About us

Συντελεστές

Γιάννη Σχίζα (Συντάκτης)

Εσχάτως δεν συνηθίζει να αναφέρει ως έτος γένησης το 1946, γιατί προτιμά να δηλώνει ότι γεννήθηκε προ αμνημονεύτων ετών στην Αθήνα...
Σπούδασε Νομικά, Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες και Αγγλική Φιλολογία. Εργάστηκε σε ξενοδοχεία, καταστήματα, εταιρείες κλπ. μέχρι να καταλήξει στο έργο του Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας(1980), από όπου μάλλον προβλέπεται να συνταξιοδοτηθεί...

Συμμετείχε σε επιτροπές και οργανώσεις του αντιπυρηνικού και οικολογικού κινήματος από το 1977, διετέλεσε στέλεχος των «Οικολόγων Εναλλακτικών», μέλος αυτοδιοικητικών κινήσεων και συντελεστής εκδοτικών εγχειρημάτων όπως το «Περιβάλλον και Ρύπανση», το «Οικολογία και Περιβάλλον», η «Νέα Οικολογία» και η «Οικολογική Εφημερίδα».
Έγραψε σε εφημερίδες και περιοδικά όπως το «Έθνος», η «Πρώτη» η «Εποχή», «Αυγή», «Ελευθεροτυπία», «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Σχεδία», το «Αντί», το «Άρδην»,το «Αλφα», το «Αζιμούθιο», η «Γαλέρα» και άλλα.

Δημοσίευσε τα βιβλία «Πόλη,φύση και Κοινωνία» (1990), «Υμηττός»(1991), «Αττική»(1996), «Ο Άλλος Τουρισμός»(1998), «Τα βουνά του κόσμου (2003). Συμμετείχε στη συγγραφή των συλλογικών έργων : «Ελλάδα - Ευρώπη - Κόσμος στον 21ο αιώνα» (Εκδ. Προσκήνιο, 1999) , «14 κείμενα για την αριστερά», Εκδ. Ερωδιός, 1993, «Το οικολογικό κίνημα στην Ελλάδα», εκδ. «Μετά τη βροχή», 1987. Πήρε μέρος σε Ημερίδες και Συνέδρια με θέμα τον εναλλακτικό τουρισμό, σε συνεργασία με τους Πράσινους της Ευρώπης.

Είναι μέλος του ΕΟΣ (Ορειβατικός)Ηλιούπολης και αμετανόητος θαμώνας διαφόρων καλλιτεχνικών συναθροίσεων, που χαρακτηρίζονται από ακραίο παραγοντισμό.
Διευθύνει το περιοδικό «Οικοτοπία» από το 1997, με κύριο στόχο τον ξύλινο λόγο της συμβατικής οικολογίας ....

E-mail: schizas1@otenet.gr

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital