ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΧΡΩΜΑΤΑ

20 Δεκέμβριος, 2014

Βαδίζουμε σταθερά στο σωστό δρόμο για την Αειφορία!

Για τρίτη συνεχή χρονιά η AkzoNobel καταλαμβάνει την πρώτη θέση του Δείκτη Αειφορίας Dow Jones (DJSI) ανάμεσα σε 350 εταιρείες βιομηχανικών υλικών που συμμετείχαν στην αξιολόγηση.

 

Για τρίτη συνεχή χρονιά η AkzoNobel καταλαμβάνει την πρώτη θέση του Δείκτη Αειφορίας Dow Jones (DJSI) ανάμεσα σε 350 εταιρείες βιομηχανικών υλικών που συμμετείχαν στην αξιολόγηση. «Αυτό αποτελεί πολύ μεγάλη επιβράβευση για την συνεχή μας προσπάθεια να παράγουμε περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες δαπανώντας λιγότερους φυσικούς πόρους και να παρέχουμε βιώσιμες λύσεις για τις ανάγκες του διαρκώς αυξανόμενου πληθυσμού του πλανήτη» αναφέρει ο Ton Buchner, CEO της AkzoNobel.

Τα τελευταία χρόνια, έχοντας θέσει στρατηγική της προτεραιότητα το πρόγραμμα Planet Possible, η εταιρεία καταλαμβάνει την πρωτιά στην κατάταξη Dow Jones Sustainability Index, που αποτελεί το πλέον αξιόπιστο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης. Αποτελεί στρατηγικό στόχο για την AkzoNobel να ανεβάσει το ποσοστό χρήσης ανανεώσιμων πρώτων υλών και ενέργειας στο 20-30% του συνολικού έως το 2020. Πιστεύουμε ότι το αειφόρο επιχειρείν - οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά - είναι ο μόνος δρόμος για επιτυχημένο επιχειρείν μακροπρόθεσμα.

 

 

Οι έλεγχοι που γίνονται στα πλαίσια της αξιολόγησης DJSI δίνουν στην AkzoNobel την δυνατότητα να αναλύσει σε βάθος της πρόοδο που έχει επιτύχει για την επίτευξη των επιμέρους στόχων του προγράμματος Planet Possible και να προσδιορίσει τομείς στους οποίους η εταιρεία χρειάζεται να επικεντρωθεί περαιτέρω, προς όφελος των πελατών της και του πλανήτη. Η παραγωγή Eco Premium χρωμάτων έχει αναδειχθεί σε καθημερινή πρόκληση για τον μεγαλύτερο στον κόσμο όμιλο χρωμάτων και χημικών. Μερικά νέα προϊόντα - καρποί της φιλόδοξης και συνεχούς αυτής προσπάθειας είναι τα παρακάτω:

- Interpon AlignTM: Δι-στρωματική βαφή Η/Β με εννιαίο στάδιο πολυμερισμού
Αυτό το σύστημα διπλής βαφής, από αντιδιαβρωτικό αστάρι μετάλλων και διακοσμητικό χρώμα, εφαρμόζεται διαδοχικά και απαιτεί μόνο ένα στάδιο πολυμερισμού σε υψηλή θερμοκρασία, αντί δύο. Έτσι αυξάνεται η παραγωγικότητα με πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και μειωμένο αποτύπωμα CO2.
- Intersleek 1100SR : Βραβευμένη τεχνολογία αντιδιαβρωτικής δράσης
Τα χρώματα Intersleek για τη ναυτιλία προλαμβάνουν τη δημιουργία ιλύος στον πυθμένα των σκαφών. Τα προϊόντα αυτά δεν περιέχουν βιοκτόνα και δημιουργούν μία εξαιρετικά λεία, ολισθηρή επιφάνεια χαμηλού συντελεστή τριβής που μειώνει τις αντιστάσεις κατά την πλεύση, αυξάνει την απόδοση των καυσίμων και μειώνει την κατανάλωσή τους.
- EvCoteTM Water Barrier 3000 : το αειφόρο χάρτινο κύπελλο
Κατασκευασμένη από έλαια φυτικής προέλευσης και ανακυκλωμένα μπουκάλια PET, αυτή η νέα επικάλυψη για την αδιαβροχοποίηση των χάρτινων κυπέλλων, τα καθιστά πλήρως ανακυκλώσιμα, χωρίς την ανάγκη οποιουδήποτε σταδίου διαχωρισμού υλικών στη γραμμή ανακύκλωσης, σε αντίθεση με τα συμβατικά χάρτινα κύπελλα.
- Autoclear 2.0 : νέα standards στις βαφές οχημάτων
Το νέο διάφανο βερνίκι για την βιομηχανία αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων υπερέχει έχοντας ταχύτατο χρόνο ξήρανσης ενώ περιέχει διπλάσια ποσότητα ανανεώσιμων πρώτων υλών σε σχέση με τα συμβατικά.

Akzo Nobel Coatings S.A. powder@akzonobel.com

PowderG@akzonobel.com
www.interpon.gr

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital