ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΧΡΩΜΑΤΑ

Akzo Nobel

10 Οκτώβριος, 2013

Akzo Nobel

Η Akzo Nobel Leader του Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones (DJ Sustainability Index).


2012 - 2013: για δεύτερη συνεχή χρονιά η AKZO NOBEL αναδεικνύεται Leader και καταλαμβάνει την πρώτη θέση του Dow Jones Sustainability Index. Για 8 χρόνια, σταθερά, βρισκόμαστε στην πρώτη τριάδα του Παγκόσμιου Δείκτη. Είναι η πλέον αδιαμφισβήτητη απόδειξη της δέσμευσης του Ομίλου στην έννοια της δημιουργίας μεγαλύτερης αξίας δαπανώντας λιγότερους φυσικούς πόρους.

Η κατάταξη γίνεται μεταξύ 86 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς των χημικών και των χρωμάτων με γνώμονα τον αειφόρο χαρακτήρα της εταιρείας και κριτήρια οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που για άλλη μια χρονιά είμαστε Leaders του δείκτη βιωσιμότητας Dow Jones, έναν δείκτη αναγνωρισμένου κύρους και παγκόσμιας εμβέλειας» δήλωσε ο CEO της ΑkzoNobel Ton Buchner.

"H αειφορία είναι θεμελιώδες στοιχείο της στρατηγικής μας. Συνδέει την δημιουργία αξίας με την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων. Το ότι διατηρούμαστε στην πρώτη θέση του DJSI (που σημειωτέον, είναι ένας δείκτης χρηματιστηριακός) υπογραμμίζει την πεποίθησή μας ότι η αειφορία είναι επιχειρηματικότητα και η επιχειρηματικότητα είναι αειφορία. Όλοι οι συντελεστές της προσπάθειας αξίζουν συγχαρητηρίων για την ιδιαίτερα σημαντική αυτή διάκριση τα δύο τελευταία χρόνια» συμπλήρωσε ο Ton Buchner.

«Μαζί εργαζόμαστε σκληρά για να κατανοήσουμε καλύτερα τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς, που με τη σειρά τους οδηγούν τις εξελίξεις στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Η δέσμευσή μας στην αρχή της αειφορίας μας οδηγεί στην περαιτέρω ανάπτυξη στενής συνεργασίας με τους πελάτες και τους προμηθευτές μας προκειμένου να καταλήξουμε σε περιβαλλοντικά άριστες, καινοτόμες λύσεις. Παράλληλα οφείλουμε να είμαστε επικεντρωμένοι στην βελτίωση της απόδοσής μας, έτσι ώστε να πραγματοποιήσουμε το επόμενο μεγάλο βήμα στην διαδρομή μας για δημιουργία μεγαλύτερης αξίας με λιγότερους πόρους.

«Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την πρωτοπορία μας και να κάνουμε πράξη τις ευκαιρίες αειφόρου ανάπτυξης, πρέπει να αναβαθμίσουμε περαιτέρω τη δέσμευσή μας. Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδιάσαμε μια νέα, πιο στοχευμένη στρατηγική με ορίζοντα το 2020 και την ονομάσαμε "Planet Possible". Θα μάθετε περισσότερα για αυτήν τις επόμενες εβδομάδες», συμπλήρωσε ο Andre Veneman, Γενικός Διευθυντής Αειφορίας και Ασφάλειας.

"Φυτέψαμε τον σπόρο της αειφορίας πολλά χρόνια πριν και τώρα τον βλέπουμε να ανθίζει και να αναπτύσσεται σε όλο τον Όμιλο. Τώρα, είναι ο κατάλληλος χρόνος να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο προκειμένου τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας να ωφελήσουν τόσο τα προϊόντα μας, όσο και τους ανθρώπους μας και τον πλανήτη».

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital