ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Ταξίδια

 
 • Ιεροί τόποι

  07 Οκτώβριος, 2005

  Τόποι περισυλλογής     

 • Σταθμός του διεθνούς λιμένα της Yokohama στην Ιαπωνία.

  01 Αύγουστος, 2005

  Με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση στο Greek Architects, του Σταθμού του διεθνούς λιμένα της Yokohama στην Ιαπωνία, έργου των FOA (Foreign Office Architects: αρχιτέκτονες Farshid Moussavi και Alejandro Zaera-Polo, 2000-2002), μερικές πρόσφατες φωτογραφίες που περιλαμβάνουν και εσωτερικά.     

 • S. Takamatsu-H. Wakabayashi: I, Robot*

  01 Σεπτέμβριος, 2004

  Οι Shin Takamatsu και Hiroyuki Wakabayashi ανήκουν στη γενιά των αρχιτεκτόνων που λάτρεψε τη «Μηχανή». Κατά τη δεκαετία του ’80, εποχή άναρχης οικονομικής ανάπτυξης για την Ιαπωνία, δημιούργησαν κτήρια έντονου φορμαλισμού, αρχικά στην περιοχή Kansai και συγκεκριμένα στο Kyoto.     

 • Εξπρεσσιονισμός και Αυστηρότητα, Βιέννη

  07 Ιούλιος, 2004

  Ο Engelmann υπήρξε μαθητής του Α. Loos και στο έργο διακρίνεται καθαρά η επιρροή του δασκάλου. Ωστόσο η εφαρμογή του σχεδίου και η παραπέρα επεξεργασία των λεπτομερειών, ιδιαίτερα στις αναλογίες των ανοιγμάτων που χαρακτηρίζουν το κτήριο, αποδίδονται στον ίδιο τον Wittgenstein.     

 • Κτήριο Εθνοσυνέλευσης του διοικητικού συγκροτήματος της Ντάκα, Μπαγκλαντές

  11 Νοέμβριος, 2003

  Το 1989 το έργο τιμήθηκε με το βραβείο Aγα Χαν (Agha Khan) για την άρτια ένταξή του στο περιβάλλον, το σεβασμό στη ντόπια παράδοση και το υψηλής αισθητικής και πνευματικότητας αποτέλεσμα.     

 • "Χανάμι" (ανθοφορία των κερασιών) στο Τόκιο, Ιαπωνία

  07 Νοέμβριος, 2003

  Eποχή των ανθισμένων κερασιών στην Ιαπωνία. Αδιάφορο για το SARS και τα υπόλοιπα δεινά των ανθρώπων, το ρόδινο σύννεφο όπως κάθε άνοιξη ξεκινά από τον ζεστό νότο των νησιών της Οκινάουα για να διασχίσει τη χώρα και να φτάσει στο βόρειο Χοκάϊντο     

 • Team Zoo-Atelier Zo, Σαϊτάμα, Ιαπωνία

  01 Νοέμβριος, 2003

  Η γιαπωνέζικη αρχιτεκτονική κοοπερατίβα Ζοο συνένωσε το 1971 διάφορα μικρά γραφεία (ateliers) από τα οποία τα κυριότερα ήταν: το atelier Mobile με ιδρυτή τον Κ. Μαρουγιάμα (1970), το atelier Zo (ελέφαντας) με ιδρυτές τους Κ. Οτάκε, Χ. Χιγκούτσι και την Ρ. Τομίτα (1971), τα ateliers Iruka, Garuda, Gaii και Hoenkan. Ωστόσο ένα μεγάλο μέρος των έργων που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Ιαπωνία μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’80 αλλά και σε άλλες ασιατικές χώρες στη διάρκεια της δεκαετία του ’90 έως σήμερα, ήταν προϊόντα του atelier Zo, με δεύτερο σε παραγωγική δραστηριότητα, το atelier Iruka.     

πρώτη 1 2

εγγραφή 17 εώς 23 από 23 εγγραφές σε 2 σελίδες

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital