ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

World Architecture Festival - Ελληνικές συμμετοχές.

13 Σεπτέμβριος, 2008

World Architecture Festival - Ελληνικές συμμετοχές.

Το World Architecture Festival (WAF), είναι μία διοργάνωση με σκοπό την ανάδειξη των μεγαλύτερων έργων από τους σπουδαιότερους αρχιτέκτονες του κόσμου. Το WAF θα εξυμνήσει το έργο, τις φιλοδοξίες και τα ενδιαφέροντα της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής κοινότητας, κατά τη διάρκεια ενός τριήμερου φεστιβάλ στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου 2008. 

English edition>>

Τα βραβεία για το 2008 αφορούν στα κτίρια τα οποία ολοκληρώθηκαν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2007 και 20 Ιουνίου 2008. 224 κτίρια από 43 χώρες διακρίθηκαν για την τελική φάση των πρώτων βραβείων WAF. Κάθε project το οποίο συμμετέχει στα Βραβεία θα παρουσιαστεί ζωντανά στο Festival.

Οι επισκέπτες έχουν επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τις 722 συμμετοχές από τις 63 χώρες που συμμετείχαν αρχικά. Το Festival οργανώνεται σαν ένα ετήσιο γεγονός από το Emap, ένα γκρουπ το οποίο αναλαμβάνει τέτοιου είδους διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου των World Retail Congress και Cannes Lions International Advertising Festival. Το Emap, εκτός των άλλων, εκδίδει το Architectural Review, την Architects' Journal, και την Middle East Economic Digest.

Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών, αρχιτέκτονες από πολλές διαφορετικές χώρες του κόσμου θα συγκεντρωθούν στην Βαρκελώνη προκειμένου να παρακολουθήσουν σπουδαία έργα, να δικτυωθούν, να δραστηριοποιηθούν και επιπλέον να γιορτάσουν τη βράβευση των κτιρίων. Στους νικητές θα απονεμηθούν τρόπαια κατά τη διάρκεια μιας Τελετής Βράβευσης, το τελευταίο βράδυ του Festival.

Ελληνικές συμμετοχές.

Από την Ελλάδα συμμετέχουν στο διαγωνισμό τρία αρχιτεκτονικά γραφεία με έργα τους που μάλιστα προκρίθηκαν:


Το γραφείο Αλέξανδρου Τομπάζη με το πρόσφατο έργο  της Αγίας Τριάδας στη Fatima- Πορτογαλία - και το οποίο έχουμε ήδη παρουσιάσει από το greekarchitects.gr (& με συνέντευξη)

Το γραφείο ΜΟΒ αρχιτέκτονες   (Β. Μπασκόζος - Δ. Τσαγκαράκη) με το έργο τους: Τέσσερις Κατοικίες στο Πόρτο-Ράφτη το οποίο και σας παρουσιάσουμε  στο ένθετο Αρχιτεκτονικό Έργο.


Το γραφείο Ρ.Σακελλαρίδου + Μ.Παπανικολάου & Συνεργάτες Αρχιτέκτονες με το έργο τους: Ένα project για τον Αστέρα Βουλιαγμένης: Πύλη και Στέγαστρο (Αναβάθμιση Εισόδου του Ξενοδοχείου Ναυσικά) , το οποίο επίσης σας παρουσιάσουμε στο ένθετο Αρχιτεκτονικό Έργο.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για το  World Architecture Festival (WAF) ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital