ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

DESIGN

09 Ιούνιος, 2016

Ιδέες διακόσμησης με murals

Μοναδικά καλλιτεχνικά έργα που αλλάζουν εντελώς την οπτική αντίληψη ενός χώρου.

GREED PROMO
Ιδέες διακόσμησης με murals

Τα murals εσωτερικού χώρου έχουν μακριά ιστορία στη διακόσμηση κατοικιών ή δημοσίων χώρων. Ο συνδυασμός της καλλιτεχνικής έκφρασης και της δύναμης που εκπέμπει κάθε έργο, παράγει μοναδικό δημιουργικό αποτέλεσμα, αλλάζοντας εντελώς την οπτική αντίληψη κάθε χώρου.

Η τάση για μοναδικότητα έχει αναβιώσει εδώ και χρόνια τη δημιουργία ζωγραφικών θεμάτων στους εσωτερικούς χώρους· Η αρχή είχε ήδη γίνει από την επανεκτίμηση της ταπετσαρίας. Νέα, ευφάνταστα σχέδια και υφές κάλυψαν μεγάλες και μικρές επιφάνειες και εισήγαγαν μια εντελώς νέα αισθητική.

ζωγραφική τοίχου

Η τάση της δημιουργίας ζωγραφικών θεμάτων όμως, έρχεται για να οδηγήσει ένα βήμα πιο πέρα την εσωτερική διακόσμηση. Φτιαγμένο από τα ίδια υλικά του τοίχου, χωρίς επαναλαμβανόμενο μοτίβο και χωρίς διαδικασίες εφαρμογής και απομάκρυνσης ενός ρολού ταπετσαρίας, ένα ζωγραφικό θέμα μπορεί να γίνει πραγματικά εντυπωσιακό, καλύπτοντας ολόκληρους τους τοίχους, ακόμη και τμήματα της οροφής.

διακόσμηση τοίχου

Φλοράλ θέματα που δημιουργούν κήπους μέσα στο σπίτι, tropical γωνιές στην κουζίνα ή γραμμικά σχέδια στην κρεβατοκάμαρα· τρισδιάστατα murals με ειδικό ενσωματωμένο φωτισμό και ολόκληρες πόλεις στα παιδικά δωμάτια. Πουθενά αλλού η ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων που κατοικούν σε ένα χώρο δεν αποτυπώνεται με μεγαλύτερη σαφήνεια, απ’ ότι στους τοίχους που τους περιβάλλουν.

Κείμενο: Άγγελος Μπαμπαλούκας (Artease Design Lab)

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2022. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital