About us

Συντελεστές

Σταυρούλας Κατσογιάννη

Σταυρούλας Κατσογιάννη (Βιογραφικό)

Η Σταυρούλα Κατσογιάννη γεννήθηκε στη Καλαμάτα το 1967. Σπούδασε Γεωπόνος στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχιτεκτονική Τοπίου.  Eργάστηκε σε εταιρεία με αντικείμενο τις κατασκευές περιβάλλοντος χώρου οικιών, και επαγγελματικών χώρων καθώς και τη διαχείριση χώρων πρασίνου.

Από το 2000 διατηρεί  γραφείο με αντικείμενο τη μελέτη και το σχεδιασμό εξωτερικών χώρων, καθώς και τη διαχείριση του αστικού πρασίνου. Έχει εκπονήσει μελέτες  φύτευσης και άρδευσης σε σχολεία, πλατείες, πεζόδρομους, λεωφόρους, πάρκα,  δώματα, αρχαιολογικούς χώρους, νοσοκομεία, επαγγελματικούς χώρους και πλήθος ιδιωτικών κήπων και βεραντών σε όλη την Ελλάδα. Είναι κάτοχος μελετητικού πτυχίου Β΄τάξεως για μελέτες φυτοτεχνικής διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και έργων πρασίνου και Α΄ τάξεως για μελέτες περιβαλλοντικές. Μέλος της ομάδας εργασίας, των Γεωπόνων του κόσμου, για τους θεραπευτικούς κήπους. Επιστημονικός συνεργάτης του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας στο μάθημα της Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Διδάσκει κηποτεχνία στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, στην ΕΠΑΣ Συγγρού και σε σεμινάρια που αφορούν επαγγελματίες. Είναι εταίρος των Γεωπόνων του Κόσμου, μέλος της ΠΕΕΓΕΠ, της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, του ΓΕΩΤΕΕ. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά.  Συμμετέχει,  αρθρογραφεί, ταξιδεύει, ενημερώνεται με στόχο να προσφέρει όσο μπορεί στην αναβάθμιση του τοπίου που μας περιβάλλει.

Λίγα λόγια για τη στήλη ΚΗΠΟ-ΤΕΧΝΙΑ
Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η διαχείριση ενός χώρου πρασίνου είναι τέχνη, μα απαιτεί τεχνική και πάνω από όλα επιστημονική γνώση. Στην Ελλάδα μπορεί να μην διαθέτουμε μεγάλη κηποτεχνική ιστορία αλλά διαμορφώνουμε κηποτεχνική παιδεία για αυτό και ζητούμενό μας σε αυτή τη στήλη θα είναι η αναζήτηση τοπίων  που πηγάζουν δύναμη, αλήθεια και ομορφιά, τοπία που ζούμε και αγαπάμε, o σχολιασμός θεμάτων της επικαιρότητας που αφορούν το αστικό και περιαστικό πράσινο, η παρουσίαση του έργου ανθρώπων που  υπηρετούν το χώρο, η θεωρητική προσέγγιση  του τοπίου αλλά και χρηστικές επισημάνσεις σε ζητήματα σχεδιασμού, κατασκευής και διαχείρισης.

Επιθυμία  της στήλης και του περιοδικού,  είναι  να αναπτυχθεί μια διαδραστική σχέση μεταξύ μας  για αυτό μη διστάσετε να μοιραστείτε σκέψεις, ερωτήματα, να εκφράσετε απόψεις.

E-mail: st.katsogianni@gmail.com
Url: http://urbanpoints.blogspot.com

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital