ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Οργάνωση Κλάδου

Εξαθλίωση των μηχανικών

15 Ιούλιος, 2014

Εξαθλίωση των μηχανικών

Άμεση υγειονομική μας περίθαλψη σε όλους τους μηχανικούς. (ΤΕΕ Εύβοιας)

Βρισκόμαστε στον τέταρτο χρόνο μιας πρωτοφανούς οικονομικής ύφεσης που έχει πλήξει ιδιαίτερα τον κλάδο των μηχανικών. Η πρωτοφανής από τη σύσταση του ΤΕΕ μείωση του εισοδήματος των μηχανικών, ιδιαίτερα όσων δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα, μας έχει οδηγήσει όλους και ιδιαίτερα τους ελεύθερους επαγγελματίες να μην μπορούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις των ασφαλιστικών εισφορών προς το ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ).

Το διάστημα αυτό θα περιμέναμε από το Ταμείο μας και από την πολιτεία γενικότερα να έχουν προβεί σε ρυθμίσεις τέτοιες που να επιτρέπουν τουλάχιστον την υγειονομική μας περίθαλψη για όσο τουλάχιστον διαρκεί η οικονομική ύφεση. Αντί γι' αυτό αύξησαν υπέρμετρα τις εισφορές μας και λόγω του ότι αδυνατούμε να ανταποκριθούμε, χρεωνόμαστε με υπέρογκους τόκους ενώ ταυτόχρονα δεν έχουμε υγειονομική κάλυψη. Τελικά το Ταμείο μας από φορέας κοινωνικής ασφάλισης έχει γίνει εργαλείο καταδυνάστευσης και εξαθλίωσης των μηχανικών.

Ζητούμε:
1) Την άμεση και αναδρομική αναστολή των ασφαλιστικών μας εισφορών απ' το 2010 και για όσο διαρκέσει η ύφεση όλων των ελεύθερων επαγγελματιών. Άμεση αναστολή πληρωμών και ανατοκισμού.

2) Την άμεση και πλήρη υγειονομική μας περίθαλψη σε όλους τους μηχανικούς που αδυνατούμε για το διάστημα της κρίσης να πληρώσουμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές.

3) Την άμεση σύγκληση του Κεντρικού ΤΕΕ και όλων των περιφερειακών τμημάτων, ώστε να παρθούν άμεσα αποφάσεις για περαιτέρω δυναμικές κινήσεις.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
Xαϊνά & Αποστολίδου 29, 34100 Χαλκίδα
τηλ. 2221061285,86 fax: 2221061287
E-mail:tee_hal@tee.gr, http://www.teehal.tee.gr

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital