ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΞΥΛΟ

WPC: Πλεονεκτήματα Χρήσης

15 Μάρτιος, 2015

WPC: Πλεονεκτήματα Χρήσης

Τα συνθετικά υλικά wpc είναι κατασκευασμένα από ίνες ξύλου και θερμοπλαστικό. Τα χημικά πρόσθετα είναι σχεδόν αόρατα στην σύνθετη δομή τους. Χρησιμοποιούνται μόνο για την ολοκλήρωση της σύνθεσής, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνουν τις συνθήκες επεξεργασίας.

Τα wpc μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή προϊόντων, τα οποία μέχρι τώρα κατασκευάζονταν από ξύλο. Μερικές πολύτιμες χρήσεις του υλικού είναι:

- Σανίδια και πατώματα- Περιφράξεις
- Είδη Κήπου
- Ράφια
- Πλαίσια για πόρτες ή παράθυρα
- Ντουλάπια κουζίνας
- Πάγκοι Εργασίας
- Έπιπλα γραφείου
- Καταστρώματα και αποβάθρες
- Παλέτες κ.α.

Τα wpc γενικότερα έχουν αισθητικά, δομικά και περιβάλλοντα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα ανταγωνιστικά τους υλικά.

Καταρχήν, να επισημάνουμε πως δεν διαβρώνονται και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στη σήψη/αποσύνθεση.

Έχουν καλή λειτουργικότητα και μπορούν εύκολα να μορφοποιηθούν (σχήμα, μέγεθος), με την χρήση μόνο μερικών συμβατικών εργαλείων επεξεργασίας ξύλου. Δεν χρειάζονται κάποια επιπλέον επεξεργασία, πράγμα που σημαίνει πως δεν δημιουργούνται υπολείμματα, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η χρήση της πρώτης ύλης και αυξάνεται η απόδοση του τελικού προϊόντος.

Είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλώσιμα υλικά, αφού η σύνθεση τους περιλαμβάνει ανακυκλωμένα προϊόντα της βιομηχανίας ξύλου και για τον λόγο αυτό συχνά τα wpc θεωρούνται ως βιώσιμα ή και αειφόρα υλικά.

Ενώ οι συγκολλητικές ουσίες που έχουν προστεθεί κάνουν το συνθετικό υλικό δύσκολο να ανακυκλωθεί μετά την χρήση του, ωστόσο μπορεί να ανακυκλωθεί ξανά σε ένα νέο συνθετικό υλικό, που μοιάζει πολύ με σκυρόδεμα. Ένα πλεονέκτημα ακόμη, σε σχέση με το ξύλο είναι η ικανότητα του υλικού να χυτευθεί και να διαμορφωθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε επιθυμητό σχήμα.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο για την εύκολη προώθηση των υλικών WPC είναι η μείωση της ανάγκης για αλλαγή χρώματος. Έχουν κατασκευαστεί να διαθέτουν μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων, παρόλα αυτά όμως, είναι ευρέως γνωστά και διαθέσιμα σε γκρι και γήινους τόνους.

Συμπερασματικά θα λέγαμε πως η χρήση των συνθετικών υλικών wpc σε μια κατασκευή δίνει την αίσθηση ότι έχει γίνει χρήση ξύλου, φυσικά όμως, χωρίς τα μειονεκτήματα αυτού, αλλά με σαφή υπεροχή της λειτουργικότητάς τους.

Τα συνθετικά προϊόντα παρουσιάζουν ήδη εξαιρετική ανάπτυξη στην Αμερική, ενώ στην Ευρώπη υπάρχει μια αργή, αλλά αναπτυσσόμενη πορεία στην παραγωγή των συγκεκριμένων υλικών.

Total Solutions
Ολοκληρωμένες Λύσεις Εσωτερικών - Εξωτερικών Χώρων
Τσόπελας Ηλίας, 211 18 32 178
www.total-solutions.gr, info@total-solutions.gr

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital