ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Μία εργασία μπορεί να θέτει πρωτότυπα ερωτήματα και να υποδεικνύει νέες κατευθύνσεις στο σχεδιασμό του χώρου. Τότε της αξίζει να αναγνωριστεί από την κοινότητα των αρχιτεκτόνων, να λάβει ευρύτερη δημοσιότητα και να εμπλουτίσει έτσι ενεργά τον διάλογο για την αρχιτεκτονική. Θέλοντας να αναδείξουμε τις πιο φρέσκιες και ζωντανές ιδέες στην αρχιτεκτονική , καλούμε όλους τους νέους αρχιτέκτονες να μας στείλουν προς δημοσίευση την διπλωματική τους εργασία.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ 2015 - (Εν αναμονή των αποτελεσμάτων)

Συνεχίζοντας για 6η χρονιά το θεσμό της "Ανάδειξης και Ετήσιας Βράβευσης Διπλωματικών Εργασιών", προχωράμε με εκείνες οι οποίες έχουν υποστηριχθεί μέσα στο 2015. Στην αρχή του επόμενου έτους θα βραβεύονται και θα προβάλλονται εκτενώς οι καλύτερες εργασίες που θα έχουν επιλεγεί από μία κριτική επιτροπή αποτελούμενη από αναγνωρισμένους για το έργο τους αρχιτέκτονες. Ο θεσμός του GreekArchitects.gr  αποτελεί τη σημαντικότερη δράση για τους νέους αρχιτέκτονες, φιλοξενεί στο αρχείο του περισσότερες από 1000 εργασίες. Μια ελεύθερη e-"κιβωτό" αρχιτεκτονικής, που συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη νέων ιδεών και ερευνώνκαι ταυτόχρονα λειτουργεί ως σημαντικό αρχείο για τις μελλοντικές γενιές φοιτητών.Δείτε αναλυτικές λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σας ΕΔΩ

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να συνεχίσετε να στέλνετε τις εργασίες σας προς δημοσίευση, ανεξαρτήτως ημερομηνίας παρουσίασης (ακόμη και πολύ παλιές), οι οποίες όμως δεν θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση. Ενδέχεται να πραγματοποιηθεί διαδικασία ανάδειξης των καλύτερων διπλωματικών των τελευταίων ετών.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ 2014

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημοσίευσης διπλωματικών εργασιών για την περίοδο 2014. Συνολικά δημοσιεύσαμε 133 έγκυρες ως προς τη διαδικασία εργασίες, οι οποίες και θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή. Ο αριθμός των συμμετοχών ξεπέρασε κάθε αρχική μας προσδοκία και αυτό είναι πραγματικά συγκινητικό. Η αξιολόγηση των εργασιών θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα. (Για τις εξελίξεις θα ενημερώνεστε τακτικά από τον πίνακα ανακοινώσεων)

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  2013

Συνεχίζοντας για χρονιά το θεσμό του GreekArchitects.gr, "Ανάδειξης και Ετήσιας Βράβευσης Διπλωματικών Εργασιών", με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα για το 2013.
Για τα Βραβεία Διπλωματικών Εργασιών 2013, κατατέθηκαν συνολικά 102 έγκυρες εργασίες, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στο GreekArchitects.gr. Από τις 44 διπλωματικές που πέρασαν στο δεύτερο γύρο επιλέχτηκαν πέντε που έλαβαν ισότιμο βραβείο και πέντε που έλαβαν ισότιμο έπαινο. Δείτε τα βραβεία και τους επαίνους ΕΔΩ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2012

Συνεχίζοντας για 3η χρονιά το θεσμό του GreekArchitects.gr, "Ανάδειξης και Ετήσιας Βράβευσης Διπλωματικών Εργασιών", με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα για το 2012. Για τα Βραβεία Διπλωματικών Εργασιών 2012, κατατέθηκαν συνολικά 84 έγκυρες εργασίες, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στο GreekArchitects.gr. Από τις 32 διπλωματικές που πέρασαν στο δεύτερο γύρο επιλέχτηκαν πέντε που έλαβαν ισότιμο βραβείο και πέντε που έλαβαν ισότιμο έπαινο. Δείτε τα βραβεία και τους επαίνους ΕΔΩ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2011

Συνεχίζοντας για 2η χρονιά το θεσμό του GreekArchitects.gr, "Ανάδειξης και Ετήσιας Βράβευσης Διπλωματικών Εργασιών", με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα για το 2011.
Για τα Βραβεία Διπλωματικών Εργασιών 2011, κατατέθηκαν συνολικά 98 έγκυρες εργασίες, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στο GreekArchitects.gr. Από τις 35 διπλωματικές που πέρασαν στο δεύτερο γύρο επιλέχτηκαν τρείς που έλαβαν ισότιμο βραβείο, τρείς που έλαβαν ισότιμο έπαινο και τρείς που έλαβαν ειδική μνεία. Διαδικτυακή έκθεση. Δείτε τα βραβεία, τους επαίνους και τις ειδικές μνείες ΕΔΩ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2009 - 2010.

Για τα Βραβεία Διπλωματικών Εργασιών 2009-2010, κατατέθηκαν συνολικά 160 εργασίες. Όλες έχουν δημοσιευθεί στο GreekArchitects.gr. Από τις 160 συμμετοχές η επιτροπή έχει επιλέξει τις 44 για περαιτέρω αξιολόγηση τις οποίες σας τις παρουσιάζουμε. Διαδικτυακή έκθεση. Δείτε τα πέντε ισότιμα βραβεία καθώς και τους πέντε ισότιμους επαίνους
ΕΔΩ


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οι παλαιότερες εργασίες (ερευνητικές ή διπλωματικές, ανεξαρτήτως ημερομηνίας παρουσίασης - ακόμα και πολύ παλιές) επίσης μπορούν να δημοσιευτούν στο greekarchitects, στην ανάλογη θεματική κατηγορία (2009-10, >2009, κτλ) χωρίς να συμμετέχουν φυσικά στη διαδικασία αξιολόγησης. (Δείτε παρακάτω λεπτομέρειες, "τροπος συμμετοχής")

 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οι ενδιαφερόμενοι/νες, μπορούν να μας αποστέλλουν τις ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ τους εργασίες προς δημοσίευση. (οι ερευνητικές δεν συμμετέχουν στη διαδικασία αξιολόγισης). Οι συγκεκριμένες εργασίες μπορούν να μας αποσταλούν και σε pdf αρχείο - λόγο μεγέθους - και δεν υπάρχει περιορισμός στις σελίδες παρουσίασης. Μαζί με το pdf θα πρέπει να μας αποσταλεί και μια περιγραφή έως 200 λέξεις (σε word) καθώς και τουλάχιστον μία φωτογραφία εισαγωγής. (Δείτε ανάλογα παραδείγματα παρουσίασης στην ενότητα ερευνητικές)

 

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Οι ενδιαφερόμενοι/νες, μπορούν πλέον να μας αποστέλλουν και τις προπτυχιακές τους εργασίες προς δημοσίευση (εργασίες σχεδιασμού, θεωρητικές κα), όπου πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Οι συγκεκριμένες εργασίες θα αξιολογούνται από επιτροπή του GreekArchitects.gr και θα δημοσιεύονται στην νέα μας υπό-κατηγορία "Διπλωματικές" / " Προπτυχιακές Εργασίες " ανεξαρτήτως ημερομηνίας παρουσίασης - ακόμα και πολύ παλιές. Οι συγκεκριμένες εργασίες δεν συμμετέχουν στη διαδικασία της ετήσιας αξιολόγησης. (Δείτε παρακάτω λεπτομέρειες, "τροπος συμμετοχής")


ΝΕΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΛΟΙΠΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Καλούμε τους νέους μηχανικούς, (από όλες τις πολυτεχνικές & τεχνικές σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού) να μας στείλουν προς δημοσίευση τη διπλωματική ή προπτυχιακή τους εργασία.

(Δείτε λεπτομέρειες, τροπο συμμετοχή ΕΔΩ)

 

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν το υλικό προς δημοσίευση, μέσω Wetransfer, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@greekarchitects.gr (με την ένδειξη ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ-ετός ή ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ή ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ) και ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ 2015 για την συμμετοχή τους στην διαδικασία αξιολόγισης.

Είναι επιθυμητό η παρουσίαση των μελετών να είναι και στην αγγλική γλώσσα, ώστε να υπάρχει παράλληλη δημοσίευση και στην αγγλική έκδοση. (www.greekarchitects.net)

Οι προτάσεις θα πρέπει να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

1) Διπλωματικές εργασίες που έχουν υποστηριχθεί σε αρχιτεκτονικές ή αντίστοιχες σχολές σε Ελλάδα, Κύπρο, αλλά και εργασίες Ελλήνων φοιτητών από σχολές του εξωτερικού. Επίσης μπορούν να συμμετέχουν και ξένοι φοιτητές οι οποίοι πραγματοποίησαν τις σπουδές τους και την διπλωματική τους εργασία σε ελληνικά και κυπριακά πολυτεχνεία. Οι εργασίες που προέρχονται από άλλες σχολές, αντίστοιχης εκπαίδευσης, μπορούν επίσης να δημοσιευτούν στο Greekarchitects.gr.

2) Η θεματολογία των εργασιών είναι ελεύθερη (πχ. νέα κτίρια, ανακατασκευές, αστικές αναπλάσεις, εσωτερικός χώρος, βιομηχανικός σχεδιασμός κτλ.).

3) Οι φωτογραφίες* θα πρέπει να είναι έως 10 σε αριθμό. Η κάθε εργασία πρέπει να συνοδεύεται από κείμενο 200-600 λέξεων το οποίο θα την περιγράφει. (Στις ερευνητικές εργασίες δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των λέξεων) Στην παρουσίαση δίδεται η δυνατότητα ενσωμάτωσης σχετικού βίντεο για το οποίο θα πρέπει να μας αποστείλετε το link (ή κώδικα embed) από την ιστοσελίδα που το διατηρείτε (πχ. YouTube). Τουλάχιστον δύο φωτογραφίες (συνοδευτικές πρώτης σελίδας) θα πρέπει να είναι οριζόντιας διάταξης με επιθυμητή διάσταση φωτογραφιών: 260X195 pixel & 680Χ300 pixel.

*(Επιπλέον λεπτομέρειες αποστολής φωτογραφιών: Οι διαστάσεις των φωτογραφιών που δημοσιεύονται στο περιοδικό μας είναι έως και 600 pixel, στην οριζόντια διάσταση τους και 1200 στην κάθετη διάσταση.Μπορείτε μέσω Photoshop να τις κάνετε save for web ώστε να μειωθεί ο όγκος τους και να παραμείνει η ποιότητα τους. Στην περίπτωση που στις φωτογραφίες απαιτείται οριζόντια διάσταση μεγαλύτερη των 600 pixel πχ πινακίδες που δύσκολα διαβάζονται, μπορείτε να αποστείλετε και μεγαλύτερης διάστασης, επίσης save for web, όπου θα προβάλλονται σε pop up)

4) Σε κάθε παρουσίαση, θα πρέπει να αναγράφονται όλοι οι συντελεστές (φοιτητές, επιβλέπων καθηγητής, σχολή και τυχόν συνεργάτες), η ημερομηνία υποστήριξης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του φοιτητή ή των φοιτητών εάν η εργασία είναι ομαδική. Προαιρετικά μπορείτε να αποστέλλετε και 1 φωτογραφία (του φοιτητή ή της ομάδας φοιτητών).

5) Οι προτάσεις πρέπει να μας αποσταλούν σε κείμενο word (doc) και οι φωτογραφίες (σε μορφή jpg) πρέπει να επισυνάπτονται ξεχωριστά στο ίδιο όμως email. Το κείμενο θα πρέπει να έχει ονομασία πχ. vassilis.2015.doc και οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν ονομασία πχ.: vassilis.2015_1.jpg, vassilis.2015_2.jpg, κτλ.

6) Σε κάθε παρουσίαση να υπάρχει ΤΙΤΛΟΣ, ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ (5 έως 10 λέξεις) καθώς και μία σύντομη περιγραφή μέχρι 60 λέξεις που θα συνοδεύει τα παραπάνω (θα περιέχονται μέσα στο κείμενο word).

7) Μαζί με την παρουσίαση, θα πρέπει να μας στείλετε και μία τυπική φόρμα παραχώρησης του κειμένου σας στο greekarchitects.gr. Τη φόρμα θα την βρείτε ΕΔΩ (Αποστολή με email)

Οι εργασίες που αποστέλλονται, αξιολογούνται αρχικά από την συντακτική ομάδα του greekarchitects.gr και θα δημοσιεύονται με σειρά προτεραιότητας σε τακτά χρονικά διαστήματα στην αντίστοιχη ενότητα του περιοδικού ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ. Εργασίες οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε άλλα ελληνικά ηλεκτρονικά μέσα αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, ενδέχεται να μην γίνουν αποδεκτές.

Για περισσότερες πληροφορίες : 210 3636631 ή info@greekarchitects.gr


GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2023. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital