ΕΡΓΟ

ΜΟΥΣΕΙΑ

08 Φεβρουάριος, 2015

To νέο Μουσείο Λατινο-αμερικάνικης Τέχνης στο Μαϊάμι

Το LAAM, που σχεδίασε ο Μεξικανός αρχιτέκτονας και πολεοδόμος Fernando Romero, θα αποτελέσει μια ευέλικτη πλατφόρμα για την προώθηση της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης της Λατινικής Αμερικής.

 

Οι αλλεπάλληλες και με διαφορετικούς προσανατολισμούς μεγάλες βεράντες δίνουν στο νέο Μουσείο Τέχνης της Λατινικής Αμερικής που θα κτιστεί στο Μαϊάμι, μια αίσθηση γλυπτού, στην πράξη διασφαλίζουν την άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό του κτιρίου, αλλά και την ύπαρξη χώρων συνάντησης των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών.

Μ' αυτή τη λογική σχεδίασε ο Μεξικανός αρχιτέκτονας και πολεοδόμος Fernando Romero το LAAM, το οποίο θα βρίσκεται μπροστά από δυο πύργους με 111 διαμερίσματα κατοικιών που θα κατασκευαστούν αργότερα. Η «αισθητική αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής» επικράτησε στην επιλογή της ιδέας.

 

 

 

Κατά τον Μεξικανό αρχιτέκτονα, οι μεγάλες βεράντες θα φιλοξενούν, επίσης, έργα τέχνης, προσελκύοντας τους πεζούς του Biscayne Boulevard. Στον πρώτο όροφο του μουσείου θα φιλοξενούνται νέοι καλλιτέχνες, στον δεύτερο θα οργανώνονται εκθέσεις προκαθορισμένης χρονικής περιόδου και στον τρίτο θα στεγαστούν τα 600 έργα της μόνιμης συλλογής. Στην ταράτσα θα λειτουργήσει ένα εστιατόριο. Στα υπόγεια του κτιρίου θα εξασφαλιστούν θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, αλλά και οι χώροι για τις αναγκαίες υπηρεσίες.

Το LAAM θα αποτελέσει μια ευέλικτη πλατφόρμα για την προώθηση της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης της Λατινικής Αμερικής, αλλά και καλύτερος πρεσβευτής της στο Μαϊάμι: ένας χώρος όπου οι νέοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες θα βρουν μια κατάλληλη ατμόσφαιρα, όπου οι τουρίστες και οι ντόπιοι θα είναι σε θέση να ανακαλύψουν τις νέες καλλιτεχνικές προτάσεις και όπου οι φιλότεχνοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μια από τα πιο φιλόδοξες συλλογές τέχνης της Λατινικής Αμερικής.

 

 

Πηγή: tee.gr

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital