ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Royal Academy of Arts

04 Ιανουάριος, 2012

Royal Academy of Arts

«Χτίζοντας την Επανάσταση»: Σοβιετική τέχνη και αρχιτεκτονική 1915-1935. (εώς 22 Ιανουαρίου 2012)

English version


Η έκθεση εξετάζει τη ρώσικη αρχιτεκτονική πρωτοπορία κατά τη διάρκεια μιας σύντομης αλλά έντονης περίοδου μελέτης και κατασκευής που πραγματοποιήθηκε απο το 1922 εώς το 1935. Απο την τέχνη του Κονστρουκτιβισμού που προέκυψε το 1925, οι αρχιτέκτονες μετατρέπουν αυτή τη ριζική καλλιτεχνική γλώσσα σε τρεις διαστάσεις, η δημιουργία δομών, των οποίων το καινοτόμο ύφος ενσάρκωσε την ενέργεια και την αισιοδοξία του νέου σοβιετικού, σοσιαλιστικού κράτους.

Η προσπάθεια να σφυρηλατηθεί μια νέα σοσιαλιστική κοινωνία στη Ρωσία ενθαρρύνονται μέσα απο τη σύνθεση στη ριζοσπαστική τέχνη και την αρχιτεκτονική. Αυτή η δημιουργική αμοιβαιότητα αντανακλάται στην εμπλοκή με αρχιτεκτονικές ιδέες και έργα των καλλιτεχνών, όπως: Kazimir Malevich, Vladimir Tatlin, Liubov Popova, El Lizzitsky, Ivan Kluin και Gustav Klucis αλλά και σχέδια απο αρχιτέκτονες όπως ο Konstantin Melnikov, Moisei Ginsburg, Ilia Golosov και τα αδέρφια Vesnin καθώς και οι Le Corbusier και Erich Mendelsohn, οι ευρωπαίοι αρχιτέκτονες οι οποίοι ήταν πρόθυμοι στο να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της νέας ουτοπίας.

Η έκθεση αντιπαραθέτει μεγάλης κλίμακας φωτογραφίες των υπαρχόντων κτιρίων με τα Κονστρουκτιβιστικά σχέδια και έργα ζωγραφικής, vintage φωτογραφίες και περιοδικά. Πολλά απο τα έργα δεν έχουν εκτεθεί ξανά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την έκθεση συνοδεύουν καθόλη τη διάρκεια της, διαλέξεις και συζητήσεις σχετικά με το θέμα.

Τόπος : Royal Academy of Arts
Διάρκεια : έως 22 Ιανουαρίου 2012
Πληροφορίες : ΕΔΩ

Επιμέλεια : Αγλαΐα Μεγρέμη

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2020. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by GREED PROMO