ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ

Συμμετοχές 2011

Διπλωματικές Εργασίες - Βραβεία 2011

13 Ιούνιος, 2011

Διπλωματικές Εργασίες - Βραβεία 2011

Ανάδειξη και Ετήσια Βράβευση Διπλωματικών Εργασιών 2011. Kαλούμε όλους τους νέους αρχιτέκτονες να μας στείλουν την διπλωματική τους εργασία.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι έληξε στις 31/01/2012 η προθεσμία υποβολής προτάσεων για την ανάδειξη και βράβευση διπλωματικών εργασιών για την περίοδο 2011.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας, αλλά και την εμπιστοσύνη που δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια στο GreekArchitects.gr
Ο αριθμός των συμμετοχών ξεπέρασε κάθε αρχική μας προσδοκία και αυτό είναι πραγματικά συγκινητικό. Θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις από τον πίνακα ανακοινώσεων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να συνεχίσετε να στέλνετε τις εργασίες σας προς δημοσίευση, ανεξαρτήτως ημερομηνίας παρουσίασης, οι οποίες όμως δεν θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση.

Τέλος, μπορείτε να μας αποστέλλετε σταδιακά και τις εργασίες οι οποίες πραγματοποιούνται το 2012 και οι οποίες θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση της επόμενης χρονιάς. (σύντομα θα δημιουργηθεί νέα κατηγορία ΒΡΑΒΕΙΑ 2012.)

 

 

Διπλωματικές Εργασίες - Βραβεία 2011
Ανάδειξη και Ετήσια Βράβευση Διπλωματικών Εργασιών

Οι διπλωματικές και ερευνητικές εργασίες από τη φύση τους θέτουν πρωτότυπα ερωτήματα και υποδεικνύουν νέες κατευθύνσεις στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Οι εργασίες αυτές αξίζει να αναγνωριστούν από την κοινότητα των αρχιτεκτόνων, να λάβουν ευρύτερη δημοσιότητα και να εμπλουτίσουν ενεργά τον διάλογο για την αρχιτεκτονική.

Θέλοντας να αναδείξουμε αυτές τις αρχιτεκτονικές εστίες δημιουργίας και έμπνευσης, καλούμε όλους τους νέους Έλληνες αρχιτέκτονες και σχεδιαστές να μας στείλουν προς δημοσίευση την διπλωματική τους εργασία. Στόχος μας είναι η δημοσίευση και βράβευση των αξιολογότερων εργασιών καθώς και η δημιουργία ενός ενεργού αρχείου που πιστεύουμε πως θα αποτελέσει αφορμή για γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή νέων ιδεών.

 

Βραβεία 2011

Συνεχίζοντας για 2η χρονιά την ενότητα ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ, προχωράμε με εκείνες οι οποίες έχουν υποστηριχθεί μέσα στο 2011. Στην αρχή του επόμενου έτους θα βραβεύονται και θα προβάλλονται εκτενώς οι καλύτερες εργασίες που θα έχουν επιλεγεί από μία κριτική επιτροπή αποτελούμενη από αναγνωρισμένους για το έργο τους αρχιτέκτονες.

 

Κριτήρια αξιολόγησης

- Πρωτοτυπία της εργασίας και ποιότητα του σχεδιασμού

- Ανάδειξη πρωτότυπων ερωτημάτων για το σχεδιασμό και διερεύνηση νέων συνθετικών κατευθύνσεων

- Εξερεύνηση καινοτόμων συνθετικών επιλογών και συνδυασμού υλικών

- Ευκρίνεια και ποιότητα της παρουσίασης

 

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Έλληνες και Κύπριοι φοιτητές που έχουν υποστηρίξει τις εργασίες τους σε αρχιτεκτονικές σχολές ή παρόμοιες της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού.

Επίσης μπορούν να συμμετέχουν και ξένοι αρχιτέκτονες οι οποίοι πραγματοποίησαν τις σπουδές τους και την διπλωματική τους εργασία σε ελληνικά και κυπριακά πολυτεχνεία. Οι εργασίες που προέρχονται από άλλες σχολές, αντίστοιχης εκπαίδευσης, μπορούν επίσης να δημοσιευτούν στο Greekarchitects.gr αλλά δεν θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση. Λεπτομέρειες δείτε ΕΔΩ

 

Οργάνωση

Η διαδικασία διεξαγωγής των ετήσιων βραβείων διπλωματικών εργασιών γίνεται από το e-περιοδικό GreekArchitects.gr . Το GreekArchitects.gr έχει ορίσει Οργανωτική Επιτροπή η οποία είναι υπεύθυνη για την άρτια οργάνωση των βραβείων με οργανωτικό υπεύθυνο τον Μανώλη Αναστασάκη.

 

Κριτική επιτροπή

Το GreekArchitects.gr επιδιώκει η Κριτική Επιτροπή να αποτελείται από πρόσωπα που διασφαλίζουν με το έργο και την πορεία τους το ανοιχτό πνεύμα του θεσμού. (θα ανακοινωθούν σύντομα)

 

Βραβεία:

Τα βραβεία που θα αποδοθούν είναι τα ακόλουθα:

1ο βραβείο: Θα ανακοινωθεί σύντομα

2ο βραβείο: Θα ανακοινωθεί σύντομα

3ο βραβείο: Θα ανακοινωθεί σύντομα

 

Δημοσιεύσεις - καταληκτική ημερομηνία αποστολής

Οι εργασίες που μας αποστέλλονται, αξιολογούνται αρχικά από την οργανωτική ομάδα του Greekarchitects.gr και δημοσιεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα (με σειρά προτεραιότητας) στην αντίστοιχη ενότητα του περιοδικού ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ /ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 2011

Η επιτροπή θα συνεδριάσει στις αρχές του 2012 ενώ καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή προτάσεων - διπλωματικών ήταν η 31η Ιανουαρίου 2012.

