ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΧΡΩΜΑΤΑ

22 Φεβρουάριος, 2016

Η AkzoNobel εξαγοράζει τις βιομηχανικές βαφές BASF

Η AkzoNobel εξαγοράζει το τμήμα βιομηχανικών βαφών της BASF έναντι τιμήματος 475m€. Η συναλλαγή περιλαμβάνει τεχνολογίες, πατέντες και εμπορικά σήματα, και διασφαλίζει την τροφοδοσία όλων των πελατών σε παγκόσμιο δίκτυο.

O όμιλος AkzoNobel αποκτά έτσι δύο ακόμα εργοστάσια παραγωγής, στο Deeside του Ηνωμένου Βασιλείου και στο Vanderbijlpark της Νότιας Αφρικής με 400 εργαζομένους. Ο κύκλος εργασιών που μεταβιβάζεται ανήλθε στα 300m€ το έτος 2015 και περιλαμβάνει προϊόντα για ποικίλες τελικές χρήσης, όπως χρώματα coil, φιλμ επίστρωσης επίπλων και πάνελ, επιχρίσματα προστασίας ανεμογεννητριών και λοιπών βιομηχανικών προϊόντων, πούδρες Η/Β, χρώματα οχημάτων, κλπ.

 

 

«Αυτή η εξαγορά θα ενδυναμώσει τη θέση μας σε πολλούς τομείς της αγοράς, και κυρίως του coil. Εναρμονίζεται απόλυτα με το υφιστάμενο portfolio μας», αναφέρει ο CEO της AkzoNobel Ton Büchner. «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε την στρατηγική μας για την ανάπτυξη και επίτευξη ηγετικών θέσεων στην αγορά παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας». Η προγραμματισμένη συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο μισό του 2016.

www.interpon.gr

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital