ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρόσκληση συμμετοχής για τα Βραβεία Mies van der Rohe 2015

12 Αύγουστος, 2014

Πρόσκληση συμμετοχής για τα Βραβεία Mies van der Rohe 2015

Καλούνται αρχιτέκτονες από Ελλάδα και Κύπρο, να υποβάλουν στο GreekArchitects.gr έργα τους έως 18 Σεπτεμβρίου 2014 για τη συμμετοχή τους στα βραβεία Mies van der Rohe (Independent Expert: Βασίλης Μιστριώτης)

Τα βραβεία Mies van der Rohe είναι μια κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ένωσης Mies van der Rohe όπου πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Οι κύριοι στόχοι των βραβείων είναι να αναδειχθούν έργα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής αξίας και να επισημανθεί η συμβολή των ευρωπαίων επαγγελματιών στην ανάπτυξη νέων ιδεών και τεχνολογιών καθώς και στην κατασκευή πόλεων και κοινοτήτων όπου η ουσιαστική σχέση μεταξύ ποιότητας ζωής και ποιότητας περιβάλλοντος είναι μια βασική προτεραιότητα.

Η Ευρώπη αποτελείται από έναν αυξανόμενο αριθμό κοινών στοιχείων. Εντούτοις, οι τοπικές παραδόσεις, οι ιστορίες, οι γλώσσες, τα τοπία και τα αστικά συγκροτήματα συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν την πλούσια και σύνθετη ταυτότητά της. Το βραβείο επιδιώκει να αναδείξει την ποικιλομορφία της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής έκφρασης  τονίζοντας  το σημαντικό ρόλο της αρχιτεκτονικής ως βάση για την ανταλλαγή ιδεών και σημείο αναφοράς για  έναν κοινό ευρωπαϊκό πολιτισμό. Με αυτόν τον τρόπο, το βραβείο επιδιώκει να γίνει μια πλατφόρμα για την έρευνα, την ανάπτυξη και την εφαρμογή της βιώσιμης αρχιτεκτονικής πρακτικής που θα ελαχιστοποιήσει την αρνητική περιβαλλοντική επίδραση της κατασκευής και επιπλέον θα προωθήσει τα κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά οφέλη της μελλοντικής βιώσιμης ανάπτυξης.

Συμμετοχή

Η επιλογή των φετινών Ελληνικών συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί από τον ΣΑΔΑΣ καθώς και από τους European Independent Experts, όπως τους έχει ορίσει το Ίδρυμα Mies Van Der Rohe.  Ο Βασίλης Μιστριώτης*, αρχιτέκτων και διευθυντής του GreekArchitects.gr ορίστηκε από την ένωση Mies van der Rohe, ως ανεξάρτητος ειδικός σύμβουλος όπου θα προτείνει 5 αρχιτεκτονικά έργα από την Ελλάδα (με δικαίωμα επιλογής  2 έργων και από άλλες χώρες - και κυρίως την Κύπρο) που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια.

Στο πλαίσιο μιας έντιμης διαδικασίας, το GreekArchitects.gr και ο Βασίλης Μιστριώτης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε έλληνες και κύπριους αρχιτέκτονες να αποστείλουν έργα τους προς κρίση και επιλογή για τα βραβεία Mies Van Der Rohe.

Όροι συμμετοχής & Λεπτομέρειες αποστολής προτάσεων:

1. Αρχιτεκτονικό έργο (ανεξαρτήτως κατηγορίας, όγκου κτλ) όπου πραγματοποιήθηκε ή ολοκληρώθηκε τα τελευταία 2 χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο. (Από 1η Ιανουαρίου 2013 έως 31 Δεκεμβρίου 2014) Γίνονται αποδεκτές και οι εφήμερες κατασκευές, αρκεί οι συγκεκριμένες κατασκευές να διατηρούνται. Επίσης, κάθε αρχιτέκτονας ή αρχιτεκτονική ομάδα μπορεί να συμμετέχει με περισσότερα από ένα έργο. (κάθε έργο οφείλει να αποσταλεί ξεχωριστά)

2. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να αποστείλουν έργα τους στο Greekarchitects.gr το αργότερο έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 13:00 στο info@greekarchitects.gr με την ένδειξη: "Mies van der Rohe 2015". (Παρακαλούμε θερμά και στην περίπτωση όπου είναι εφικτό, να μας αποστείλετε τις προτάσεις σας το συντομότερο δυνατό και όχι την τελευταία στιγμή, με κίνδυνο να μην ληφθούν λόγο φόρτου εργασίας του server) Για κάθε λήψη email - συμμετοχή, θα αποσταλεί από το GRA email επιβεβαίωσης παραλαβής εντός 24 ωρών.

3. Τρόπος αποστολής: Κάθε συμμετοχή οφείλει να αποσταλεί σε ένα αρχείο world (επισυνάπτουμε τη φόρμα συμμετοχής) όπου σε αυτό θα υπάρχουν 4 φωτογραφίες του έργου καθώς και κείμενο παρουσίασης του στα Αγγλικά και Ελληνικά. (Το κείμενο μπορεί να είναι έως και μια σελίδα Α4 στο σύνολο) Είναι επιθυμητό (αλλά όχι απαραίτητο) από τις 4 φωτογραφίες οι δύο να παρουσιάζουν όψεις, η μία κάτοψη και η τέταρτη προοπτικό.

 

* Ο Βασίλης Μιστριώτης είναι αρχιτέκτων μηχανικός  με μεταπτυχιακά στα Αστικά  Ξενοδοχειακά Συγκροτήματα. Από το 2001 δραστηριοποιείται ενεργά με τη με την εκπόνηση αρχιτεκτονικών μελετών και τη κατασκευή ιδιωτικών και δημόσιων έργων.Το 2002 εκδίδει το αρχιτεκτονικό e-περιοδικό GreekArchitects.gr, μια προσπάθεια αδέσμευτης επικοινωνίας και προβολής αρχιτεκτονικών θεμάτων και ερευνών, ενώ από το 2005 το περιοδικό εκδίδεται και στα Αγγλικά με τίτλο GreekArchitects.net Ως διευθυντής σύνταξης του GreekArchitects έχει εκδώσει & ψηφιοποιήσει πολλά βιβλία. Έχει επιμεληθεί της διοργάνωσης 2 αρχιτεκτονικών διεθνών διαγωνισμών (Δ. Αρεοπαγίτου & Πύργος Πειραιά) και αρκετών δράσεων για την αρχιτεκτονική όπως εκθέσεις ημερίδες κα.Το 2008 δημιούργησε το διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό αρχιτεκτονικής GreekArchitects Tv (www.gratv.gr) με στόχο τη δημιουργία ενός οπτικοακουστικού αρχείου θεμάτων αρχιτεκτονικής.Το 2010 δημιουργεί την e-κιβωτό πραγματοποιώντας τη ψηφιοποίηση ιστορικών - έντυπων αρχιτεκτονικών περιοδικών και κειμένων, με στόχο τη διαφύλαξη τους για τις μελλοντικές γενιές.Την ίδια χρονιά, δημιουργεί το θεσμό των ετήσιων αρχιτεκτονικών βραβείων Διπλωματικών εργασιών. Το 2011 εκδίδει το GRA REVIEW, το οποίο στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του επιστημονικού λόγου για την αρχιτεκτονική. Το 2014 δημιουργεί το διεθνές οπτικοακουστικό αρχείο αρχιτεκτονικής, ArchitectsPlanet.Tv (Περισσότερα >>> )

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2019. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by GREED PROMO