Απαιτούμενα συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν το υλικό προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekarchitects.gr (με την ένδειξη ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΙΑ 2011). Είναι επιθυμητό η παρουσίαση των μελετών να είναι και στην αγγλική γλώσσα, ώστε να υπάρχει παράλληλη δημοσίευση και στην αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας μας (www.greekarchitects.net)

Το μέγεθος των emails που θα στέλνονται θα πρέπει να είναι μέχρι 5 MB (μέγιστο) το κάθε ένα (μέχρι 3 emails στα οποία θα περιλαμβάνονται οι φωτογραφίες, το κείμενο και η πινακίδα). Οι συμμετέχοντες συνιστάται να χρησιμοποιήσουν προγράμματα αποστολής email τα οποία επιτρέπουν την αυτόματη ηλεκτρονική επιβεβαίωση παραλαβής.

Σημαντική Επισήμανση: Παρακαλούμε οι εργασίες να μας αποστέλλονται έγκαιρα (κατά τη διάρκεια του 2011 και μετά την αξιολόγηση τους ) ώστε να δημοσιεύονται και στη κεντρική σελίδα του Greekarchitects.gr. Οι εργασίες που θα μας αποσταλούν λίγο καιρό πριν την καταληκτική ημερομηνία, ενδέχεται να μην προλάβουμε να τις δημοσιεύσουμε στην κεντρική σελίδα. Oι διαγωνιζόμενοι συνιστάται να χρησιμοποιήσουν προγράμματα αποστολής email τα οποία επιτρέπουν την αυτόματη ηλεκτρονική επιβεβαίωση παραλαβής.

 

Οι προτάσεις θα πρέπει να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

1) Διπλωματικές εργασίες φοιτητών που έχουν υποστηριχθεί σε αρχιτεκτονικές ή αντίστοιχες σχολές σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό.

2) Η θεματολογία των εργασιών είναι ελεύθερη (πχ. νέα κτήρια, ανακατασκευές, αστικές αναπλάσεις, διαμορφώσεις εσωτερικών χώρων, βιομηχανικός σχεδιασμός κτλ.).

3) Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι έως 10, συνολικού μεγέθους 5 MB για κάθε εργασία. Η κάθε εργασία πρέπει να συνοδεύεται από κείμενο 200-800 λέξεων.

4) Σε κάθε παρουσίαση, θα πρέπει να αναγράφονται όλοι οι συντελεστές (φοιτητές, επιβλέπων καθηγητής, σχολή και τυχόν συνεργάτες), η ημερομηνία υποστήριξης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του φοιτητή ή των φοιτητών εάν η εργασία είναι ομαδική. (email, τηλέφωνο)

5) Οι προτάσεις πρέπει να μας αποσταλούν σε κείμενο word (doc) και οι φωτογραφίες (σε μορφή jpg) πρέπει να επισυνάπτονται ξεχωριστά, στο ίδιο όμως email. Το κείμενο θα πρέπει να έχει ονομασία πχ. vassilis.2010.doc και οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν ονομασία πχ.: vassilis.2010_1.jpg, vassilis.2010_2.jpg, κτλ. Στο κείμενο του word, μπορείτε να σημειώνετε (με bold) τη θέση της κάθε φωτογραφίας ( το όνομά της), αν το κρίνετε απαραίτητο.

6) Σε κάθε παρουσίαση πρέπει να υπάρχει ΤΙΤΛΟΣ, ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ (έως 10 λέξεις) καθώς και μία σύντομη περιγραφή μέχρι 60 λέξεις που θα συνοδεύει τον τίτλο (θα περιέχονται μέσα στο κείμενο word).

7) Μαζί με την παρουσίαση, θα πρέπει να μας στείλετε και μία τυπική φόρμα παραχώρησης του κειμένου σας στο greekarchitects.gr. Τη φόρμα θα την βρείτε στο ακόλουθο link:
http://www.greekarchitects.gr/site_parts/doc_files/Gra_pr_dikevmatvn_protupo.doc

(Αποστολή με email ή στην ταχυδρ. διεύθυνση : Γκάλλι Ροβέρτου 35, Ακρόπολη, 11742 Αθήνα.)

8) Θα αποστέλλεται και μία συνολική παρουσίαση της διπλωματικής σε μία πινακίδα σε μορφή αρχείου pdf οριζόντια σε αναλογίες 3:4 με καλή ανάλυση για πιθανή εκτύπωση σε μέγεθος Α1.

 

Οι εργασίες που μας αποστέλλονται, αξιολογούνται αρχικά από την συντακτική ομάδα του Greekarchitects.gr και δημοσιεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στην αντίστοιχη ενότητα του περιοδικού ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Οι δημοσιευμένες εργασίες μέσα στο τρέχον έτος θα αξιολογούνται από κριτική επιτροπή και θα βραβεύονται και προβάλλονται στην αρχή του επόμενου έτους.

Υπεύθυνος θεματικής ενότητας:

Μανώλης Αναστασάκης, Σύμβουλος έκδοσης GRA


Επιμέλεια:

Βασίλης Μιστριώτης, Διευθυντής Σύνταξης GRA

Μανώλης Οικονόμου, Υπεύθυνος Σύνταξης GRA

 

Για περισσότερες πληροφορίες : 210 3636631 ή info@greekarchitects.gr

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital