ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΞΥΛΟ

Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τα Συνθετικά υλικά wpc

04 Ιούνιος, 2015

Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τα Συνθετικά υλικά wpc

Τα ξύλινα προϊόντα τα λατρεύουν πολλοί. Το ξύλο με την λεία και όμορφη υφή του, την διαπεραστική μυρωδιά του, εκείνη η όψη του που πραγματικά σε ταξιδεύει σε κόσμους παραμυθένιους.

Δύσκολο να ξεφύγει κανείς από τα καθιερωμένα... τόσα και τόσα προϊόντα έχουν εισέλθει στην αγορά, όμως μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε κανένα αρκετά "δυνατό" για να αντικαταστήσει έστω, το συναίσθημά μας, όταν λέμε: "ναι αλλά αυτό είναι από ξύλο..."

Τα τελευταία χρόνια ακούγεται όλο και περισσότερο εκείνο το υλικό που το ονομάζουν Αγγλιστί WPC και είναι φτιαγμένο από Ξύλο (διάφορα ξύλα ανάλογα με την ποιότητα) και ρητίνες... Κατέχει την ομορφιά και τον ρομαντισμό του πραγματικού ξύλου, είναι πολύ πιο ανθεκτικό και δεν απαιτεί συντήρηση όπως το ξύλο, είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά, διατίθεται σε απεριόριστα σχήματα και χρώματα και είναι πιο οικονομικό από το ξύλο.... Δεν ακούγεται καθόλου άσχημο!!!

Δεν είναι κακό λοιπόν να μάθουμε λίγα περισσότερα πράγματα για το νέο αυτό εξειδικευμένο υλικό.

1. Είναι πολύ ανθεκτικό.
Το συνθετικό υλικό wpc είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για έπιπλα εξωτερικού χώρου.  Δεν επηρεάζεται από το νερό και περιέχει UV για την προστασία από ζημίες των υπεριωδών ακτινών, σε περίπτωση μακροχρόνιας έκθεσής του στον ήλιο.  Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, μιλάμε για ένα έπιπλο που θα αντέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ρωγμές, στρέβλωση ή σήψη!!!

2. Έχει διαφορετική υφή στην κάθε πλευρά. 
Τα συνθετικά υλικά wpc κατασκευάζονται στην πλειοψηφία τους με κάποιου είδους υφή τουλάχιστον στην μια τους πλευρά.  Ορισμένοι τύποι έχουν ας πούμε, νερά ξύλου, άλλοι έχουν ένα τυχαίο μοτίβο.  Αυτές οι υφές προσφέρουν μια οπτική αισθητική και με ένα τρόπο ελκύουν στο να χρησιμοποιούνται για κατασκευές καταστρωμάτων.  Όπως και να έχει οι υφές βρίσκονται μόνο στην επιφάνεια, οπότε αν κάτι δεν σας αρέσει μπορείτε να το προσπεράσετε.  Παρόλα αυτά μια τέτοιου είδους υφή θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν ένα πολύ μεγάλο υπέρ κατά την κατασκευή επίπλων, γιατί δίνει σχεδιαστικές και πανέμορφες επιλογές.

3. Διαθέσιμα σε πολλά χρώματα και μεγέθη!
Τα συνθετικά υλικά wpc διατίθενται σε μια ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών.  Η επιλογή ποικίλει μεταξύ των εμπορικών σημάτων, αλλά οι γνωστότερες αποχρώσεις τους προέρχονται κυρίως από γήινους τόνους.

4. Μπορούμε να τα επεξεργαστούμε ακριβώς όπως και το ξύλο!
Τα συνθετικά υλικά wpc μπορούν να κοπούν, να επεξεργαστούν και να διαμορφωθούν, ακριβώς όπως και το ξύλο και με την χρήση απλών εργαλείων επεξεργασίας αυτού. Τα επαγγελματικά εργαλεία ξύλου δουλεύουν τέλεια το wpc.. Αφήνουν καθαρές, τραγανές άκρες, που δεν διασπώνται και είναι πιο λείο από το ξύλο.  Η εργασία είναι παρόμοια με ξύλο πεύκου ή λεύκας.

5. Φιλικά προς το περιβάλλον.
Τα συνθετικά υλικά wpc ξύλο και ρητίνες.  Φτιαγμένα από 100% ανακυκλωμένα υλικά, δίνουν την ευκαιρία στον καταναλωτή να μην ξοδεύει και άλλες φυσικές πηγές για τις ανάγκες του, αλλά να παραγγέλνει μόνο, ότι απ' αυτές του είναι απαραίτητο.

Total Solutions
Ολοκληρωμένες Λύσεις Εσωτερικών - Εξωτερικών Χώρων
Τσόπελας Ηλίας 211 18 32 178

www.total-solutions.gr
info@total-solutions.gr

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital