ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΜΟΒ αρχιτέκτονες. 1998-2012

21 Μάιος, 2013

ΜΟΒ αρχιτέκτονες. 1998-2012

Στα πλαίσια τις έκθεσης με τίτλο «Έργα και προσεγγίσεις» του αρχιτεκτονικού γραφείου ΜΟΒ κυκλοφόρησε και η έκδοση με επιλεγμένα έργα του γραφείου.


Στην έκδοση αυτή παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα του γραφείου από το έτος 1998-2012. Τα έργα αυτά, αν και με πρώτη ανάγνωση ακολουθούν αποκλίνοντες δρόμους, έχουν αφετηρία τις ίδιες αρχές και τους ίδιους κανόνες προσέγγισης που αφορούν τη λειτουργία τη δομή και την υλικότητα. Στόχος πάντα είναι το τελικό αποτέλεσμα να αποτελεί μια ενιαία συνεπή αρχιτεκτονική έκφραση των ζητούμενων από τον εκάστοτε εργοδότη αλλά και των δεδομένων που τίθεται τόσο από εμάς τους ίδιους, όσο και από το ευρύτερο περιβάλλον, φυσικό και κοινωνικό-οικονομικό. Ένα αρχιτεκτονικό έργο κυοφορείται στο μυαλό και στο σχεδιαστήριο αλλά γεννιέται και ολοκληρώνεται στο εργοτάξιο με συνεχή προσπάθεια, δοκιμές, πολλές φορές εντελώς χειρονακτική. Η τέχνη κι η τεχνική, η κατανόηση των ζητούμενων και των συνθηκών, η γνώση και η ευαισθησία πρέπει να δεθούν αξεδιάλυτα ώστε να δοθεί ποιότητα στην πρώτη ύλη και να υπάρξει έλεγχος του τελικού αποτελέσματος.

Καθώς η αρχιτεκτονική είναι, μεταξύ άλλων, η καταγραφή και η αντανάκλαση του ποιοι είμαστε συλλογικά και ατομικά, αποτελεί μέσον προσδιορισμού του πολιτισμού μας και του εαυτού μας. Οφείλει λοιπόν, εκτός από το να στεγάζει τις ανάγκες των χρηστών, να προσφέρει απόλαυση, δημιουργώντας εικόνες, χώρους και τοπία, για να ζούμε καλύτερα και να ονειρευόμαστε.

 

 

Δείτε μέρος του βιβλίου (pdf) ΕΔΩ

Τίτλος : ΜΟΒ αρχιτέκτονες, 1998-2012
isbn : 978-618-80571-0-4
Σελ. 139

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital