ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΧΡΩΜΑΤΑ

31 Ιανουάριος, 2015

ΑΚΖΟ ΝOBEL - ΕΣΩ

Η ΑΚΖΟ ΝOBEL Interpon Powder Coatings, είναι υποστηρικτής του ΕΣΩ, του σημαντικότερου συνεδρίου στην Ελλάδα για την αρχιτεκτονική και το Design.

Η τέταρτη ημερίδα του ΕΣΩ, στις 18 Φεβρουαρίου, έρχεται μετά την τεράστια επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, όπου οι 800 θέσεις στο μεγάλο αμφιθέατρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ήταν ήδη sold out αρκετές μέρες πριν. Είναι επόμενο ότι η φετινή ημερίδα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες και πλαισιώνεται για πρώτη φορά από αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις, που ανοίγουν το ΕΣΩ προς την πόλη και διευρύνουν την πλατφόρμα της συζήτησης, μέσα από την ενεργή συμμετοχή του κοινού.

 

 

Στο ΕΣΩ 2015, η πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο πιο έντονα από ποτέ. Οι φετινοί ομιλητές, αν και προέρχονται από διαφορετικές περιοχές του δημιουργικού τομέα, διαπραγματεύονται από κοινού το ζήτημα της πόλης μέσα από τα δικά τους, προσωπικά διαβάσματα και ξεχωριστά εργαλεία. Ο Γιώργης Γερόλυμπος εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους το δικό του βλέμμα κινείται ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και τη φωτογραφία, κατασκευάζοντας τοπία. Η Ρένα Σακελλαρίδου παρουσιάζει για πρώτη φορά το νέο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών στην Οδό Σίνα, όπου η αρχιτεκτονική έρχεται να συνθέσει και να αναδείξει ολόκληρη την πυκνή διαστρωμάτωση του κέντρου της Αθήνας. Ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος μιλάει για το έργο των Klab όπου η μητροπολιτική κατάσταση είναι βασικό συστατικό, από την αρχή. Ο Δημήτρης Κολιαδήμας των Designers United καταπιάνεται με το ζήτημα της επικοινωνίας. Η Μαριάνθη Τάταρη των UN Studio παρουσιάζει προβληματισμούς αιχμής, μέσα από την αρχιτεκτονική δουλειά της στα πιο προκλητικά αστικά περιβάλλοντα του κόσμου. Ο Πρόδρομος Νικηφορίδης φέρνει στο προσκήνιο το νέο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο. Τέλος, ο Σταύρος Παπαγιάννης μιλάει για τον σχεδιασμό σε πολλαπλές κλίμακες, από τη σκοπιά του branding. Την ημερίδα θα κλείσει η διάσημη Ιταλίδα σχεδιάστρια Carlotta de Bevilacqua η οποία θα μας μιλήσει για Φωτισμό, ως κεντρική ομιλήτρια.

Στο ΕΣΩ, η διάδραση με το κοινό είναι πάντοτε το μεγάλο ζητούμενο. Φέτος δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μέσα από τα social media και στο άνοιγμα της συζήτησης έξω από το αμφιθέατρο: Οι ερωτήσεις προς τους ομιλητές μπορούν να γίνονται μέσω Twitter, χρησιμοποιώντας το hashtag #Esw15, που θα είναι και αυτό που θα χρησιμοποιηθεί για όλη την διοργάνωση. Επίσης, η εμπειρία της ημερίδας γίνεται ακόμα πιο πλούσια με τη χρήση ειδικής εφαρμογής για έξυπνα κινητά, η οποία θα χρησιμοποιείται τόσο για την επικύρωση των εισιτηρίων όσο και για να προσφέρει στο κοινό μία πρόσθετη παλέτα από εξατομικευμένες επιλογές. Στόχος είναι το ΕΣΩ να επιβεβαιώσει τη θέση του ως το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς στον χώρο της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού στην Ελλάδα και, πάνω απ' όλα, να οικοδομήσει μία διασυνδεδεμένη κοινότητα που δεν θα διαλυθεί όταν σβήσουν τα φώτα.

Σταύρος Μαρτίνος, Αρχιτέκτονας

 

Akzo Nobel Coatings S.A. powder@akzonobel.com

PowderG@akzonobel.com
www.interpon.gr

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital