ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ

 

Συνέντευξη του Toyo Ito στο GreekArchitects.gr

03 Σεπτέμβριος, 2012

Συνέντευξη του Toyo Ito στο GreekArchitects.gr

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Toyo Ito στο GreekArchitects.gr και τον Ανδρέα Γιακουμακάτο, καθώς και την παρουσίαση της πρότασης του ιαπωνικού περιπτέρου που έλαβε το πρώτο βραβείο στη 13η Biennale αρχιτεκτονικής της Βενετίας. (Βίντεο: ελληνικά, ιταλικά, ιαπωνικά)Cry

Του Ανδρέα Γιακουμακάτου

English version

(Ανταπόκριση GreekArchitects.gr από Βενετία)

Ο Toyo Ito στη συζήτηση με τον καθηγητή Αντρέα Γιακουμακάτο, στο ισόγειο του Ιαπωνικού περιπτέρου στα Giardini (Βενετία), μίλησε για την Ιαπωνική πρόταση στη 13η Biennale, που έχει ως κεντρικό άξονά της τα αποτελέσματα των φυσικών καταστροφών καθώς και της παγκόσμιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Ιδιαίτερης σημασίας (και εξαιρετική τιμή για εμάς) αποτελεί το γεγονός, ότι το ιαπωνικό περίπτερο φέτος διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο αποσπώντας το Χρυσό Λέοντα.

Οι απαντήσεις του ιάπωνα αρχιτέκτονα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πολιτικό σχόλιο, αφού με έναυσμα την αρχιτεκτονική ασκεί έντονη κριτική προς την Ιαπωνική κεντρική εξουσία. Ανάλογη κριτική, ασκεί και για τους νεότερους αρχιτέκτονες αγωνιώντας για το μέλλον της αρχιτεκτονικής.

Παρακολουθήστε ακολούθως, την αποκλειστική συνέντευξη του αρχιτέκτονα που παραχώρησε στο GreekArchitects.gr (για τους αναγνώστες που γνωρίζουν ιταλικά ή ιαπωνικά, προτείνουμε να παρακολουθήσουν και τη συνέντευξη όπως ακριβώς βιντεοσκοπήθηκε και την οποία επίσης επισυνάπτουμε)

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε, ότι το GreekArchitects.gr τις προσεχείς ημέρες θα σας παρουσιάσει συνεντεύξεις και αφιερώματα, από τις σημαντικότερες συμμετοχές - προτάσεις της φετινής biennale αρχιτεκτονικής. Και φυσικά, εκτενές αφιέρωμα για την ελληνική συμμετοχή.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον αρχιτέκτονα και καθηγητή Ανδρέα Γιακουμακάτο, για την καθοριστικής σημασίας συμβολή του στο οδοιπορικό που πραγματοποιήσαμε στη 13η διεθνή μπιενάλε αρχιτεκτονικής της Βενετίας.

 

 

Το video της συνέντευξης με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.
(Παρουσίαση Α. Γιακουμακάτος, επιμέλεια παραγωγής Β. Μιστριώτης, Μ. Οικονόμου)

Οι χρήστες πατώντας την ένδειξη H.D στον player ενεργοποιήούν την υψηλή ποιότητα προβολής.
greekarchitects.gr © 2012

 

Το video της συνέντευξης στα Ιταλικά και Γιαπωνέζικα.

Οι χρήστες πατώντας την ένδειξη H.D στον player ενεργοποιήούν την υψηλή ποιότητα προβολής.
greekarchitects.gr © 2012

 

Φωτογραφίες από την τελετή βράβευσης του Toyo Ito (Ανταπόκριση GRA από Βενετία)

 

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital