ΕΡΓΟ

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Κατοικία Η77 από το 314 Αrchitecture Studio

19 Απρίλιος, 2017

Κατοικία Η77 από το 314 Αrchitecture Studio

 

 

 

Κατοικία στην Βούλα

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ: 314 Architecture Studio
DESIGN TEAM: Παύλος Χατζηαγγελίδης, Γιώτα Χαλά, Carlos Celles, Όλγα Μάρκου, Βάλια Γάτσιου, Τζωρτζίνα Γιασσιά, Αθηνά Αργυροπούλου, Εβίτα Λάζου, Dominique Κατραμαδοπούλου, Μαρία Κίσσα, Άννα Scarpa, Μιχαήλ Κίκκας.
ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: Φωτεινή Καραγιάννη
ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Box Engineering
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: SUCH

Η Κατοικία Η77 κατασκευάζεται στην Βούλα, ένα νότιο προάστιο της Αττικής, με έντονη τοπογραφία στους πρόποδες του Υμηττού. Πρόκειται για κατοικία συνολικής επιφάνειας 300 μ2 που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018. Η κατοικία χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα, με το ανώτερο επίπεδο αυτής να βρίσκεται εντός της στέγης και να αποτελεί το master suite. Tα δύο ενδιάμεσα αποτελούν ορόφους με χώρους διημέρευσης και βοηθητικά υπνοδωμάτια ενώ στο κατώτερο επίπεδο βρίσκονται διάφοροι βοηθητικοί χώροι και το πάρκινγκ.

 

Κατοικία Η77 εικονα 1

 

Η θέα προς τη θάλασσα και το βουνό αλλά και το κλίμα της περιοχής μας οδήγησε στο να σχεδιάσουμε μια εξωστρεφή κατοικία. Χαρακτηριστικό αυτής είναι τα μεγάλα περιμετρικά ανοίγματα, τα οποία προστατεύονται από σύστημα με κινητές αλουμινένιες κουρτίνες ενισχύοντας το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου. Οι κουρτίνες αυτές προγραμματίζονται μέσω ενός αυτοματισμού ώστε να επιτρέπουν το σωστό ηλιασμό και την απαραίτητη σκίαση  κατά τη διάρκεια της ημέρας και σύμφωνα με την εποχή του χρόνου. Ο σχεδιασμός του κτιρίου προέκυψε από τις προδιαγραφές του οικοπέδου και αποτελεί ένα μετασχηματισμό των origami της παραδοσιακής ιαπωνικής χειροτεχνίας αναδίπλωσης του χαρτιού.  Η κατοικία σχεδιάζεται να πατά μαλακά στο φυσικό βράχο ο οποίος σε άλλα σημεία εμφανίζεται να εισχωρεί μέσα στην κατοικία και σε άλλα αποκτά πλατώματα.

 

Κατοικία Η77 εικονα 2
Κατοικία Η77 εικονα 3
Κατοικία Η77 εικονα 4
Κατοικία Η77 εικονα 5
Κατοικία Η77 εικονα 6
Κατοικία Η77 εικονα 7
Κατοικία Η77 εικονα 8
Κατοικία Η77 εικονα 9
Κατοικία Η77 εικονα 10
Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2023. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital