ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΡΑΣΕΙΣ GRA

13 Νοέμβριος, 2014

Παρουσίαση Αρχιτεκτονικού έργου (GRA e-διαλέξεις 2014)

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αρχιτεκτόνων, σε τηλεοπτικές διαδικτυακές διαλέξεις παρουσίασης έργων τους. Cry

Παρουσίαση Αρχιτεκτονικού έργου
Διαδικτυακές διαλέξεις GreekArchitects.gr

Βήμα προβληματισμού για την αρχιτεκτονική - Ενότητα 2

Το GreekArchitects.gr (GRA) διοργανώνει τη δεύτερη ενότητα δημόσιων διαδικτυακών αρχιτεκτονικών διαλέξεων, με θέμα:
Παρουσίαση ελληνικού και κυπριακού αρχιτεκτονικού έργου.

 


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αρχιτεκτόνων, σε τηλεοπτικές διαδικτυακές διαλέξεις παρουσίασης έργων τους.

 

Το GreekArchitects.gr απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε  έλληνες και κυπρίους (ή αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα - Κύπρο) αρχιτέκτονες, να συμμετέχουν στις νέες τηλεοπτικές διαδικτυακές διαλέξεις που θα διεξαχθούν το προσεχές διάστημα, παρουσιάζοντας το αρχιτεκτονικό τους έργο. Θα επιδιωχθεί, οι διαλέξεις να μεταδοθούν και στην Αγγλική γλώσσα, με στόχο την εξέλιξη της επικοινωνία μας με τη διεθνή αρχιτεκτονική κοινότητα.

Οι e-διαδικτυακές διαλέξεις αποτελούν μια σημαντική αμφίδρομη δράση, δίνοντας την ευκαιρία στο σύνολο της αρχιτεκτονικής κοινότητας αλλά και το ευρύ κοινό εντός ή εκτός Ελλάδας, να συμμετέχουν ενεργά στο διάλογο. Επίσης, αρχιτέκτονες  που δραστηριοποιούνται στην επαρχία ή αντιμετωπίζουν γενικότερα ή ειδικότερα προβλήματα προσβασιμότητας τους δίνεται η ευκαιρία της συμμετοχής.

Η δεύτερη ενότητα παρουσιάσεων, ως στόχο έχει τη προώθηση του ελληνικού - κυπριακού αρχιτεκτονικού έργου και την μετάδοση αυτού μέσω διαδικτύου. Παράλληλα, οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε ένα εκτενές οπτικοακουστικό αρχείο, όπου θα μπορούν καταρχήν να γνωρίσουν το έργο αρχιτεκτόνων με ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας.

Συμμετοχή:

1. Αρχιτέκτονες και μελετητικά γραφεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή (φόρμα συμμετοχής) για τη παρουσίαση του αρχιτεκτονικού τους έργου, μέσω των τηλεοπτικών διαλέξεων που θα μεταδοθούν από το e-περιοδικό GreekArchitects.gr στο email info@greekarchitects.gr (με την ένδειξη "Architecture On Air")
2.
Η υποβολή συμμετοχής οφείλει να συνοδεύεται από 3-5 φωτογραφίες (χαμηλής ανάλυσης) με έργα - μελέτες του εκάστοτε αρχιτέκτονα. Οι μελέτες που θα παρουσιαστούν, δεν είναι απαραίτητο να έχουν υλοποιηθεί.
3.
Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να παρουσιάσουν αρχιτεκτονικές τους μελέτες (ανεξαρτήτως θεματολογίας - κατηγορίας έργου) ή το σύνολο του έργου τους με φωτογραφίες και βίντεο, (θα προβάλλονται σε projector) ενώ παράλληλα θα απευθύνουν επεξηγηματικές πληροφορίες προφορικά on camera. (παρουσίαση του γραφείου, ανάλυση έργων και μελετών κτλ. Παρακολουθήσετε παράδειγμα βίντεο ΕΔΩ)
4.
Σε ειδικές περιπτώσεις δίδεται η δυνατότητα παρουσίασης έργου αρχιτεκτόνων, οι οποίοι έχουν αποβιώσει και το έργο τους κρίνεται σημαντικό. Οι παρουσιάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν από  αρχιτέκτονες, οι οποίοι διαθέτουν οπτικοακουστικό υλικό και παράλληλα έχουν εντρυφήσει στο έργο του αποθανόντος συναδέλφου.
5.
Ο συνολικός χρόνος της εκάστοτε παρουσίασης οφείλει να είναι από 15 έως 20 λεπτά.
6.
Σε κάθε παρουσίαση μπορούν να παρευρεθούν έως και 2 αρχιτέκτονες, ως εκπρόσωποι της αρχιτεκτονικής τους ομάδας.
7.
Οι παρουσιάσεις, θα βιντεοσκοπηθούν στα γραφεία του GreekArchitects.gr , Δαβάκη Πίνδου 1 Ζωγράφου. (έναντι πλατείας Ηρώων στη λεωφόρο Παπάγου)
8.
Οι διαλέξεις θα μεταδοθούν από το http://www.greekarchitects.gr & www.gratv.gr, ενώ σε περίπτωση όπου οι παρουσιάσεις γίνουν και στην αγγλική γλώσσα (ελεύθερη επιλογή του εκάστοτε αρχιτέκτονα) , θα μεταδοθούν και από το http://www.GreekArchitects.net & ArchitectsPlanet.Tv

Η επιλογή των μελετητών όπου θα παρουσιάσουν το έργο τους, θα πραγματοποιηθεί από τη συντακτική επιτροπή του greekarchitects.gr

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για κάθε συμμετοχή, θα υπάρχει απάντηση επιβεβαίωσης παραλαβής της.

Οργάνωση: GreekArhitects.gr

Περισσότερες πληροφορίες: 2103636631, info@greekarchitects.gr
Υπεύθηνοι δράσης : Βασίλης Μιστριώτης, Μανώλης Οικονόμου
Εκτέλεση Παραγωγής: webtelevison.gr
Τεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Γριμανέλης
Σύμβουλος οπτικοακουστικών μέσων: Κ. Γρηγορίου

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital