ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Philharmonic Hall Szczecin. Το φετινό βραβείο Mies van der Rohe Award 2015

09 Μάιος, 2015

Philharmonic Hall Szczecin. Το φετινό βραβείο Mies van der Rohe Award 2015

Στο Μέγαρο Μουσικής των Barozzi και Veiga στην πόλη Szczecin της Πολωνίας απονεμήθηκε το φετινό βραβείο Mies van der Rohe Award 2015 της ΕΕ για τη Σύγχρονη Αρχιτεκτονική.

 

Το έργο διακρίθηκε ανάμεσα από τα 420 έργα αρχιτεκτονικής που αρχικά υποβλήθηκαν και από τα 5 που προκρίθηκαν στην τελική φάση.

Δείτε και τα πέντε έργα ΕΔΩ

Το κτίριο προκύπτει από το αστικό του περιβάλλον. Επηρεασμένο άμεσα από τις απότομες, κεκλιμένες στέγες και την καθετότητα των κτιρίων κατοικίας της πόλης, από την μνημειακότητα των νέο-γοτθικών εκκλησιών και των εντυπωσιακών κλασικών της κτιρίων, από τους πύργους που γεμίζουν ολόκληρο τον ορίζοντα του λιμανιού της πόλης Szczecin.

Με έναν εξπρεσιονιστικό τρόπο έκφρασης, οι αρχιτέκτονες, χρησιμοποίησαν  τη γεωμετρία για να δώσουν μορφή σε μία νέου ρυθμού σύνθεση που μεταφέρει συναισθήματα από την εξισορρόπηση μάζας και καθετότητας.

Η χρήση του γυαλιού, ως υλικό εξωτερικής επένδυσης αναδεικνύει την αντίθεση του κτιρίου με το περιβάλλον του, δημιουργώντας ένα φωτεινό, διάφανο και έντιμο αντικείμενο.

Οι εσωτερικοί χώροι του κτιρίου είναι απλοί. Μεγάλοι φεγγίτες είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά του. Η μεγάλη αίθουσα συναυλιών μοιάζει περισσότερο με ένα γλυπτό αντικείμενο, ενταγμένο σε ένα χώρο που θυμίζει ορυκτό.

 

 

Αρχιτέκτονες: Fabrizio Barozzi, Alberto Veiga
Κατασκευή: 2014
Τοποθεσία: Szczecin, Poland

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2019. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by GREED PROMO