ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΞΥΛΟ

12 Φεβρουάριος, 2012

Η Abet Laminati και ο Carim Rashid παρουσιάζουν την ‘’Kasa Digitalia’’

Η ABET LAMINATI είναι παγκόσμια, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς διακοσμητικών επιφανειών (φορμάικας). Ιδρύθηκε το 1957 και είχε μια πολύ γρήγορη ανάπτυξη. (με βίντεο συνέντευξη του Karim Rasid) Cry

Μ. ΚΑΤΣΑΡΑΣ Α.Ε


Στα τελευταία 50 χρόνια η ABET LAMINATI έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σοβαρά και σημαντικά εργοστάσια που ακολουθούν και  προτείνουν νέες τάσεις στην Ιταλική και τη Διεθνή σχεδίαση. Αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με τους σημαντικότερους παγκόσμια σχεδιαστές και αρχιτέκτονες, από τον Ettore Sottsass, τον Alessandro Mendini, μέχρι την πρόσφατη συνεργασία με τον Karim Rashid.

Τα σημαντικά βραβεία τα οποία αποκτήθηκαν τα τελευταία χρόνια, όπως το "Compasso D' Oro" χάρις στο Diafos το 1987, το "European Design Award" το 1990 και το "Compasso D' Oro" χάρις στο carrier το 2001, πιστοποιούν τα αποτελέσματα της εταιρίας. Το εμπορικό δίκτυο της είναι μεγάλο : περιλαμβάνει 7 κεντρικά γραφεία και 13 εμπορικά γραφεία στην Ιταλία και αντιπρόσωπους σε πάνω από 90 χώρες.

Η συνεχή αναζήτηση για νέες ευκαιρίες και η ώθηση για τη δημιουργία νέων προϊόντων βρίσκεται πίσω από τη ψηφιακή εκτύπωση "Digital Print" μια καινούργια τεχνική στον κόσμο της φορμάικας, εφαρμόζοντας τετράχρωμες εκτυπώσεις για τη δημιουργία διακοσμητικών εκτυπώσεων.  Το αποτέλεσμα της εφαρμογής  του Digital Print είναι αποχρώσεις και σκιάσεις με πολύ μεγάλη ακρίβεια στον τόνο και υψηλής ποιότητας εκτύπωση.

Οι σχεδιαστές και οι καλλιτέχνες των γραφικών τεχνών μπορούν τώρα να απελευθερώσουν την φαντασία τους και να διευρύνουν τις σχεδιαστικές δυνατότητες.

 

laminati.2011.03.01.jpg

 

KARIM RASHID
O Karim Rashid, απεφοίτησε από τον Πανεπιστήμιο Carleton στην Ottawa, με εξειδίκευση στο Βιομηχανικό Σχεδιασμό και έχει εξελιχθεί στις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της εσωτερικής σχεδίασης.

Ο Karim Rashid έχει μια πραγματική προσέγγιση στο σχεδιασμό : δίνει μεγάλη σημασία στα αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούνται καθημερινά.

Ανάμεσα στις καλύτερες εργασίες του μπορούμε να βρούμε την καρέκλα "Oh Chair" η οποία θεωρείται μια από τις πιο αξιοσημείωτες εργασίες στο διεθνή σχεδιασμό.

Στον  Karim Rashid έχουν απονεμηθεί πολλές φορές διεθνή βραβεία για τις μελέτες του, είναι ο αιώνιος νικητής του βραβείου καλού σχεδιασμού "Chicago Athenaeum Good Design", του βραβείου "Red Dot" του ετήσιου περιοδικού βιομηχανικού σχεδιασμού I.D.Magazine, ο Karim βραβεύθηκε επίσης, στο ξεκίνημα της καριέρας του, με το σημαντικό βραβείο σχεδιασμού "Daimler Chrysler Design" και το βραβείο νέου σχεδιαστή "Brooklyn Museum Young Designer of the Year".

Πρόσφατα πήρε το βραβείο "Circle of Excellence"  για βιομηχανική σχεδίαση της Διεθνούς Ένωσης "International Furnishing and Design Association" και το βραβείο "Pratt Legend".

Ανάμεσα στις εργασίες  του είναι η μελέτη των διαρκών συλλογών των πιο σημαντικών μουσείων παγκόσμια, συμπεριλαμβανομένου και του MoMa στην Νέα Υόρκη.

 

laminati.2011.03.02.jpg laminati.2011.03.03.jpg

 

SALONE DI MOBILE - ΜΙΛΑΝΟ/ΙΤΑΛΙΑ
Η διαρκή συμβολή της ABET LAMINATI στον Ιταλικό και παγκόσμιο σχεδιασμό έφτασε στο αποκορύφωμά της με την παρουσίαση της KASA DIGITALIA στο Μιλάνο επ'ευκαιρία της έκθεσης Fuori Salone del Mobile.

«Αυτό είναι το σπίτι μου !!» : αυτές ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Karim Rashid για να χαιρετήσει τους επισκέπτες της Trienalle οι οποίοι ήρθαν για να θαυμάσουν το καταπληκτικό του έργο. Χαρακτηρίζεται σαν «Ο βασιλιάς του πλαστικού και ο μάγος των υλικών» και εγκαινίασε μια καινούργια σειρά από ανοιχτές αποχρώσεις και ντεκόρ οι οποίες χαρακτήρισαν την KASA DIG ITALIA σαν: ένα τεχνολογικό εσωτερικό περιβάλλον, μοναδικό και διεγερτικό, εξ ολοκλήρου καλυμμένο με διακοσμητικές επιφάνειες (φορμάικες) με τη χρήση της τεχνολογίας Digital Print με τοποθέτηση σε συνεργασία με τον De Rosso.

«Η εφαρμογή  σε αυτή την  γεωμετρική, προοπτική και δυναμική μορφή, του «κατάλογου»  του ύφους και των χρωμάτων, είναι για τον Karim Rashid ένας δρόμος  για να παρουσιάσει ένα κόσμο οποίος παράγεται και καθορίζεται από το εσωτερικό του........» ο Alessandro Mendini περιγράφει την Kasa Digitalia σαν μια αυτo-αναφερόμενη  εφεύρεση του Karim Rashid ο οποίος στη διακοσμητική επιφάνεια  Digital Print το ιδεώδες υλικό για να επιδείξει τη δεξιοτεχνία του στο χειρισμό των χρωμάτων και σχεδίων της επιφάνειας.

Ο Karim Rashid είναι πολύ ενθουσιασμένος για την συνεργασία του με την ABET LAMINATI : « Αυτό το σπίτι είναι η KASA DIGITALIA, ένα σπίτι, στην Ιταλία, το οποίο έγινε πραγματικότητα μετα την συνεργασία με την ABET LAMINATI, το καλύτερο παραγωγό διακοσμητικών επιφανειών στον κόσμο τα τελευταία 50 χρόνια. Περίμενα πολύ καιρό νa δουλέψω με την ABET LAMINATI.

 

laminati.2011.03.05.jpg

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital