ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Progetto San Gallo

30 Σεπτέμβριος, 2016

Progetto San Gallo

Competition for the drafting of the master plan for the site of the ex Ospedale San Gallo in Florence. (συμμετοχή έως 4 Νοεμβρίου 2016)Embarassed

Αντικείμενο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού είναι ένα ιστορικό κτιριακό συγκρότημα στην Φλωρεντία που αποτελείται από κυρίως απο δύο μοναστήρια που ενώθηκαν τον 12ο αιώνα και στη συνέχεια, το 1861, μετασχηματίστηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Στη συνέχεια σταδιακά μετασχηματιζόταν με νέες χρήσης και λειτουργίες.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα πρέπει να σεβαστούν τους πολεοδομικούς περιορισμούς που αφορούν την περιοχή καθώς και τα ιστορικά και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του συγκροτήματος. Οι μελετητές θα πρέπει να προτείνουν ένα μείγμα λειτουργιών με στόχο την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του ιστορικού συγκροτήματος έκτασης περίπου 16.000μ².

Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, στην πρώτη φάση οι συμμετέχοντες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους οι οποίες θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα αναλυτικό κτιριολογικό πρόγραμμα. Στη δεύτερη φάση θα προκριθούν οι τρεις μελέτες που η κριτική επιτροπή θα κρίνει ότι ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές και στις ανάγκες του διαγωνισμού.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
Δείτε την ιστορία του συγκροτήματος ΕΔΩ

 

 

Υποβολή προτάσεων : έως 04 Νοεμβρίου 2016
Επιλογή τριών finalist : 15 Νοεμβρίου 2016

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital