ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Το πρώτο σεμινάριο LEED στην Ελλάδα

01 Νοέμβριος, 2012

Το πρώτο σεμινάριο LEED στην Ελλάδα

To πρώτο σεμινάριο LEED στην Ελλάδα για τα ’’πράσινα’’ κτίρια και την αειφόρο δόμηση διοργανώνουν από κοινού η βιομηχανία χρωμάτων VITEX και η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Zero Energy Building- ZEB. (Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου)

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συμβουλίου Αειφόρου Δόμησης και Κατασκευών (Hellenic Green Building Council- ELGBC, www.elgbc.gr ), του ανεξάρτητου οργανισμού για την προώθηση της αειφόρου δόμησης στην Ελλάδα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Vitex την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 και η συμμετοχή είναι δωρεάν για τους συνεργάτες των δύο εταιριών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα της ZEB (www.zeb.gr)


Λίγα λόγια για το σεμινάριο

• Το σεμινάριο θα είναι στην αγγλική γλώσσα χωρίς ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

• Όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα λάβουν Certificate of Attendance το οποίο δίνει το δικαίωμα της μετέπειτα ατομικής συμμετοχής σε εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποίησης LEED Green Associate (LEED G.A.).

• Εκπαιδευτικός φορέας του σεμιναρίου είναι ο οργανισμός «Triple Green Building Group», ο οποίος είναι επίσημος εκπαιδευτής του USGBC.

Σχετικά με τις εταιρείες:

-Vitex: Η Vitex είναι η μεγαλύτερη Ελληνική βιομηχανία οικοδομικών χρωμάτων. Ξεκίνηες την δραστηριότητα της το 1960 ως νέα μονάδα του Ομίλου Γιαννίδη ο οποίος δραστηριοποιείται σε προϊόντα κατασκευών από το 1932. Στον Ασπρόπυργο βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του ομίλου, οι κεντρικές αποθήκες και η παραγωγή χρωμάτων Vitex καθώς και το εργοστάσιο παραγωγής μονωτικών και στεγανωτικών υλικών. Εγκαταστάσεις του ομίλου υπάρχουν επίσης στο Βελιγράδι, το Βουκουρέστι και τη Σόφια.

-ΖΕΒ: Η Zero Energy Building Α.Ε.E.Y. είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που ιδρύθηκαν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις Εταιρείες Ενεργειακών Υπηρεσιών (ESCO), όπως αυτές θεσμοθετήθηκαν στη χώρα μας με υπουργική απόφαση ήδη από τον Ιούνιο του 2011. Η εταιρεία σχεδιάζει και υλοποιεί επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε οικιακά, εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια (θερμοπρόσοψη κτιρίου, Η/Μ εγκαταστάσεις και εξοπλισμός, ενεργειακή διαχείριση κ.α), εξασφαλίζοντας παράλληλα τη χρηματοδότηση των έργων από τρίτους.

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital