ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΕΑ

Οι ελληνικές συμμετοχές για το Βραβείο Mies van der Rohe Award 2013 (ΣΑΔΑΣ)

16 Οκτώβριος, 2012

Οι ελληνικές συμμετοχές για το Βραβείο Mies van der Rohe Award 2013 (ΣΑΔΑΣ)

Αποτελέσματα σχετικά με ελληνικές συμμετοχές για το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Σύγχρονη Αρχιτεκτονική - Mies van der Rohe Award 2013. Τα τρία έργα που διακρίθηκαν.

Το βραβείο Mies van der Rohe απονέμεται ανά διετία σε υλοποιημένο αρχιτεκτονικό έργο Ευρωπαίου αρχιτέκτονα ή ομάδας αρχιτεκτόνων, μετά από διαδικασία που οργανώνει το ομώνυμο Ίδρυμα στη Βαρκελώνη με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ΣΑΔΑΣ-Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων ανέλαβε την επιλογή των έργων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου για συμμετοχή στον παραπάνω διαγωνισμό, υποβλήθηκαν συνολικά 13 έργα από συναδέλφους και αρχιτεκτονικά γραφεία.

Η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους αρχιτέκτονες: Μυρτώ Δεσποτίδη, Δημήτρη Ησαΐα, Πρόδρομο Νικηφορίδη, Βασίλη Σγούτα και Νίκο Φιντικάκη, αφού καθόρισε τα κριτήρια επιλογής εξέτασε τα υποβληθέντα στοιχεία των δεκατριών έργων και επέλεξε τα ακόλουθα τρία έργα, τα οποία αναφέρονται κατά αλφαβητική σειρά:

 

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΥΚΑΜΙΝΟ Ομάδα μελέτης: Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος, Κώστας Μαύρος Συνεργάτης Αρχιτέκτων: Θ. Μπαμπανέλος

 

 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρχιτεκτονική μελέτη: ΑΚΚΜ & Συνεργάτες – Αρχιτεκτονικη & Αστικος Σχεδιασμος, Αμπακούμκιν - Καββαδάς - Καλογιάννης - Μπούτης ΤΟ

 

 

«ΣΠΙΤΙ-ΚΟΥΤΙ»: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ Αρχιτέκτων: Σ. Τσιράκη

 


Για το συγκεκριμένο έργο, το GreekArchitects.gr έχει πραγματοποιήσει εκτενές αφιέρωμα. Δείτε ΕΔΩ

 

Κατά τη διαδικασία κρίσης, διαπιστώθηκε η αρχιτεκτονική ποιότητα αρκετών συμμετοχών με ιδιαίτερα υψηλό βαθμό επεξεργασίας της κατασκευαστικής λεπτομέρειας. Ο μεγαλύτερος αριθμός των κτηρίων αποτελούσαν προτάσεις που αφορούν σε κατοικίες και η Επιτροπή διαπίστωσε την απουσία, για μια ακόμη φορά, Δημόσιων Κτηρίων που θα έδιναν την ευκαιρία για Αρχιτεκτονικές αναζητήσεις και προτάσεις με ιδιαίτερη σημασία για τις Ελληνικές πόλεις. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους.

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2019. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by GREED PROMO