ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Δ.Αρεοπαγίτου

Περί...Διαγωνισμού Διονυσίου Αρεοπαγίτου
 • Σκέψεις για το νέο Μουσείο Ακρόπολης

  23 Μάρτιος, 2009

  Παρουσίαση της άποψης του καθηγητή αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ Τάση Παπαϊωάννου.     

 • Aρχιτεκτονικός διαγωνισμός : Δ. Αρεοπαγίτου 2008-2009

  13 Μάρτιος, 2009

  Το greekarchitects.gr διοργάνωσε ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών με τίτλο: «Δ. Αρεοπαγίτου 2008: αντιμετώπιση των πίσω όψεων των διατηρητέων κτηρίων επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 17 και 19».ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ του διαγωνισμού.(Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα,άρθρα, βίντεο, εκδηλώσεις, κα)     

 • Το ταλέντο του αρχιτέκτονα και η ιδιοτέλεια του εντολέα.

  26 Ιανουάριος, 2009

  Η ενότητα αυτή των δημοσιεύσεων, η σχετική με την αναγκαιότητα ή όχι της κατεδάφισης των διατηρητέων κτιρίων της Δ. Αρεοπαγίτου, συνεχίζεται με την παρουσίαση του άρθρου ενός εικαστικού. Το άρθρο του κ. Δημήτρη Σεβαστάκη.     

 • «Ρέκβιεμ για δύο κτήρια»

  26 Δεκέμβριος, 2008

  Η ενότητα αυτή των δημοσιεύσεων, η σχετική με την αναγκαιότητα ή όχι της κατεδάφισης των διατηρητέων κτιρίων της Δ. Αρεοπαγίτου, συνεχίζεται με την παρουσίαση του άρθρου ενός συγγραφέα. Του κ. Δ. Κούρτοβικ.     

 • «Το δίλημμα της κατεδάφισης: Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΤΗΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ»

  26 Νοέμβριος, 2008

  Η ενότητα αυτή των δημοσιεύσεων, η σχετική με την αναγκαιότητα ή όχι της κατεδάφισης των διατηρητέων κτιρίων της Δ. Αρεοπαγίτου, συνεχίζεται με την παρουσίαση αυτή τη φορά ενός άρθρου που υποστηρίζει την κατεδάφιση. Το άρθρο του κ. Α. Γιακουμακάτου.     

 • Δ. Αρεοπαγίτου 2008. Ομιλίες στη Θεσσαλονίκη

  10 Νοέμβριος, 2008

  Σας παρουσιάζουμε τις ομιλίες (8 βίντεο) που πραγματοποιήθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό: Δ. Αρεοπαγίτου 2008.     

 • «Καφετέρια Τσουμί»

  26 Οκτώβριος, 2008

  Η ενότητα αυτή των δημοσιεύσεων, η σχετική με την αναγκαιότητα ή όχι της κατεδάφισης των διατηρητέων κτιρίων της Δ. Αρεοπαγίτου, συνεχίζεται με την παρουσίαση, όπως και την προηγούμενη φορά, του άρθρου ενός συγγραφέα.Το άρθρο του κ. Βασίλη Βασιλικού.     

 • «Άβε Καίσαρ»

  27 Σεπτέμβριος, 2008

  Αυτή τη φορά παρουσιάζουμε μια δημοσίευση σχετική με την αναγκαιότητα ή όχι της κατεδάφισης των διατηρητέων κτιρίων της Δ. Αρεοπαγίτου από έναν συγγραφέα, ένα πρόσωπο δηλαδή το οποίο δεν ανήκει στο χώρο των «ειδικών» της αρχιτεκτονικής.Tο άρθρο του κ. Τάκη Θεοδωρόπουλου.     

 • «Το διατηρητέο αστικό μέτωπο»

  27 Αύγουστος, 2008

  Συνεχίζουμε τις δημοσιεύσεις τις σχετικές με την αναγκαιότητα ή όχι της κατεδάφισης των διατηρητέων κτιρίων της Δ. Αρεοπαγίτου με ένα άρθρο του κ. Γιάννη Κίζη. Ο κ. Κίζης είναι αρχιτέκτων, Αναπλ. Καθηγητής ΕΜΠ.     

