ΔΙΑΛΟΓΟΣ

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

26 Νοέμβριος, 2014

Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

Ορισμένες αλήθειες για τη συνέντευξη του δημάρχου κ. Χρ. Παγώνη για τη Δημοτική Αγορά.

Καλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος κ. Χρ. Παγώνης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ την Πέμπτη, 20.11.2014 ΕΔΩ, μέσα στη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας (ΔΑΧ) για τη ΔΑΧ, για να διαπιστώσει πώς, με την μέθοδο της μισής αλήθειας και με ψεύδη ως επιχειρήματα, προσπαθεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη. Σ' αυτήν αποσαφηνίζεται η αποκρυφθείσα στην προεκλογική περίοδο πρόθεση της σημερινής δημοτικής αρχής για τη ΔΑΧ: Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ της! Με τα γνωστά επί σειρά ετών επιχειρήματα περί υγειονομικής απειλής, ποντικώνα, υποβάθμισης του κέντρου της πόλης κ.α. «δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό σ' αυτή την περιοχή» ισχυρίζεται ο κ. Δήμαρχος, επιδεικνύοντας απαξιωτικά την εγκατάλειψη ,τη φθορά και τη σημερινή της ασχήμια, που όμως σκόπιμα και διαχρονικά οι πολιτικές των εκάστοτε δημοτικών αρχών οδήγησαν, θεωρώντας «εξέλιξη» τη διαγραφή της ιστορικής μνήμης!

 

 

ΑΛΗΘΕΙΑ... είναι τα πάνω από 60 μέλη της ομάδας μας που συντονίζουν τις ενέργειες προς ενημέρωση των πολιτών και οι πάνω από 3.500 συνυπογράφοντες πολίτες που «κρατούν όμηρο την συντριπτική πλειονότητα της πόλης» στο θέμα της Δημοτικής Αγοράς και δεν αφήνουν να προχωρήσει το ανοσιούργημα της κατεδάφισής της;

Η μήπως είναι οι ίδιες οι αξίες της Δημοτικής Αγοράς που την κρατούν ζωντανή και ικανή να γίνει και πάλι πόλος έλξης της πόλης; Μήπως είναι η χρόνια αντοχή της στην έντονη σεισμογενή δραστηριότητα της περιοχής, που αποδεικνύει την στατική της επάρκεια; Μήπως είναι η δυνατότητα της να μετατραπεί σε σύγχρονη Δημοτική Αγορά εμπλουτισμένη και με άλλες χρήσεις εφ' όσον διαθέτει επάρκεια σε έκταση για κύριους και βοηθητικούς χώρους;

Μήπως είναι ότι το υπάρχον πλούσιο κτηριακό απόθεμα - προίκα του Δήμου (3.200τμ. κτισμένου χώρου που με τα πατάρια και τα υπόγεια-φρούρια γίνονται 4.800τμ ) είναι παρακαταθήκη για χαμηλότερο κόστος επαναχρησιμοποίησης της, δεδομένου μάλιστα ότι η μη κατεδάφισή της απαλλάσσει τον Δήμο από τεράστια αχρείαστα έξοδα; Μήπως είναι ότι το τουριστικό ενδιαφέρον σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου επικεντρώνεται σε μνημεία, ιστορικές τοποθεσίες και έργα ανθρώπων που πιστοποιούν την ιστορική ταυτότητα τους ; Μήπως αυτές ακριβώς οι αξίες οδήγησαν: στις αποφάσεις του ΚΣΝΜ - ΚΑΣ που χαρακτηρίζουν την ΔΑΧ μνημείο διατηρητέο και μάλιστα δύο φορές, το 2006 και το 2014; στις αντίστοιχες τοποθετήσεις σημαντικών προσωπικοτήτων της επιστήμης και του πολιτισμού (Κ.Αδαμάκης, Π.Θέμελης, Στ.Μπένος, Γ.Σαρηγιάννης, Θ.Τάσιος, κ.α.) αλλά και φορέων ( Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, ICOMOS , Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ΜΟΝUΜΕΝΤΑ κ.α.).

Τα παραπάνω στοιχεία με πολλές άλλες πληροφορίες και μελέτες έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να παρουσιάσουμε στη νέα δημοτική Αρχή, στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου μεταξύ των Πολιτών και του νέου δημοτικού Συμβουλίου. Αναμένουμε ακόμη την απάντηση του κ. Δημάρχου για συνάντηση στην τελευταία από 7 Οκτωβρίου επιστολή μας, υπογεγραμμένη από εννέα μέλη της ομάδας μας, ως εκπροσώπους της.

Ο κ. Δήμαρχος, αν σέβεται την ιστορία της πόλης του, οφείλει να συμβάλει στην Διάσωση, Αποκατάσταση και Επαναλειτουργία της Δημοτικής μας Αγοράς!

Οφείλει επίσης να σέβεται τους δημότες του διότι τα έκτροπα που δημιουργήθηκαν πριν και μετά τη συνέντευξή του σε βάρος μελών της ομάδας μας (σωματική και φραστική επίθεση με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς από τον Δήμαρχο κ. Χρ. Παγώνη, τον Αντιδήμαρχο κ. Β. Καθαροσπόρη και κάποιους άλλους για να αποτρέψουν την επαφή μας με το κανάλι), δημιουργούν μία θλιβερή εικόνα για τις δυνατότητες δημοκρατικής συμπεριφοράς εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

Με την ευκαιρία, δίνουμε στην δημοσιότητα φωτογραφίες - επεξεργασίες (φωτορεαλιστικά) της ομάδας μας με βάση την ακριβή αποτύπωση των υπαρχόντων κτηρίων της δημοτικής Αγοράς. δίνουμε τις σημερινές όψεις (τώρα) και τις όψεις που θα είχε η αγορά αν οι δημοτικές αρχές διαχρονικά συντηρούσαν και επισκεύαζαν, ως όφειλαν, τα κτήριά της (μετά).

 

 

ΟΠΠΟΔΕΔΑΧ

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital