ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η σημασία της λεπτομέρειας

01 Ιούλιος, 2012

Η σημασία της λεπτομέρειας

Η μονογραφική έκθεση της Αντέλα και  Κυριάκου Κυριακίδη, θα μας ξεναγήσει στη δουλειά του γραφείου μέσα από τέσσερεις θεματικές και χρονολογικές ενότητες. Cry (έως 29 Ιουλίου)

Η Αντέλα και ο Κυριάκος Κυριακίδης, ανήκουν στην κατηγορία των αρχιτεκτόνων που είναι άμεσα συνυφασμένοι με την υλοποίηση των έργων που σχεδιάζουν, ανταποκρινόμενοι στους περιορισμούς (πολεοδομικούς, κτιριοδομικούς, οικονομικούς) στους οποίους φυσικά είναι αναγκασμένοι να υπoταχθούν και αφήνοντας τα ίδια τα Έργα τους να αναδείξουν την επαγγελματική αρτιότητα και δημιουργική πληρότητα που διαθέτουν.

Η αφοσίωση στην ενεργό δράση εδώ και πέντε σχεδόν δεκαετίες τους οδήγησε να ρίξουν το βάρος της δραστηριότητάς τους στην εφαρμογή των απόψεών τους, απόψεων και ιδεών που τις διαμόρφωσε η έρευνα, η «δουλειά», όπως συνηθίζει να αποκαλεί ο Κυριάκος το έργο τους και η συσσώρευση γνώσης.

Δείτε ακόμα:
1.Βίντεο αρχείου gratv - Αφιερωμα - διάλεξη >>>
2.Συνέντευξη στο GreekArchitects.gr >>>
3.Νέο. Βίντεο - Aφιέρωμα, παρουσίαση έκθεσης 2012  >>>

 

 

Πριν από 48 χρόνια ο Κυριάκος Κυριακίδης , το έτος 1963, δημιούργησε το γραφείο του και από το 1966 μαζί με την Αντέλα την γυναίκα του, συνέχισαν μια κοινή πορεία στην ζωή αλλά και στην επαγγελματική σταδιοδρομία.

Σε όλη τη μέχρι σήμερα διαδρομή τους προσπαθούν να μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με τους συνεργάτες τους, (ορισμένοι είναι μαζί τους πάνω από 35 χρόνια), αλλά και τους νεότερους αρχιτέκτονες. Τα έργα τους είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και πολλά οφείλονται στους συνεργάτες του γραφείου.

Αυτή η βαθιά πίστη στην αξία και τα αποτελέσματα της ομαδικής δημιουργίας τους οδήγησε στην επιλογή μελετών έργων μεγάλης κλίμακας όπως τα Νοσοκομεία, που κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας του Γραφείου τους.

Η μονογραφική έκθεση θα μας ξεναγήσει στην «δουλειά» του γραφείου μέσα από τέσσερεις θεματικές και χρονολογικές ενότητες. -Κατοικίες, Τουριστικά Συγκροτήματα, Γραφεία, Νοσοκομεία. Σχέδια, φωτογραφικό υλικό, προπλάσματα κλπ., καθώς και μία συνοπτική εργογραφία, θα αποτελέσουν τον οδηγό του επισκέπτη για το ταξίδι του στην πορεία ζωής της Αντέλας, του Κυριάκου Κυριακίδη και του γραφείου τους.

29 Μαϊου 2012 - 29 Ιουλίου 2012
Εγκαίνια: ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2012, ώρα 20:00
Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς
Διοργάνωση: Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής
Σχεδιασμός και Επιμέλεια
Σταύρος Γυφτόπουλος
Άννα Σκιαδά

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2018. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by GREED PROMO