ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

AA ATHENS VISITING SCHOOL

03 Απρίλιος, 2017

AA ATHENS VISITING SCHOOL

 

 

 

SYMMETRY SENTIENCE

English version

Δευτέρα 12 - Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ο κόσμος μας έχει εμπλουτιστεί με πολλά διαδραστικά μέσα τα οποία μας συνδέουν σε όλες τις διαφορετικές ηπείρους. Αυτές οι τεχνολογικές ενισχύσεις λαμβάνουν χώρα μέσω διαφόρων μέσων που με τη σειρά του αποξενώνουν τα άτομα από το περιβάλλον τους. Το χτιστό μας περιβάλλον συνεχίζει με αυτόν τον τρόπο να εξελίσσεται, σε ένα διασυνδεδεμένο υπερδιάστημα όπου η αρχιτεκτονική μπορεί να είναι ρευστή, ευέλικτη και ζωντανή. Το 2017, το AA Athens Visiting School θα αντιμετωπίσει αρχιτεκτονικά θέματα που αφορούν την ενεργό δέσμευση και τη συμμετοχική σχεδίαση με πρωτότυπα που χαρακτηρίζονται από δράση.

 

 

kk1

Δομές σχεδιασμένες για δράση οι οποίες διευκολύνονται σήμερα από την τεχνολογία, αρχίζουν να κινούνται σταδιακά μακριά από τις ουτοπικές προτάσεις των μανιφέστων του 20ου αιώνα και κρατούν μια θέση στον κόσμο των σχεδίων που πραγματοποιήθηκαν. Το ΑΑ Athens Visiting School ενσωματώνει στη διαδικασία σχεδιασμού, υλικά και επιστημονικές συσκευές ως ζωτικά τμήματα των τελικών δημιουργιών. Η έρευνα στοχεύει στο να φέρει πιο κοντά τον χρήστη με το χτιστό περιβάλλον μέσω της προσομοίωσης και της κίνησης και με την μεθοδολογία του προγράμματος, γίνεται μία αναθεώρηση των συνηθειών στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την εμπειρία ενός χώρου με την υλικότητα. Εδώ, ο τρόπος με τον οποίο παρατηρούμε τον κόσμος γίνεται η αφετηρία για την ανάπτυξη μιας ιδέας για ένα διαδραστικό πρωτότυπο. Οι θεωρίες της οπτικής αντίληψης που αναπτύχθηκαν στη δεκαετία του 1920, όπως η θεωρία Gestalt λειτουργούν ως σημεία αναφοράς των προτάσεων σχεδιασμού. Στο “SYMMETRY SENTIENCE” η υλικότητα και η μορφή θεωρούνται ως ένα «ενιαίο σύνολο». Το πρόγραμμα θα διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο οι μεμβράνες μπορούν να αναμορφώσουν την αρχιτεκτονική μας σκέψη επιτρέποντας την καμπυλότητα και την διαφάνεια. Οι ομάδες σχεδιασμού θα επικεντρωθούν στην ευέλικτη φύση του υφάσματος το οποίο μπορεί να τίθεται σε διαφορετικές καταστάσεις υπό εφελκυσμό επηρεαζόμενο από την κίνηση ως αποτέλεσμα αντίδρασης σε διάφορες παραμέτρους σε πραγματικό χρόνο. Στον κόσμο αυτό των «ζωντανών» δομών και διαδραστικών σχηματισμών, η σχεδιαστική γλώσσα περιλαμβάνει προγράμματα όπως Processing, Arduino, Rhino και Grasshopper. Το αρχιτεκτονικό πρόγραμμα ενσωματώνει τεχνικές κατασκευής που επιτρέπουν στις ομάδες σχεδιασμού να βιώσουν ενεργά την πλευρά της κατασκευής σε κλίμακα 1:1. Μια σειρά από διαλέξεις και σεμινάρια από εμπειρογνώμονες διεθνούς φήμης, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες, από τη σχολή Architectural Association, το γραφείο Zaha Hadid Architects, μεταξύ άλλων αποτελούν το θεωρητικό υπόβαθρο που βασίζεται σε στοιχεία υπολογιστικού χώρου, μηχανικού ελέγχου, καθώς και στην κινητική σχεδίαση.

 

κκ2
κκ3

Το AA Athens Visiting School συνεχίζει την έρευνα σχετικά με τον διαδραστικό σχεδιασμό μέσω της δημιουργίας νέων εμπειρικών πρωτότυπων. Τα τελικά πρότυπα συνδέονται με τις σχετικές υπολογιστικές δημιουργίες τους στο ΑΑ Istanbul Visiting School. Τα αποτελέσματα του ενός προγράμματος ενεργούν ως πληροφοριοδότες σχεδιασμού για το άλλο και αντιστρόφως, διερευνώντας το πεδίο του παραμετρικού σχεδιασμού σε συνδυασμό με την κατασκευή.

Εξέχοντα χαρακτηριστικά του εργαστηρίου / δεξιότητες που αναπτύσσονται:
• Οι συμμετέχοντες γίνονται μέρος ενός ενεργού περιβάλλον εκμάθησης, όπου η μεγάλη αναλογία διδάσκοντα:μαθητή (4: 1) επιτρέπει την εξατομικευμένα σεμινάρια και συζητήσεις.
• Το σύνολο σχεδιαστικών προγραμμάτων του ΑΑ Athens περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε Processing και Grasshopper για Rhinoceros, καθώς και λογισμικό ανάλυσης σχεδιασμού.
• Οι συμμετέχοντες μπορούν να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στην ψηφιακή παραγωγή.
• Σεμινάρια σχεδιασμού και σειρά διαλέξεων ενισχύουν τους κύριους στόχους του προγράμματος, τη διάδοση των θεμελιωδών υπολογιστικών τεχνικών, την σχετική κριτική σκέψη, την θεωρητική κατανόηση και την επαγγελματική συνείδηση.

 

κκ4
κκ5
κκ6

 

Επιλεξιμότητα
Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε αρχιτέκτονες και φοιτητές σχεδιασμού, υποψήφιους διδάκτορες και νέους επαγγελματίες. Η γνώση των λογισμικών σχεδιασμού δεν είναι απαραίτητη.
Διαπίστευση
Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν το ΑΑ Visiting School Πιστοποιητικό με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Τοποθεσία
ΑΚΤΟ - Αθήνα Campus
Ευελπίδων 11Α (Πεδίον του Άρεως)
Αθήνα, 113 62, Ελλάδα

Το AA Athens Visiting School λειτουργεί σε συνεργασία με το ΑΚΤΟ και τοπρόγραμμα λαμβάνει χώρα στον χώρο της σχολής που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Αιτήσεις
Το AA Visiting School έχει δίδακτρα συμμετοχής το ποσό των £600 ανά συμμετέχοντα, το οποίο συμπεριλαμβάνει £60 για την εγγραφή Visiting Μέλους. Επιλογές μειωμένων διδάκτρων για ομάδες ή για εκείνους που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση και για τα δύο προγράμματα AA Athens και AA Istanbul Visiting Schools είναι διαθέσιμες. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ομάδα συντονισμού AA Visiting School για περισσότερες λεπτομέρειες.
Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αίτηση και τις εκπτώσεις στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://ai.aaschool.ac.uk/athens/apply/


Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής είναι η 29η Μαϊου 2017. Δεν απαιτείται δείγμα δουλειάς (portfolio) ή βιογραφικό σημείωμα (CV), το μόνο που απαιτείται είναι η ηλεκτρονική (online) αίτηση και τα δίδακτρα συμμετοχής. Η ηλεκτρονική αίτηση μπορεί να βρεθεί εδώ:

https://www.aaschool.ac.uk/STUDY/ONLINEAPPLICATION/visitingApplication.php?schoolID=467


Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε:

http://www.aaschool.ac.uk/STUDY/VISITING/athens
http://ai.aaschool.ac.uk/athens/

Στοιχεία επικοινωνίας:

Αλέξανδρος Καλλέγιας (Επικεφαλής του AA Athens Visiting School)
Email: alexandros.kallegias@aaschool.ac.uk
Ομάδα Συντονισμού AA Visiting School:
Email: visitingschool@aaschool.ac.uk

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2020. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital