ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση Mies van der Rohe

03 Νοέμβριος, 2009

Έκθεση Mies van der Rohe

European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 2009
(23 Οκτωβρίου - 28 Νοεμβρίου)

Στο COAC Plaça Nova 5 της Βαρκελώνης πραγματοποιείται  η έκθεση με θέμα European Union Prize for Contemporary Architecture. Στην έκθεση παρουσιάζονται τα βραβεία Mies van der Rohe Award 2009 . Τα βραβεία Mies van der Rohe είναι μια κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ένωσης Mies van der Rohe. Οι κύριοι στόχοι των βραβείων είναι να αναγνωριστεί και να αναδειχθεί η τελειότητα στην αρχιτεκτονική και να επισημανθεί η σημαντική συμβολή των ευρωπαίων επαγγελματιών στην ανάπτυξη νέων ιδεών και τεχνολογιών καθώς και στην κατασκευή των πόλεων και των κοινοτήτων όπου η ουσιαστική σχέση μεταξύ ποιότητας ζωής και ποιότητας περιβάλλοντος είναι μια βασική προτεραιότητα.

Τα βραβεία Mies van der Rohe είναι  ένα γεγονός που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική - Mies van der Rohe Award είναι μια συνεχής διαδικασία που εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο οι αρχιτέκτονες σκέφτονται και εργάζονται στην Ευρώπη σήμερα.
Η Ευρώπη αποτελείται από έναν αυξανόμενο αριθμό κοινών στοιχείων. Εντούτοις, οι τοπικές παραδόσεις, οι ιστορίες, οι γλώσσες, τα τοπία και τα αστικά συγκροτήματα συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν την πλούσια και σύνθετη ταυτότητά της. Το βραβείο επιδιώκει να γιορτάσει την ποικιλομορφία της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής έκφρασης, που υπογραμμίζει το ρόλο της αρχιτεκτονικής ως βάση για την ανταλλαγή των ιδεών και ενοποιό στοιχείο που καθορίζει έναν κοινό ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Με αυτόν τον τρόπο, το βραβείο επιδιώκει να γίνει μια πλατφόρμα για την έρευνα, την ανάπτυξη και την εφαρμογή της βιώσιμης αρχιτεκτονικής πρακτικής που θα ελαχιστοποιήσει την αρνητική περιβαλλοντική επίδραση της κατασκευής και επιπλέον θα προωθήσει τα κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά οφέλη της μελλοντικής βιώσιμης ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site:
http://www.miesarch.com/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=4&lang=en


 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2019. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by GREED PROMO