ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΧΡΩΜΑΤΑ

Φθοροκαρβονικές πούδρες ηλεκτροστατικής βαφής από την AkzoNobel

02 Ιανουάριος, 2014

Φθοροκαρβονικές πούδρες ηλεκτροστατικής βαφής από την AkzoNobel

Οι Πούδρες Interpon D3000 Fluoromax 10 yrs Florida απέκτησαν Πιστοποίηση Material Excellence.

Οι φθοροκαρβονικές πούδρες ηλεκτροστατικής βαφής Fluoromax Interpon D3000 αναπτύχθηκαν από τα εργαστήρια της AkzoNobel και κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη μετά το 2000. Έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν εξαιρετικά μεγάλη αντοχή στις καιρικές συνθήκες στις βαμμένες επιφάνειες αλουμινίου. Είναι ισοδύναμες των υγρών φθοροκαρβονικών χρωμάτων PVDF. Aνταποκρίνονται στις προδιαγραφές AAMA 2605 και περνούν με επιτυχία 10 χρόνια Florida Test! Είναι οι πρώτες πούδρες βαφής που απέκτησαν Πιστοποίηση Qualicoat Class 3, και φέρουν Πιστοποίηση GSB Premium.

Τον Ιούλιο 2013 οι πούδρες Interpon D3000 απέσπασαν μία πολύ σημαντική διάκριση: απέκτησαν την πιστοποίηση Material Excellence από τον συμβουλευτικό οργανισμό αναγνωρισμένης τεχνογνωσίας στα υλικά Material ConneXion, και περιλαμβάνονται πλέον στην Materials Library των πρωτοποριακών υλικών.

Το αρχείο Materials Library είναι η μεγαλύτερη βάση δεδομένων παγκοσμίως στο είδος της και περιλαμβάνει πρωτοποριακά και αειφόρα υλικά προηγμένης τεχνολογίας. Συγκεντρώνει περισσότερα από 7,000 υλικά καταταγμένα σε οκτώ κατηγορίες, με τις πούδρες Interpon D3000 Fluoromax στην κατηγορία των πολυμερών.

Oι Interpon D3000 ελέγχθηκαν μέσω μίας αυστηρής και πολυδιάστατης διαδικασίας και αξιολογήθηκαν από μία επιτροπή ειδικών στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών. Βαμμένα δοκίμια με D3000 θα εκτίθενται και στα δέκα ανά τον κόσμο εκθεσιακά κέντρα Material ConneΧion καθώς και στην online βάση δεδομένων του οργανισμού, υπογραμμίζοντας την τεχνολογία αιχμής των ειδικών αυτών χρωμάτων ηλεκτροστατικής βαφής.


Οι πούδρες Fluoromax Interpon D3000 αποτελούν το ιδανικό σύστημα βαφής για το αλουμίνιο σε περιβάλλον με έντονη ηλιακή ακτινοβολία και υγρασία. Ο δεσμός άνθρακα-φθορίου στο πολυμερές των Interpon D3000 είναι από τους ισχυρότερους μοριακούς δεσμούς, για την αποικοδόμηση του οποίου απαιτείται μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Έτσι, το υλικό διατηρεί τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία, ξεπερνώντας τις αντοχές των πολυεστερικών πουδρών.

Συγκρινόμενες με τις υγρές βαφές PVDF, οι πούδρες Interpon D3000 αποτελούν την εναλλακτική οικολογική επιλογή, καθώς πρόκειται για βαφή μίας στρώσης με στερεό, πλήρως ανακυκλούμενο χρώμα, κατά την οποία δεν αποβάλλονται πτητικοί υδρογονάνθρακες, σε αντίθεση με τα υγρά φθοριοπολυμερή τα οποία περιέχουν οργανικούς διαλύτες και απαιτούν πολλαπλές στρώσεις βαφής κατά την εφαρμογή τους. Έχουν καλύτερη αντίσταση στην επιφανειακή τριβή (abrasion resistance) και στις καιρικές συνθήκες και εφάμιλλες αντοχές στα χημικά.

Διατίθενται σε πολλές αποχρώσεις, συμπεριλαμβανομένων και μεταλλικών. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην αρχιτεκτονική αγορά των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Μέσης Ανατολής. Προστατεύουν με επιτυχία και διακοσμούν έναν μεγάλο αριθμό έργων σε όλον τον κόσμο, ενώ τα τελευταία χρόνια γίνονται δημοφιλείς και στην Ευρώπη, όπου οι απαιτήσεις για έργα μακροχρόνιας πνοής και ελαχιστοποίησης των αντικαταστάσεων και επισκευών συμπορεύονται με τις αρχές της πράσινης αρχιτεκτονικής.

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital