ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΞΥΛΟ

Άνοιξε τις πύλες της η Medwood 2012

20 Μάρτιος, 2012

Άνοιξε τις πύλες της η Medwood 2012

Με τις πιο αισιόδοξες προοπτικές άνοιξε τις πύλες της η διεθνής έκθεση για το ξύλο, τη δόμηση, τα υλικά επιπλοποιίας και το design, MEDWOOD 2012 (29/03-01/04/, Μetropolitan Expo, Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος)


 

Αποτελώντας πάντα μια διαχρονική πρόταση για όλα τα στάδια της κατασκευής από την δόμηση έως την ανακαίνιση και τη διακόσμηση, το ξύλο πρωταγωνιστεί σε μια εποχή που οι απαιτήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας καθιστούν τη χρήση του επιβεβλημένη.  Οι πολλαπλές εφαρμογές του αποτελούν σημείο ενδιαφέροντος για ιδιώτες και επαγγελματίες που χτίζουν ή ανακαινίζουν και για επιχειρήσεις από τον ευρύτερο χώρο της επιπλοποιίας.  Στην φετινή Medwood (29/03-01/04/2012, Μetropolitan Expo, Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος), οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις νέες τάσεις όπως αυτές διαγράφονται στον ευρύτερο κλάδο του ξύλου και των υλικών επιπλοποιίας. Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες προϊόντων αφορούν σε: ξυλεία -δομικά προϊόντα ξύλου, ξύλινα κουφώματα, πόρτες, δάπεδα, διακοσμητικές επιφάνειες Φυσικοί και τεχνητοί καπλαμάδες, φορμάικες, διακοσμητικά πάνελ, ανάγλυφες διακοσμητικές επιφάνειες, μελαμίνες, ομογενοποιημένες επιφάνειες και υλικά επιπλοποιίας.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες του ξύλου και των υλικών διακόσμησης από την Ελλάδα και τη διεθνή αγορά δίνουν το «παρών» παρουσιάζοντας τις νέες τάσεις από το χώρο του σχεδιασμού, της δόμησης και της διακόσμησης. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εταιρείες Alfa Wood-Shelman, Eliton, Dedron, ΓΙΩΤΑΣ, ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ, Egger, Alpi, Blum, Hafele, Resopal, Sibu, Katamonu κλπ.

 

 

Ημερίδες για αρχιτέκτονες και μηχανικούς στα πλαίσια της Medwood
Στα πλαίσια της φετινής Medwood θα πραγματοποιηθούν 2 ημερίδες.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη  ημερίδα διοργανώνεται από το περιοδικό ΕΠΙΠΛΕΟΝ  (Σάββατο31/3, 11: 00-15:00 πμ, Metropolitan Expo, είσοδος δωρεάν) και αφορά αρχιτέκτονες και μηχανικούς  με θέμα: «Ο ρόλος του ξύλου στην ενεργειακή απόδοση του κτιρίου, καινοτόμες εφαρμογές και η συντήρηση της ξύλινης κατασκευής». Μεταξύ των ενοτήτων που θα αναλυθούν θα είναι ο ρόλος της σκίασης στη σύγχρονη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, οι ενεργειακοί προβληματισμοί στη σύγχρονη δόμηση, η χρήση του ξύλου σύμφωνα με τις απαιτήσεις εξοικονόμησης ενέργειας, το παρόν και το μέλλον της ενεργειακής επιθεώρησης,  η συμβολή των ξύλινων κουφωμάτων στη σύγχρονη οικοδομή και τα θέματα συντήρησης του ξύλου στις κατασκευές. Εισηγητές της ημερίδας θα είναι: ο Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, Νίκος Ζυγούρης, ο Ειδικός Συνεργάτης ΥΠΕΚΑ, Δημήτρης Αθανασίου, η κα Ελένη Αλεξάνδρου, Λέκτωρ Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ, ο Δρ. Παναγιώτης Τουλιάτος, Ομότιμος Καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής, ο Δρ. Γεώργιος Νταλός, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, και ο Δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης, Καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου (δηλώσεις συμμετοχής στο : http://www.medwood.gr/applications_forms.php?theform=1

Η δεύτερη ημερίδα (Σάββατο31/3, 11: 00-15:00 πμ, Metropolitan Expo, είσοδος δωρεάν) διοργανώνεται από τον  Σύλλογο Ολιστικής Αρχιτεκτονικής (Σ.ΟΛ.ΑΡ.) και το Περιοδικό ECOΔΟΜΕΙΝ με θέμα: Παθητικά κτίρια «από την βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την μηδενική κατανάλωση ενέργειας, στην ολιστική δόμηση». Στην ημερίδα θα πραγματοποιηθεί παράλληλη προβολή σχεδίων και ταινιών από παθητικά κτίρια. Εισηγητές της ημερίδας θα είναι οι: Κ. Στ. Τσίπηρας Αρχ. Μηχ. Δρ. Χωροταξίας, ιδρυτής Σ.ΟΛ.ΑΡ, διευθυντής σύνταξης ECOΔΟΜΕΙΝ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ, Μηχ. ηλεκτρ. Μηχ. Πρ. πρόεδρος Σ.ΟΛ.ΑΡ, Ξένια  Κατσιγιάννη Αρχ. Μηχ., Γεν. Γραμματέας του Σ.ΟΛ.ΑΡ., Χριστίνα  Οικονόμου Αρχ. Μηχ. μέλος του Δ.Σ. του  Σ.ΟΛ.ΑΡ., Γιώργος Μαντάνης, Καθηγητής ΤΕΙ Λάρισας Διδάκτωρ Παν/μίου WISCONSIN-MADISON.

 www.medwood.gr

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital