ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΕΑ

Παραλληλογράφος

12 Δεκέμβριος, 2011

Παραλληλογράφος

Νέα μόνιμη στήλη του αρχιτέκτονα και πανεπιστημιακού Γιάννη Κίζη στο greekarchitects.


Παραλληλογράφος

Μια μηνιαία στήλη από τον Γιάννη Κίζη για τους Greekarchitects.

Κείμενα "παράλληλης" ανάγνωσης της αρχιτεκτονικής παιδείας και δημιουργίας, της πόλης και του δημόσιου χώρου, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της συγκατοίκησης της μνήμης με τη σύγχρονη ζωή.
Μια "παράλληλη" γραφή, συζήτησης και ίσως άρσης των παρανοήσεων, που παράγουν νέα δεδομένα και στερεότυπα.

 

Γιάννης Κίζης (Βιογραφικό)
Ο Γιάννης Κίζης σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1971. Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στις αναστηλώσεις, από το Πανεπιστήμιο του York, το 1977, και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Ε.Μ.Π., το 1987. Έχει πραγματοποιήσει δημοσιεύσεις σε θέματα που σχετίζονται με την ένταξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής σε ιστορικό περιβάλλον, στον τομέα της παραδοσιακής κατασκευής και της αναστηλωτικής πρακτικής. Έχει γράψει βιβλία με θέματα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική στο Πήλιο, στην περιοχή της Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη και στο βόρειο Αιγαίο.

Διευθύνει το γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών «Κίζης και Συνεργάτες», που ασχολείται συστηματικά με ζητήματα ειδικών αρχιτεκτονικών συνθέσεων, ένταξης νέων κτιρίων σε ιστορικό περιβάλλον, καθώς και αποκαταστάσεων μνημειακών κτιρίων και συνόλων. Τιμήθηκε επανειλημμένα με το διεθνές βραβείο "Europa Nostra"(1984,1992,1999). Τον Οκτώβριο του 2010 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο η πρόταση του γραφείου στον Πανευρωπαϊκό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για την Ανάπλαση του χώρου του παλαιού ΓΣΠ στην Λευκωσία. Είναι Καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital