολογίες για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των κτιρίων.

Η πράσινη, αειφόρος Αρχιτεκτονική  έχει στο επίκεντρό της την εξάλειψη, ει δυνατόν, κάθε επιβαρυντικής επίδρασης των κτιρίων. Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος επιχειρεί νέα προσέγγιση στο design, μελετώντας την αποτελεσματική χρήση της ενέργειας και χρησιμοποιώντας νέα υλικά. Μία τέτοια προσέγγιση αποτελεί ουσιώδη συμβολή στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και στον περιορισμό του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας, που έχει διαπιστωθεί σε τουλάχιστον 30 πόλεις στην Ευρώπη και σε περισσότερες από 120 σε όλο τον κόσμο.

Στα αστικά κέντρα αναπτύσσονται υψηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με τις αγροτικές και τις περιαστικές περιοχές. Οι διακυμάνσεις των τιμών της θερμοκρασίας εντός του 24ωρου κύκλου είναι μεγάλες και μπορούν να φτάσουν έως 12οC. Το φαινόμενο της θερμικής αστικής νησίδας επιφέρει αυξημένες ενεργειακές ανάγκες για κλιματισμό (ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες), επομένως αυξημένο κόστος, επιβάρυνση του περιβάλλοντος με εκπομπές CO2 και επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού.

 


Παράγοντες όπως η πυκνή και άναρχη δόμηση, η έλλειψη πρασίνου, η μειωμένη ταχύτητα του ανέμου, και η χρήση ακατάλληλων υλικών κατασκευής ενοχοποιούνται για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την συνολική υποβάθμιση του αστικού μικροκλίματος.

 

Τα ψυχρά υλικά για την οικοδόμηση αποτελούν ελκυστικό εργαλείο στα χέρια των ειδικών και κερδίζουν συνεχώς έδαφος προσφέροντας δυνατότητες αντιμετώπισης του παραπάνω φαινομένου. Πρόκειται για υλικά με δυνατότητα να ανακλούν μεγάλο ποσοστό της προσπίπτουσας ηλιακής ακτινοβολίας (TSR:  Total Solar Reflection)  και χαρακτηρίζονται από υψηλούς συντελεστές εκπομπής θερμότητας.

 

 

Η AkzoNobel Πούδρες Βαφής με γνώμονα την καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη δημιούργησε την Collection Eternity, μια νέα συλλογή υπερανθεκτικών ψυχρών χρωμάτων.  Η Collection Eternity αποτελείται από 20 αποχρώσεις πουδρών βαφής που έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν μεγαλύτερο ποσοστό της προσπίπτουσας υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας σε σχέση με τα συμβατικά χρώματα.

Βασισμένες στην τεχνολογία Interpon D2525 ECO, οι πούδρες της συλλογής αυτής, με αυξημένους δείκτες TSR συμβάλλουν στη μείωση του φαινομένου της θερμής αστικής νησίδας όταν χρησιμοποιηθούν για την βαφή κουφωμάτων, υαλοπετασμάτων και συστημάτων σκίασης.

 

 

Οι πούδρες βαφής της Collection Eternity ανήκουν στην υπερανθεκτική σειρά Interpon D2525 με αποδεδειγμένη αντοχή >22 ετών και παρουσιάζονται σε τέσσερις θεματικές ενότητες: Luxury, που περιλαμβάνει μεταλλικές αποχρώσεις, Harmony, με απαλές, φωτεινές ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, Simplicity, που περιλαμβάνει χρώματα που εναρμονίζονται με δομικά στοιχεία όπως το τσιμέντο, το γυαλί και η πέτρα, και Earthy, με αποχρώσεις του φυσικού περιβάλλοντος. Όλες οι πούδρες Interpon D2525, συμπεριλαμβανομένων και των χρωμάτων της Collection Eternity φέρουν όλες τις διεθνείς αρχιτεκτονικές Πιστοποιήσεις κατά Qualicoat & GSB, ενώ ανταποκρίνονται και στις προδιαγραφές AAMA (test Florida 5 ετών).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την νέα Collection Eternity και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ψυχρών πουδρών, ζητήστε να ενημερωθείτε από το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας μας.

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2018. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by GREED PROMO