ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΞΥΛΟ

WPC & Ανακύκλωση

07 Μάιος, 2015

WPC & Ανακύκλωση

Ένα πρωτοποριακό ρεύμα, που προέρχεται από την ανάμιξη διαφόρων ανανεώσιμων υλικών με αποτέλεσμα την παραγωγή μιας εξειδικευμένης σειράς συνθετικών υλικών, που εισέρχεται σταδιακά στον χώρο της ανακαίνισης, της ειδικής κατασκευής και σε πολλούς άλλους τομείς.

Ονομάζεται WPC και δημιουργήθηκε με γνώμονα το περιβάλλον, ενώ παράλληλα κατασκευάζεται με βάση τα παγκόσμια πρότυπα ποιότητος. Με την αυξανόμενη ζήτηση για την προστασία του περιβάλλοντος, αναζητήθηκαν  εναλλακτικές λύσεις για την αντικατάσταση της χρήσης των προϊόντων ξυλείας σε πολλές εφαρμογές αυτών όπως, οικοδομικές κατασκευές, διακόσμηση σπιτιών, πατώματα, αυτοκίνητα και πολλά άλλα. Το προϊόν αυτό έχει την ίδια απόδοση επεξεργασίας του ξύλου χωρίς τα φυσικά ελαττώματα αυτού, όπως ρωγμές, στρέβλωση, αλλοίωση χρώματος και επιπλέον δεν χρειάζεται τακτική συντήρηση όπως το ξύλο.

Η νέα τεχνολογία βελτιώνει σημαντικά τη στεγανοποίηση των ινών του ξύλου και απομονώνει από δυσάρεστες μυρωδιές, επομένως μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς, ακόμη και κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα η καμπίνα ενός οχήματος.

Διάφορες αναλύσεις έχουν δείξει ότι η ανακυκλωσιμότητα του είναι άριστη επειδή το υλικό μπορεί να υποβληθεί σε μετεπεξεργασία μέχρι και πέντε φορές. Αυτό σημαίνει πως, στο σύνολο της, η ισορροπία διοξειδίου του άνθρακα, είναι σχεδόν ουδέτερη.  Το μίγμα των συνθετικών υλικών, εμποδίζει την απορρόφηση νερού και επομένως αυξάνει την αντοχή του υλικού και αφού υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ανεπεξέργαστου ξύλου, ακόμα και απορριμμάτων αυτού,  η όλη τεχνολογία καθίσταται περιβαλλοντικά συμβατή!

Τα συνθετικά υλικά - WPC επιτρέπουν στους παραγωγούς την κατασκευή ενός εξειδικευμένου προϊόντος που είναι κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών. Πλέον, έχει γίνει η προτιμώμενη εναλλακτική λύση - αντί του ξύλου - με μεγάλα πλεονεκτήματα απόδοσης σε σχέση με αυτό, ενώ η ραγδαία αύξηση των εφαρμογών του υποδηλώνει πως το εξειδικευμένο αυτό υλικό θα έχει ένα λαμπρό μέλλον.

Είναι φανερό πως τα προϊόντα WPC, ενώνουν την φύση με την τεχνολογία, επιτρέποντας και στις δύο να δημιουργήσουν και να προσφέρουν ένα εξειδικευμένο προϊόν, η χρήση του οποίου είναι ευρεία και ανταποκρίνεται σε όλα τα σχεδιαστικά και κατασκευαστικά αλλά και περιβαλλοντικά πρότυπα.

Αν θέλουμε να κάνουμε την διαφορά στον κόσμο που ζούμε τότε τα συνθετικά υλικά είναι η οικολογική λύση, που θα κάνει την διαφορά.

Μια ποιοτική αναγέννηση από ανακυκλωμένα υλικά, τα WPC αποτελούν μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

 

 

Total Solutions
Ολοκληρωμένες Λύσεις Εσωτερικών - Εξωτερικών Χώρων
Τσόπελας Ηλίας
211.1832178, 211.1832178
www.total-solutions.gr

info@total-solutions.gr

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital