ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ελιτ της αρχιτεκτονικής σχεδιάζει πύργο ελέγχου στην Κωνσταντινούπολη

06 Δεκέμβριος, 2015

Η ελιτ της αρχιτεκτονικής σχεδιάζει πύργο ελέγχου στην Κωνσταντινούπολη

Διάσημα αρχιτεκτονικά γραφεία από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο διαγωνισμό για τον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Στο διαγωνισμό που διοργάνωσε η κοινοπραξίας IGA (Istanbul Grand Airport) που κατασκευάζει το αεροδρόμιο συμμετείχαν η Zaha Hadid, Moshe Safdie, Grimsaw-Nordic, Massimiliano Fuksas, Pininfarina-Aekom.

"Οραματιζόμαστε ένα μοναδικό έργο που εμπνέεται από την τοπική αρχιτεκτονική. Έχουμε ξεκινήσει αυτό το διαγωνισμό με στόχος ο πύργος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας να συνεισφέρει πολλά στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης συμβολικά. Ζητήσαμε από τους συμμετέχοντες να εμπνευστούν από τα σύμβολα της Τουρκίας. Αξιολογούμε τα έργα και θα ανακοινώσουμε σύντομα το αποτέλεσμα, είπε ο "Διευθύνων Σύμβουλος της κοινοπραξίας IGA Yusuf Akçayoğlu.

Ο νέος πύργος ελέγχου αναμένεται να φθάσει σε ύψος τα 95 μέτρα. Όταν ολοκληρωθεί, το τρίτο αεροδρόμιο αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο, με ικανότητα ετήσιας διακίνησης 150 εκατ επιβατών.

Η πρώτη φάση του έργου, η οποία περιλαμβάνει τρεις λωρίδες προσγείωσης και ένα τερματικό κτίριο με χωρητικότητα 90 εκατ. επιβατών, αναμένεται να εγκαινιαστεί μέχρι το τέλος του 2017.

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital