ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΧΡΩΜΑΤΑ

17 Απρίλιος, 2014

Futura 2014-2017

H AkzoNobel παρουσιάζει την νέα συλλογή Futura 2014-2017, την πρώτη επιλογή των αρχιτεκτόνων παγκοσμίως!

Η πρόβλεψη των επερχόμενων τάσεων και αποχρώσεων αποτελεί μια από τις πιο δημιουργικές και ζωτικές εκφάνσεις των δραστηριοτήτων μας στην AkzoNobel, δίνοντάς μας το προβάδισμα στην δημιουργία χρωμάτων που εμπνέουν κάθε σύγχρονη δημιουργία.

Ως ο μεγαλύτερος παραγωγός χρωμάτων παγκοσμίως, παρακολουθούμε τον παλμό των περιβαλλοντικών αλλαγών και των αναδυόμενων κοινωνικών τάσεων και συμπεριφορών, που επηρεάζουν την σύγχρονη αρχιτεκτονική. Έτσι, κάθε 4 χρόνια, η ομάδα Αnalogue της AkzoNobel και η PeclerParis, διεθνής εταιρία - σύμβουλος σε θέματα καινοτομίας και design, συναντώνται για την πρόβλεψη των επερχόμενων τάσεων στα χρώματα της αρχιτεκτονικής με σκοπό την δημιουργία μίας εκθαμβωτικής παλέτας χρωμάτων με ειδικά εφέ, της συλλογής Futura.

Στην πέμπτη κατά σειρά έκδοση της πιο αναγνωρίσιμης συλλογής αρχιτεκτονικών πουδρών ηλεκτροστατικής βαφής, την Futura 2014-2017 - η συλλογή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1994 και μετράει ήδη 20 χρόνια ιστορίας- περιλαμβάνονται 55 χρώματα πούδρας ειδικών μεταλλικών εφέ, συνδυάζοντας τις τελευταίες σχεδιαστικές τάσεις με την απόλυτη προστασία του μεταλλικού υποστρώματος που μόνο η τεχνολογία Interpon D2525 μπορεί να προσφέρει.

Η σειρά διαθέτει πέντε ξεχωριστές παλέτες χρωμάτων, που περιλαμβάνουν την πυκνών και ζεστών τόνων Ex-Natura, την ήπια Sublimed, την φωτεινών και δυναμικών τόνων Bold Energy, την υποτονικών και παλ αποχρώσεων Soft Industry, και τέλος, την Explosive, με τα έντονα λαμπυρίσματα και τις ιριδίζουσες αντανακλάσεις.

Συνειδητοποιώντας ολοένα και περισσότερο τους περιορισμένους πόρους του πλανήτη, επιδιώκουμε την επανεφεύρεση της φύσης, τόσο για να τη διαφυλάξουμε, όσο και για να επωφεληθούμε από τις αρετές της, με στόχο την επίτευξη μιας καθόλα ηδονιστικής βιωσιμότητας.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτούμε πάνω και πέρα από τις απαρχές της φύσης και να βασιστούμε σε μια αισιόδοξη και γενναιόδωρη προσέγγιση της καινοτομίας. Μεταξύ του τεχνητού και του συνθετικού, των έθνικ δημιουργιών και των βιοϋλικών, επιδιώκουμε να ξαναδημιουργήσουμε τη φύση στην πιο αισθησιακή της έκφανση.

Η παλέτα των πυκνών και αδιάλυτων τόνων της Ex-Natura εστιάζει στα χρώματα του κεχριμπαριού, της καραμέλας, στο βαθύ κόκκινο, το μπορντό, το σοκολατί και το χακί, βασισμένη σε γήινες αποχρώσεις, όπως της γης, του ξύλου, των πεπαλαιωμένων ποτών, του δέρματος και της βλάστησης. Οι πλούσιες υφές είναι σατινέ ή εξαιρετικά γυαλιστερές, ματ ή αμμώδεις.

 

 

Σε ένα περιβάλλον γρήγορων και έντονων ρυθμών, αναζητούμε αρμονία και γαλήνη. Στο μέλλον που ονειρευόμαστε, το μοντέρνο γεφυρώνεται με το αισθησιακό. Με αυτή την τάση, ξαναδίνουμε έμφαση στα ουσιώδη, την ανάγκη για απλά και αφαιρετικά σχήματα, καθώς και τη σιωπή, μέσω μιας ποιητικής αίσθησης του πολύτιμου που ομορφαίνει την καθημερινότητα και ευνοεί την ευεξία.

Είναι μια πρό(σ)κληση για εξερεύνηση στη σφαίρα της φαντασίας και της ουτοπίας, για πειραματισμό με νέα σχήματα και για τη δημιουργία μιας νέας αισθητικής που θα είναι ταυτόχρονα καινοτόμος, αισθησιακή και πολύτιμη.

Η Sublimed είναι μια ήρεμη παλέτα με ανοιχτά παστέλ και ανεπαίσθητης χροιάς φωτεινά λευκά: διάφανα μπεζ και άυλα πράσινα, μέχρι ασημί και διακριτικά ροζ γκρι. Η υφή περνά από το σατινέ στο απαλό αστραφτερό, γυαλιστερό ή φωτεινό με ιριδίζουσες ή περλέ αντανακλάσεις.

 

 

Η έμφαση δίνεται στο θεαματικό, προβάλλοντας με τόλμη την προσωπική ταυτότητα, με στόχο τη δημιουργία έντονων αισθήσεων και τη διαφορετικότητα μέσα σε έναν χαοτικό και πολύπλοκο κόσμο: το ρίσκο αποτελεί αγωγό μεταφοράς ενός απελευθερωτικού κύματος ενέργειας.

Αυτή η κατευθυντήρια στάση χρησιμοποιεί επιδεικτικά εφέ, αλλά και μια ελεγχόμενη υπερβολή, αμφισβητώντας τα όρια και τον κονβενσιοναλισμό, δίνοντας μια θεατρική νότα ανατροπής στο συνηθισμένο, με στόχο τη δημιουργία νέων και εντυπωσιακών αισθήσεων.

Αυτή η τολμηρή και αντισυμβατική δυναμική, καθώς και η πρωτοποριακή αισθητική είναι βασισμένες σε εκθαμβωτικές πολύχρωμες δονήσεις, που αντλούν την ενέργειά τους από τον κόσμο και τους αθλητικούς κώδικες.

Η παλέτα Bold Energy περιλαμβάνει φωτεινούς, δυναμικούς τόνους: οξικό κίτρινο και βαθύ πράσινο, έντονα κόκκινα και μπλε, που ταιριάζουν με σκούρες αποχρώσεις, ενώ οι υφές είναι λακαρισμένες, αστραφτερές ή σατινέ, γυαλιστερές ή μεταλλικές, αλλά και με εφέ κατόπτρου.

 

 

Καθώς η καθημερινότητα γίνεται ολοένα και πιο εικονική και αφηρημένη, φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε το περιβάλλον μας και πάλι ανθρώπινο, μέσα από υλικά ανάγλυφης υφής και με άρωμα παρελθόντος. Η στάση αυτή σηματοδοτεί την αναβίωση της απλότητας και την επιστροφή στα ουσιώδη που έχουν αποδείξει την αξία τους στο πέρασμα του χρόνου, αναθεωρώντας την ανθεκτική αυθεντικότητα και γεφυρώνοντας τη δεξιοτεχνία με τις νέες τεχνολογίες.

Η αναζήτηση εναλλακτικών και βιώσιμων λύσεων αποτελεί άλλη μια σημαντική πτυχή αυτής της τάσης. Αντλώντας έμπνευση από εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές εκτάσεις και τη δημιουργική ανακύκλωση, επικεντρώνεται στην ισχυρή και σίγουρη αισθητική της απλοϊκής τεχνολογίας.

Η παλέτα Soft Industry αποτελείται από χαμηλών τόνων, ξεθωριασμένες και διακριτικά γκριζωπές αποχρώσεις: μπεζ, σκονισμένο ροζ, πατινέ ώχρα, μπλε ντένιμ και πράσινο του ευκαλύπτου, χακί καφέ και ανθρακί γκρι. Είναι οι νέοι ουδέτεροι χρωματικοί τόνοι. Οι υφές εκτείνονται από το ματ στο σατινέ, σαν να είναι φθαρμένες και γερασμένες από το χρόνο και τον καιρό.

 

 

Σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης της αυστηρότητας του περιβάλλοντος, το μεγαλειώδες και το υπερβολικό έρχονται στο προσκήνιο, ανοίγοντας δρόμους φανταχτερού και απρόσκοπτου μοντερνισμού.

Η τάση αυτή εμπνέεται από την υπερβολή και την εκκεντρικότητα της επιδεικτικής προβολής και της λαμπερής πολυτέλειας. Ακροβατώντας μεταξύ μεγαλοπρέπειας και οπτικής επιθετικότητας, διακοσμημένων πτυχών και κομψών επιχρισμάτων, επικεντρώνεται σε εντυπωσιακά έντονα εφέ. Με εκπληκτικά κομμάτια και γοητευτικές λεπτομέρειες, το σχέδιο και το περιβάλλον ντύνονται με ένα μεγαλοπρεπές σύνολο ή μια προκλητική και συνάμα σαγηνευτική σύγχρονη πολυτέλεια.

Ο βασικός άξονας της παλέτας Explosive στηρίζεται σε μεταλλικές αποχρώσεις: χρυσό, του μπρούτζου, μπρονζέ, μαύρο, πετρόλ και χάλκινο, με έντονα λαμπυρίσματα και ιριδίζουσες αντανακλάσεις.

 

 

Με ασύγκριτες επιδόσεις στα 23 χρόνια κυκλοφορίας της, η υπερανθεκτική σειρά χρωμάτων Interpon D2525, στην οποία ανήκουν και τα 55 χρώματα της νέας συλλογής Futura, ήταν η πρώτη παγκοσμίως σειρά χρωμάτων ηλεκτροστατικής βαφής που απέκτησε την πιστοποίηση Qualicoat Class 2, για την εξαιρετική της ανθεκτικότητα, και που ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις όλων των κορυφαίων ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων, συμπεριλαμβανομένων των BS EN 12206, GSB Master και ΑΑΜΑ 2604. Ενώ τα κοινά χρώματα είναι σχεδιασμένα για να αντέχουν σε μία συμβατική δοκιμή 1 έτους στη Νότια Φλόριντα, τα 55 χρώματα της συλλογής Futura περνούν με επιτυχία μια πολύ πιο σκληρή δοκιμασία 5 ετών σε πολύ έντονες καιρικές συνθήκες. Οι αντοχές των Interpon D2525 ξεπερνούν κάθε προσδοκία, όπως αποδεικνύεται με συνεχής μετρήσεις σε πραγματικά κτίρια.

Για περισσότερες πληροφορίες ζητήστε να ενημερωθείτε από τον σύμβουλο προδιαγραφών ηλεκτροστατικής βαφής που διαθέτει η AkzoNobel.

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital