ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

DESIGN

Gan Rugs. Χειροποίητα προϊόντα με ψυχή

14 Φεβρουάριος, 2014

Gan Rugs. Χειροποίητα προϊόντα με ψυχή

Τα καταστήματα oikos εδώ και 2 χρόνια συνεργάζονται με επιτυχία με την εταιρία Gan-rugs, γνωστή για τα χειροποίητα μάλλινα προϊόντα υψηλής ποιότητας.

 

Η εταιρεία αναζήτησε και συγκέντρωσε τους πιο επιδέξιους/ικανούς χειροτεχνίτες στην Ινδία για να υλοποιήσουν το βασικό άξονα παραγωγής των συλλογών της δίνοντας έμφαση στον όρο "Προϊόντα με Ψυχή".

Οι σχεδιαστές δουλεύουν στενά με τους παραδοσιακούς τεχνίτες στην Ινδία, με στόχο ένα χειροποίητο πολυτελές προϊόν: χαλιά, πουφ, μαξιλάρια και μάλλινα σκαμπό.

 

 

Η σειρά Mangas Space είναι σχεδιασμένη από την Iσπανίδα Patricia Urquiola και συνδυάζει χαλιά, πουφ και μαξιλάρια με ανάγλυφη υφή σε έντονα ή ουδέτερα χρώματα. Η designer επιβλέπει όλα τα στάδια της παραγωγής, γιατί έχει μεγάλο ενδιαφέρον απέναντι στις διαφορετικές κουλτούρες και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε πολιτισμικά θέματα.

 

 

Η Βελγίδα Charlotte Lancelot εφάρμοσε παλιές τεχνικές κατασκευής για τη σειρά πουφ, χαλιών και μαξιλαριών Canevas, φτιαγμένων επίσης εξ'ολοκλήρου στο χέρι.

Πάνω σε διάτρητη μαλακή τσόχα, νήματα μαλλιού πλέκονται σταυρωτά (σταυροβελονιά), εφαρμόζοντας ξανά μια παλιά τεχνική πλεξίματος-κεντήματος.

Παρόμοια, η νέα σειρά των μάλλινων σκαμπώ που σχεδίασε η Claire-Anne O'Brien συμπληρώνουν τα ήδη best-sellers Aram, μεταλλικά σκαμπώ και χαμηλά τραπέζια δια χειρός Nendo.

 

 

Τα νέα μάλλινα σκαμπό σε έντονα χρώματα είναι απλά μαγικά!

 

Ηροδότου, 26 Κολωνάκι
Τ.Φ. 210 72 31 350

Χάρητος 9, Κολωνάκι
T. 210 72 58 586
F. 210 72 58 586

e-mail: oikosnet@otenet.gr

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2022. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital