ΕΡΓΟ

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

02 Φεβρουάριος, 2017

Eσωστρεφές σπίτι

Μια κατοικία στην Ισπανία που παραπέμπει στην ταινία του Λάνθιμου «Κυνόδοντας».

Της Αγλαΐας Μεγρέμη


rghouse.2011.09.01.jpg


Η κατοικία έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο Estudio Arqitectura Hago και ολοκληρώθηκε η κατασκευή του το 2011.
Ο κύριος λόγος πραγματοποίησης κάθε αρχιτεκτονικής πρότασης είναι ο πελάτης αναφέρει ο αρχιτέκτονας. Οι ανάγκες και οι ερωτήσεις του είναι αυτά που θα δώσουν στο θέμα την κατεύθυνση και της ιδέες που θα παρουσιαστούν για το χώρο του κτιρίου.

Το RG House, χτίστηκε ως απάντηση στις ανάγκες μιας μεγάλης οικογένειας. Έπρεπε να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο αυτή η μεγάλη οικογένεια θα μπορούσε να συμβιώσει παρά τον περιορισμένο χώρο. Ο σχεδιασμός του, περιλαμβάνει ένα διαφορετικό κοινό χώρο ως συμπλήρωμα των υπολοίπων μονάδων (υπνοδωμάτια, μπάνιο, κουζίνα), που συμπληρώνουν την κάτοψη του σπιτιού.

Αυτός ο κοινός χώρος, (τραπεζαρία, σαλόνι), βρίσκεται στο κέντρο του οικοπέδου και περιβάλλεται από τον κήπο. Τα λειτουργικά μέρη του σπιτιού βρίσκονται στο κάτω μέρος του οικοπέδου. Ο ορθολογισμός και η διαφοροποίηση των υπνοδωματίων σε αντίθεση με τον κεντρικό χώρο: έναν ιδιαίτερο χώρο όπου οι εξωτερικοί και οι εσωτερικοί χώροι έχουν «λιώσει», και όπου η καθετότητα «αραιώνεται» από τη σκιά που παρέχεται από ένα βόρειο φεγγίτη.

Ο εσωστρεφής χαρακτήρας του σπιτιού, λόγω της θέσης του σε μια βιομηχανική ζώνη, εμπνέει τα καθαρά σχήματα που προκύπτουν από τα τείχη των συνόρων. Κρύβοντας τα παράθυρα, στόχος τους ήταν να τονίσουν τη σχέση του κεντρικού χώρου με τον περιβάλλοντα κήπο, την αυλή και την πισίνα.

 

rghouse.2011.09.02.jpg rghouse.2011.09.03.jpg
rghouse.2011.09.05.jpg

rghouse.2011.09.06.jpg rghouse.2011.09.07.jpg


Επιμέλεια Αγλαΐα Μεγρέμη

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital