ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΧΡΩΜΑΤΑ

Βραβείο Bio Business 2015.  AkzoNobel & Photanol

24 Μάιος, 2015

Βραβείο Bio Business 2015. AkzoNobel & Photanol

Η συνεργασία της AkzoNobel και της εταιρείας καθαρής τεχνολογίας Photanol με στόχο την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας για την παραγωγή χημικών και πρώτων υλών χρωμάτων, κέρδισε κορυφαία βράβευση στα 2015 WBM Bio Business Awards.

Η συνεργασία, η οποία ανακοινώθηκε από τον Σεπτέμβρη 2014, κέρδισε τον τίτλο της βιο-βασιζόμενης χημικής συνεργασίας της Χρονιάς, σε μια τελετή που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βράβευσης το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο ξεκίνησε με σκοπό να προάγει την επαγγελματική αρτιότητα και πρωτοπορία στον τομέα της βιο-βασιζόμενης βιομηχανίας.

Το έπαθλο απονεμήθηκε στις AkzoNobel και Photanol για την εν εξελίξει εργασία τους, που στόχο έχει να δημιουργήσει νέα βιώσιμη τεχνολογία η οποία να μιμείται τον τρόπο με τον οποίο τα φυτά φωτοσυνθέτουν. Συνδυάζοντας την τεχνολογική τεχνογνωσία της AkzoNobel αναφορικά με την επεξεργασία και την υπάρχουσα αποκλειστική τεχνογνωσία της Photanol, ο στόχος είναι η παραγωγή «πράσινων» χημικών, δομικών στοιχείων τα οποία τελικά θα αντικαταστήσουν κάποιες από τις πρώτες ύλες που η AkzoNobel τώρα λαμβάνει από συμβατική παραγωγή από πετροχημικά.

«Η πρωτοποριακή εργασία μας με την Photanol προσβλέπει στο να μειώσει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μια τέτοια συναρπαστική συνεργασία αναγνωρίστηκε με αυτό το σημαντικό βραβείο» δήλωσε ο Marco Waas , Διευθυντής R&D και Τεχνολογίας της AkzoNobel. «Η επιβράβευσή μας αυτή αποδεικνύει ότι το πρόγραμμά μας Planet Possible, που στόχο έχει την απόδοση των μεγαλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων με την χρήση λιγότερων πηγών ενέργειας, σημειώνει πρόοδο. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην συνεργασία μας με συνεργάτες-κλειδιά προκειμένου να κάνουμε τις παγκόσμιες δραστηριότητές μας ακόμα πιο βιώσιμες, προς όφελος τόσο των πελατών μας όσο και δικό μας».

Δείτε περισσότερα για τις εναλλακτικές αειφόρες πρώτες ύλες των προϊόντων ΕΔΩ


Akzo Nobel Coatings S.A

10 Kolokotroni Str
145 68 - Krioneri
Greece
www.interpon.gr

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital