ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Tomorrows

26 Μάιος, 2017

Tomorrows

 

 

 

Urban fictions for possible futures

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση εστιάζοντας στις πολυδιάστατες πτυχές που παρουσιάζει το μέλλον σήμερα διοργανώνει έκθεση στην οποία εικαστικοί, αρχιτέκτονες και designers πλάθουν διαφορετικές ιστορίες για το μέλλον των πόλεων. Η έκθεση παρουσιάζει ουτοπικά και δυστοπικά σενάρια, τα οποία αξιοποιούν το μέλλον ως εργαλείο κατανόησης για το ίδιο το παρόν. Τάσεις του παρόντος γίνονται αφορμή για υποθετικά σενάρια που αφορούν το αύριο.
Η έκθεση φιλοξενεί 33 συμμετοχές, με ατομικά ή ομαδικά έργα, με τη μορφή βίντεο εγκαταστάσεων, αρχιτεκτονικών αφηγήσεων, σχεδίων, μακετών και μοντέλων υποθετικών συστημάτων, φορέσιμων και αντικειμένων τρισδιάστατης εκτύπωσης. Ξεχωρίζουν δύο σημαντικά ιστορικά έργα από τη δεκαετία του 1960: η «Ηλεκτρονική Πολεοδομία» του αρχιτέκτονα Τάκη Χ. Ζενέτου και η «Οικουμενόπολη» του αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Κωνσταντίνου Δοξιάδη. Συμμετέχουν επίσης διακεκριμένοι αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες και Πανεπιστημιακές σχολές αρχιτεκτονικής και design.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 16 Μαΐου 2017 στις 20:00 στην Διπλάρειος Σχολή (πλ. Θεάτρου 3) και θα διαρκέσει από τις 17 Μαΐου ως τις 16 Ιουλίου 2017. Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι Δάφνη και Πάνος Δραγώνα.

 

ph47

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2019. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by GREED PROMO