 • «Να τα αποδεχθούμε ως έχουν»

  26 Ιούλιος, 2008

  Επιλέγουμε να συνεχίσουμε τις δημοσιεύσεις τις σχετικές με την αναγκαιότητα ή όχι της κατεδάφισης των διατηρητέων κτιρίων της Δ. Αρεοπαγίτου με ένα άρθρο της κ. Μάρως Καρδαμίτση-Αδάμη. Η κ. Καρδαμίτση-Αδάμη είναι αρχιτέκτων, καθηγήτρια στο ΕΜΠ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.     

 • Η στήλη «Διάλογοι» ξεκινούν μία νέα ενότητα με θέμα: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 17: εμπόδιο ή ευκαιρία;

  21 Ιούνιος, 2008

  Πρόκειται για μία ενότητα που στόχο έχει να καταγράψει τις μέχρι σήμερα απόψεις για την αναγκαιότητα ή μη της σχεδιαζόμενης κατεδάφισης της γνωστής πολυκατοικίας του αρχιτέκτονα Βασίλειου Κουρεμένου, αλλά και να προκαλέσει νέες γνώμες και αντιδράσεις.(ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ FRANÇOIS LOYER ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ. Μ. ΛΙΑΠΗ)     

 • Το περιεχόμενο της στήλης «Διάλογοι» & Τρόποι συμμετοχής

  01 Ιούνιος, 2008

  Η στήλη αυτή με τον τίτλο «Διάλογοι» στοχεύει να καλύπτει πολύπλευρα ένα επιλεγμένο θέμα με κείμενα προσκεκλημένων αρθρογράφων, αναγνωστών και επισκεπτών της στήλης. Κάθε νέο θέμα τίθεται από ένα εισαγωγικό άρθρο το οποίο και εγκαινιάζει την κάθε ξεχωριστή ενότητα των «Διαλόγων».     

 • Το αμοντάριστο μουσείο

  21 Ιανουάριος, 2008

  Δείτε ένα αμοντάριστο βίντεο ,που παρουσιάζει (εξωτερικά και εσωτερικά) το νέο μουσείο της ακρόπολης. (διάρκεια 12min)     

 • DESTROY below the ACROPOLIS - VIDEO

  13 Νοέμβριος, 2007

  Με την κατεδάφιση των δύο αυτών διατηρητέων κτιρίων ουσιαστικά ακρωτηριάζεται το σημαντικό αστικό μέτωπο της Δ. Αρεοπαγίτου. Ταυτόχρονα χάνεται ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης αστικής ιστορίας μας. Και όλα αυτά στο όνομα ενός κτιρίου – μουσείου το οποίο θα έπρεπε να είχε ως αποστολή τη διατήρηση και τη μεταφορά της μνήμης και όχι την καταστροφή της.     

 • Δεν πήρε θέση για τις πολυκατοικίες

  12 Οκτώβριος, 2007

  «Μια σφοδρή σύγκρουση» χαρακτήρισε τη συνύπαρξη του νέου Μουσείου της Ακρόπολης με τα δύο διατηρητέα επί της οδού Διον. Αρεοπαγίτου που εμποδίζουν τη θέα του προς τα μνημεία του Ιερού Βράχου ο αρχιτέκτονας του μουσείου Μπερνάρ Τσουμί.     

 • Ο αρχιτέκτονας Bernard Tschumi

  04 Οκτώβριος, 2007

  ο Μπερνάρ Τσουμί ήθελε να γίνει λογοτέχνης, να γράφει και να γίνει φιλόσοφος. Όμως η επίσκεψη του στο Σικάγο, στα πλαίσια μιας ανταλλαγής μαθητών, άλλαξε τα δεδομένα: Στέκοντας σε ύψος 183 μέτρων, στην κορυφή του πύργου One Prudential Plaza, μια μέρα που είχε χιονοθύελλα, το θέαμα της πόλης ολόγυρα του ήταν τέτοιο που τον έπεισε -αποφάσισε ότι θέλει να γίνει αρχιτέκτονας, όχι συγγραφέας ή φιλόσοφος.     

πρώτη 1 2 3 τελευταία

εγγραφή 17 εώς 32 από 35 εγγραφές σε 3 σελίδες

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital