ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΧΡΩΜΑΤΑ

Akzo Nobel

19 Ιούνιος, 2014

Akzo Nobel

Τα χρώματα της συλλογής Futura 2014-2017 στο εμπορικό κέντρο L'Atoll στη Γαλλία.

Καλύπτοντας μια τεράστια έκταση 92.000 m2 το νέο εμπορικό κέντρο L'Atoll, στο εμπορικό πάρκο L' Eco, δημιουργήθηκε με την συνεργασία δύο σπουδαίων αρχιτεκτονικών γραφείων, των AAVP Αrchitecture & Antonio Virga Architecte.

Το εντυπωσιακό εμπορικό συγκρότημα που βρίσκεται στην πόλη Angers στη Δυτική Γαλλία, χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο ελλειπτικό σχήμα, ελαφρώς επικλινές. Είναι καλυμμένο με ένα τεράστιο διάτρητο πλέγμα αλουμινίου που φωτίζεται, δημιουργώντας μια κινητική πρόσοψη και μια διαφορετική χωρική διάσταση.

Τα καταστήματα του εμπορικού Atoll είναι τοποθετημένα σε μια δυναμική διάταξη ενώ το parking εναρμονίζεται με τον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο, τον κήπο. Χαρακτηριστικοί της αρχιτεκτονικής μελέτης είναι οι στύλοι που ορθώνονται γύρω από τα μεγαλειώδη περάσματα του έργου συνδέοντας τις κεντρικές εισόδους μέσω ειδικών δικτύων κυκλοφορίας.

 

 

Οι μελετητές, για την προστασία και την διακόσμηση του τεράστιου αυτού πλέγματος αλουμινίου, επέλεξαν την υπερανθεκτική πούδρα Η/Β Grazalema, με ιδιαίτερη λευκή ματ μεταλλική απόχρωση και λείο εφέ, που ανήκει στην ανανεωμένη συλλογή Futura 2014-2017.

Η συλλογή Futura 2014-2017 περιλαμβάνει συνολικά 55 αποχρώσεις που ανήκουν στην σειρά των υπερανθεκτικών χρωμάτων Interpon D2525. Η σειρά των υπερανθεκτικών χρωμάτων Interpon D2525 της AkzoNobel είναι η πρώτη παγκοσμίως σειρά χρωμάτων ηλεκτροστατικής βαφής που απέκτησε την πιστοποίηση Qualicoat Class 2, για την εξαιρετική της ανθεκτικότητα, και που ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις όλων των κορυφαίων ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων, συμπεριλαμβανομένων των BS EN 12206, GSB Master και ΑΑΜΑ 2604.

Ενώ τα κοινά χρώματα είναι σχεδιασμένα για να αντέχουν σε μία συμβατική δοκιμή 1 έτους στη Νότια Φλόριντα, τα 55 χρώματα της συλλογής Futura περνούν με επιτυχία μια πολύ πιο σκληρή δοκιμασία 5 ετών σε πολύ έντονες καιρικές συνθήκες. Οι αντοχές των Interpon D2525 ξεπερνούν κάθε προσδοκία, όπως αποδεικνύεται με συνεχείς μετρήσεις σε πραγματικά κτίρια.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες ζητήστε να ενημερωθείτε από τον σύμβουλο προδιαγραφών ηλεκτροστατικής βαφής που διαθέτει η AkzoNobel.

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital